Kategoria: Sieci i komunikacja »

PENTAGRAM HorNET Wi-Fi USB 802.11g [P 6122-20]

Utworzony: 2010.05.31 04:16

Witam, mam problem – zrywanie połączenia po paru minutkach
1 R cały czas zielone, a w „network” tylko aktywna jedna sieć. Gdy biorę restart znika i ona
2 R robi się przekreślone a i karty sieciowej tez nie widać

Jedyne co mogę zrobić to wyjąc z usb i podłączyć od nowa no czasami jak karta nie zniknie to jeszcze mogę „napraw połączenie” i jest przez pare min ok.
Karte kupiłem nie dawno i tak jest od początku. Podłączona jest do kompa stacjonarnego zasilanie cały czas na full. A no i podłączona jest dodatkowo przez przedłużacz 1.5m ale podobno wysokiej klasy bez strat czy cos takiego. Przejrzałem forum i cos tam wyczytałem o stałym adresie IP , no wiec pozmieniałem(protokół int TCP/IP) ale jest dokładnie tak samo.

Jak ktoś może to bardzo proszę o rade.

Utworzony: 2010.05.31 16:49

Chodzi ci o taką literkę 'R' od połączenia tam przy zegarku. Gdzie robisz restart. R Ralinka jest przekreślone czerwonym X jak nie jesteś połączony z nikim lub masz radio wi-fi na off. Najlepiej utwórz profil do danego routera i uaktywnij go.

Jeśli te R jest czarne i ten X też czarny to wtedy nie masz faktycznie karty w komputerze, rozłączyła się na usb lub inne takie.

Ok masz stały adres IP utwórz profil sieci w tym programie do obsługi sieci i to powinno wystarczyć bo jak zerwie to ci zaraz wznowi połączenie.

Utworzony: 2010.08.02 06:01 Zmieniony: 2010.08.02 06:01

No wiec działa , dzięki :D
Pomogłeś
Mam w takim razie jeszcze jedno małe pytanko:
Jest jakaś szansa żeby znaleźć sterowniki dla Linuxa?
Chciałem go zobaczyć ale wiesz jak mam nie mieć Internetu to szkoda .

Pozdrawiam

Utworzony: 2010.08.02 14:53

Nie wiem jaki to dokładnie Ralink, ale sterów szukaj na tej stronie http://www.ralinktech.com/support.php?s=2