Kategoria: Nawigacja GPS »

Pentagram 5210 - J49 nowe menu

Utworzony: 2010.05.26 12:05 Zmieniony: 2010.05.26 12:07

Witam
Posiadam Nomada P5210, w wersji J49. Miałem z nim taki przypadek, że po kilkakrotnie przeprowadzonej kalibracji ekranu, ślad wduszenia rysika wyświetlał się koło 5 mm na lewo od faktycznego miejsca wduszenia;
co utrudniało w pewnych momentach korzystanie z Automapy.
Postanowiłem wgrać ostatnie oprogramowanie które znajduję się na stronie, czyli: Nomad_SN_xxxxxH_I49_new_menu.zip
Oprogramowanie zostało wgrane na kartę SD, która była oryginalnie dołączone z urządzeniem.
Wczytywanie obrazu zatrzymuje się na 92% w pierwszym przebiegu (z 4)
i stoi tak długo aż do wygaszenia urządzenia.
Ponowne uruchomienie kończy się czarnym ekranem. Kolejne próby wgrania oprogramowania, kończą się podobnym skutkiem.
Prosiłbym o sugestie.

Z góry przepraszam za ewentualne dublowanie postów. Pozdrawiam.

Utworzony: 2010.05.28 09:35

Jaką kartę masz SD czy SDHC. Lepiej użyj SD.

Utworzony: 2010.05.28 21:28 Zmieniony: 2010.05.28 21:32

karta od dołączonej Automapy to była SD także w teorii powinno być ok,
ale coś mnie dziś tknęło i wziąłem stary adapter kart SD i użyłem karty micro SD..

i o dziwo ruszyło. co prawda przy drugiej próbie dopiero poszło, ale proces update przeszedł do końca.
Po restarcie navi się bez problemu uruchamia , co prawda gaśnie ekran po podłączeniu do aku, może być że jakiś wygaszacz się załącza... zdaje się, że był już tu na forum taki wątek.
jak naładuje baterie na 100% to później obadam temat.

Bynajmniej obyło się jak na razie bez wysyłania do serwisu. Dzięki za sugestie.

Utworzony: 2010.05.31 09:32

Jeśli samo podświetlenie się wyłącza a nie te ZZZZZ (uśpienie) to zobacz czy nie masz zaznaczonej opcji dla podświetlenia wyłącz po 1 min.