Kategoria: Nawigacja GPS »
Pentagram Nomad 35 P5230 i Navigo
Od 1 do 4 z 4
nemo090
Member
Utworzony: 2010.06.14 19:48
Witam, mam problem z nawigacją. Chciałam sobie aktualizować Navigo przez strone. Ściagam wszystko pięknie ładnie, niestety na moim pentagramie nie ma miejsca na aktualizacje, więc robię to na karcie. Potem gdy chce zarejestrować mapy jak każą w instrukcji, nie czyta w ogóle z karty programu, jakby go tam nie było. Czy ktoś wie co na to poradzić?
Tempak
Member
Utworzony: 2010.06.14 21:57 Zmieniony: 2010.06.14 22:00
No od czego by tu zacząć... Po pierwsze aby nie mieć problemów typu brak miejsca musisz usunąć cały katalog NAVIGO z \ResidentFlash. Zachowaj sobie jednak plik \ResidentFlash\NAVIGO\PRDF\user.poi w którym zapisywane są punkty użytkownika "Twoje miejsca". Po tej operacji aktualizacja powinna przebiec bez problemów z naciskiem na "powinna", gdyż instalator nieudolnie ją przeprowadza. Dlatego polecam mój sposób aktualizacji.
Opcja 2, jeśli już masz zainstalowane Navigo na karcie SD, można je przegrać do /ResidentFlash, ale wcześniej i tak musisz usunąć katalog NAVIGO z /ResidentFlash bo innaczej nawet nadpisując pliki nie uda się przegrać katalogu NAVIGO z /SDMMC do /ResidentFlash (po prostu za mało miejsca pozostawia oryginalne Navigo 9i).
Opcja 3 - olewasz starą wersję Navigo na /ResidentFlash i chcesz używać tej co masz na /SDMMC. I tu sposobów na osiągnięcie sukcesu jest naprawdę sporo. Aż mi się nie chce pisać o każdym, zatem pierwsza z brzegu polegać może na wgraniu załączonego poniżej pliku z archiwum zip do /SDMMC, zastępując plik oryginalny jeśli istnieje. Od tej pory uruchamiać Ci się będzie Navigo z karty SD, zamiast z /ResidentFlash jeśli tylko będziesz miała włożoną kartę SD. Jeśli nie - odpali się starsze Navigo z /ResidentFlash.
Opcja 2, jeśli już masz zainstalowane Navigo na karcie SD, można je przegrać do /ResidentFlash, ale wcześniej i tak musisz usunąć katalog NAVIGO z /ResidentFlash bo innaczej nawet nadpisując pliki nie uda się przegrać katalogu NAVIGO z /SDMMC do /ResidentFlash (po prostu za mało miejsca pozostawia oryginalne Navigo 9i).
Opcja 3 - olewasz starą wersję Navigo na /ResidentFlash i chcesz używać tej co masz na /SDMMC. I tu sposobów na osiągnięcie sukcesu jest naprawdę sporo. Aż mi się nie chce pisać o każdym, zatem pierwsza z brzegu polegać może na wgraniu załączonego poniżej pliku z archiwum zip do /SDMMC, zastępując plik oryginalny jeśli istnieje. Od tej pory uruchamiać Ci się będzie Navigo z karty SD, zamiast z /ResidentFlash jeśli tylko będziesz miała włożoną kartę SD. Jeśli nie - odpali się starsze Navigo z /ResidentFlash.
ptaszeq
Member
Utworzony: 2010.07.18 21:55
Witam mam problem coś pomieszałem nie mogę odpalić nawigacji, wyświetla mi komunikat: brak pliku ResidentFlash/MobileNavigator/data/menu2.ini - co robić a bylo tak fajnie proszę pomocy
Tempak
Member
Utworzony: 2010.07.19 08:44
Komunikat mówi sam za siebie. Podłącz nawigację do komputera i sprawdź czy w tej lokalizacji masz ten plik. Zakładam że nie. To jest plik z mojego dodatkowego menu. W zależności jaką miałeś wersję, skopiuj go i ewentualnie resztę brakujących do \ResidentFlash\MobileNavigator\. Albo najprościej skopiuj cały katalog z MobileNavigator z dodatkowego menu do katalogu \ResidentFlash\ zastępując wszystkie pliki. Jeśli nie czujesz się na siłach - po prostu zainstaluj dodatkowe menu zgodnie z jego instrukcją instalacji.
Od 1 do 4 z 4