Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

Serwis Pentagram wymienia sprzęt na "nowy".

Utworzony: 2010.06.18 21:28 Zmieniony: 2010.06.18 21:31

Ostatnio niestety musiałem oddać moją mp3 do serwisu. Problem był gdzieś tu opisywany. Mp3 przestała odpowiadać a windows nie rozpoznawał urządzenia. Niby wszystko ok bo się zdarza wadliwy egzemplarz (zwłaszcza, że mam pecha ciągle trafiać na takie egzemplarze :/).
Mp3 została wymieniona na "nową". Użyłem cudzysłowie z premedytacją. Gdyż wgrałem na nią swoje mp3 (zawarte pliki były jak zwykle 3 wersje mixa Pentagramu i 2 pliki tekstowe). No niestety coś poszło nie tak gdy ją uruchamiałem wrzuciło mi nagrywanie dyktafonu. Wyłączyłem to, chciałem przejść na muzykę ale mp3 się zresetowała.
Po ponownym uruchomieniu mp3 nie widziała żadnych plików lecz windows wykrywał używane miejsce. No to postanowiłem odzyskać pliki programem do odzyskiwania danych. I tu się zaczęła komedia. Nie dość, że nie wykryło moich plików (dopiero po formacie pamięci zostały znalezione) to program znalazł jakieś 700 parę mega (mniej więcej tyle zostało wolnego miejsca na odtwarzaczu) muzyki, której nigdy bym tam nie wgrał (jakieś disco polo i inne tego podobne utworki).
Wniosek nasunął mi się jeden. Dostałem używaną mp3. Potwierdziło się to gdy próbowałem odsłuchać muzykę. Niestety coś przerywało na jednym kanale. Myślałem, że to słuchawki bo już sporo przeżyły. Ale ze zdumieniem odkryłem, że na innych słuchawkach, na pewno sprawnych oryginalnych od pentagramu było dokładnie to samo. Okazało się, że przerywanie powoduje gniazdo słuchawkowe.
Niestety mp3 znów do serwisu i kolejne kilkanaście dni (jeśli dobrze pójdzie) bez odtwarzacza :/.
Naprawdę myślałem że Pentagram to solidna i poważna firma teraz zaczynam w to wątpić, niestety sto parę złotych piechotą nie chodzi i jestem zmuszony czekać na kolejny "nowy" lub ten sam naprawiony odtwarzacz :/.

Dlaczego tak duża firma tak lekceważąco traktuje swoich klientów??

Utworzony: 2010.06.23 11:05

ja wiecej żandego produktu firmy Pentagram nie kupię - wszędzie chwalą się 60 miesieczną gwarancją a jeśli sprzęt padnie nie uznają reklamacji - każdą usterkę zwalając na burzę i przepięcia elektryczne - które nie podlegają gwarancji; w moim przypadku zakupiony router po prostu się spalił z przegrzania (nawet stickery od temp praktycznie się odkleiły) - taki to jest wyśmienity szrot a nie sprzęt sieciowy

Utworzony: 2010.06.23 11:27

Wysłany przez: zandalordnie uznają reklamacji

Z tym się nie zgodzę, jeśli w Twoim przypadku serwis stwierdził przepięcie z linii telefonicznej w urządzeniu to musiało to mieć miejsce (z praktyki wiem, że nie dotyczy to tylko naszych urządzeń, ale też innych marek i serwis podchodzą w ten sam sposób do takich usterek). Opinie wystawiane przez serwis są podstawą do uzyskania odszkodowania u ubezpieczycieli z tytułu tego typu zdarzeń i do tej pory nie były kwestionowane przez firmy ubezpieczeniowe.

Wysłany przez: ShawdellNaprawdę myślałem że Pentagram to solidna i poważna firma teraz zaczynam w to wątpić, niestety sto parę złotych piechotą nie chodzi i jestem zmuszony czekać na kolejny "nowy" lub ten sam naprawiony odtwarzacz :/.

Myślę że tą kwestie najlepiej poruszyć z kierownikiem serwisu MMV.

Utworzony: 2011.10.14 15:28

Witam,
Widze, ze nie ja jeden mam takie problemy z gniazdem sluchawkowym. Oprocz tego nigdy nie udalo sie odsluchac muzyki wysylajac ja na radio a ostatnio nie mozna ogladac obrazu na telewizorze. Po drugiej naprawie mam nowa obudowe i nowe gniazdo (juz drugie). Najbardziej ciesze sie z tej obudowy. Oczywiscie firma ma sowje chinskie przepisy odnosnie reklamacji. NIGDY WIECEJ PENTAGRAM a tymczasem UOKIK. Zadam sobie troche trudu zeby opisac ich na wiekszoci stron z tymi zagadnieniami.