Kategoria: Sieci i komunikacja »

Zrywanie połączenia Pentagram Cerberus P 6331-6

Utworzony: 2010.05.17 22:12

Witam .posiadam ten ruter od 2 lat i wszystko było ok ale od 2miesięcy codziennie zrywa mi połączenie. Wgrałem nowy soft ale nic nie pomogło o co chodzi awaria ?.Pozdrawiam runeskape

Utworzony: 2010.05.18 12:31

tez mam podobny problem. Router bez żadnej konkretnej przyczyny zawiesza ruch sieciowy i internet mimo wskazywania poprawnego działania wskaźników nie działa, jedyne co sie zmienia gdy router sie zawiesi to gaśnie lampka wlan a pozostałe świecą nadal tak jak powinny. w tym czasie nie jest możliwe połączenie z nim przez przeglądarkę. Jedynym wyjściem było odłączenie od zasilania i po ponownym uruchomieniu się routera internet działał jak należy lecz dzieje się tak nawet po kilka razy dziennie.
gdzie mam szukac przyczyny tego?

Utworzony: 2010.05.18 20:15 Zmieniony: 2010.05.18 20:16

Pozostaje nam odesłać ruter do serwisu ,chyba że ktoś ma inny pomysł pozdrawiam

Utworzony: 2010.05.19 10:38

Może dlatego że pada? dzwoniłeś na do dostawcy internetu, zmieniałeś łącze na szybsze?

Utworzony: 2010.06.25 12:56

Witam mam ten sam problem z ruterem posiadam go od 3 lat i zaczol zrywac polaczenie mam podlaczone trzy laptopy przez wifi i dzieje sie takie cos ze albo gasnie dioda PPP i po restarcie znowu dziala choc dioda ADSL pali sie ciagle albo inna sytuacja pala sie wszystkie diody i zrywa polaczenie z laptopami poprostu ruter sie zawiesza pozostaje wtedy tylko restart rutera i wraca do normy ale polaczenie zrwya tak co 2 godziny na laptopach mam windows 7 64bit wkurzylem sie wyslalem na gwarancje zobaczymy co z nim zrobia teram mam ruter konkurencji tp-link dziala super zadnych zawiech i zerwan neta takze po tym wykluczylem problem z laczem i dostawca bo tp-link smiga az milo teraz czekam na odpowiec z serwisu

Utworzony: 2010.07.27 14:01 Zmieniony: 2010.07.27 16:05

<blockquote><cite>Wysłany przez: jacabad</cite>Wita</blockquote>

Mam dokładnie taki sam problem. Od pewnego czasu zrywa połączenie kilka razy dziennie jak możesz to wklej screan z parametrami łącz taki jak ja. http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-07/e60e5bf5/snapshot1.png.html