Kategoria: Sieci i komunikacja »
CERBERUS P 6361 . PROBLEM Z SZYFROWANIEM WPA2 AES...
Od 1 do 9 z 9
kikos90
Member
Utworzony: 2010.07.02 15:33
WIATAM,
ma problem z szyfrowaniem aes gdyz nie mozna nawiazac polaczenia w momencie gdy ustawiamy wpa2 aes , a kiedy ustawiam wpa 2 TKIP dziala (na mixie tez dziala ale pewnie i tak bierze tkipa ... ehh). Dlugo sie zastanawialem dlaczego co chwile tak sie dzialo i wkncu po wykluczaniu wszystkiego po kolei doszedlem do takich wnioskow. W innych sieciach sie logowalem na tym protokole wiec raczej niemozliwe zeby to byla wina karty sieciowej w moim laptopie... moze ktos sie tym problemem zajmie?
ma problem z szyfrowaniem aes gdyz nie mozna nawiazac polaczenia w momencie gdy ustawiamy wpa2 aes , a kiedy ustawiam wpa 2 TKIP dziala (na mixie tez dziala ale pewnie i tak bierze tkipa ... ehh). Dlugo sie zastanawialem dlaczego co chwile tak sie dzialo i wkncu po wykluczaniu wszystkiego po kolei doszedlem do takich wnioskow. W innych sieciach sie logowalem na tym protokole wiec raczej niemozliwe zeby to byla wina karty sieciowej w moim laptopie... moze ktos sie tym problemem zajmie?
golik
Member
Utworzony: 2010.07.05 16:40
Bardzo realnie to może być wina sterownika karty sieciowej. Szukaj innego pod układ karty i wtedy sprawdź.
kikos90
Member
Utworzony: 2010.07.06 12:18
uklad karty jest przystosowany do obu algorytmow zabezpieczen... w tym momencie to juz caly router padl nawet przez kabel do stacjonarki nie przesyla internetu. system nie rusza dioda sie nie swieci. Wifi wczesniej tez co chwile padalo i trzeba bylo wylaczac z zasilania i jeszcze raz. Nie wiedzialem,ze firma Pentagram wypuszcza taki szmelc na rynek.
golik
Member
Utworzony: 2010.07.06 15:35 Zmieniony: 2010.07.06 15:43
Myślę że lekko przesadzasz, zepsuć się może wszystko, równie dobrze przez wyłączanie i włączanie mogło się coś stać. Tyle w temacie.
kikos90
Member
Utworzony: 2010.09.12 12:35 Zmieniony: 2010.09.12 12:38
lekko przesadzam. już 2 razy firma pentagram mi wymieniała router. Jeszcze tego który dostałem ostatnio nie uruchamiałem bo mnie nie ma w domu, a serwis bez interwencji osobistej nie nadaje kolejnym reklamacjom jednego użytkownika odpowiedniego priorytetu. zakupiłem router w czerwcu, a teraz mamy polowe września i jeszcze tak na prawdę nie ożywałem routera, który jest ponoć tak dobry. Jak mam inaczej określić taki produkt jak nie szmelc? Ostatnio zakupiłem do mieszkania tp link 340 G za 75 zł. czyli około 50 zł taniej. Jeszcze ani razu nie zgubił zasięgu ani nie trzeba było go resetować. Chodzi bez przerwy ponad 2 tygodnie. Więc jakość produktu pentagramu raczej się nie umywa do tp linka. 2 produkty zepsute. dziwny zbieg okoliczności, prawda?
Andrzej B.
Member
Utworzony: 2010.09.25 09:45
P6361. lap.prosi o pin osmiocyfrowy z obudowy lub dokumentow ,gdzie to znalezc ???
FellAngel
Member
Utworzony: 2010.09.25 15:45 Zmieniony: 2010.09.26 23:02
Andrzej B. - domyślnie chyba jest to ciąg cyfr 12345670 i to chodzi chyba o WPS
kikos90 - czasem tak już bywa, że się trafia zbiegiem okoliczności dwukrotnie na wadliwy towar, nawet częściej. Ja mam już 2 router z Pentagramu i obydwa działają bezproblemowo. Tzn ten pierwszy mi siadł ale to przez burzę. Spróbuj zaktualizować firmware routera
kikos90 - czasem tak już bywa, że się trafia zbiegiem okoliczności dwukrotnie na wadliwy towar, nawet częściej. Ja mam już 2 router z Pentagramu i obydwa działają bezproblemowo. Tzn ten pierwszy mi siadł ale to przez burzę. Spróbuj zaktualizować firmware routera
kosami
Member
Utworzony: 2010.09.27 10:21
Wchodzisz w ustawienia router w WPS i albo jest tam podany na stałe albo go generujesz. Zależnie od routera może być dwukierunkowość oraz dodatkowo funkcja PBC (tymczasowe włączenie wps bez generowania tego kodu, sieciówka też ma taka opcję - naciskasz na routerze, naciskasz na karcie lub JEJ sterowniku i się dogadują).
Od 1 do 9 z 9