Kategoria: Akcesoria graficzne »
Thin Type - porysowana powierzchnia tabletu
Od 1 do 2 z 2
Aiedail
Member
Utworzony: 2010.07.06 21:21
Witam
Posiadam tablet Pentagram Thin Type. Niedawno zauważyłem, że powierzchnia tabletu jest zarysowana, zwłaszcza w miejscach najczęściej używanych. Nie zauważyłem, żeby to miało jakikolwiek wpływ na pracę urządzenia, jednak mnie zaniepokoiło bo używam go dość rzadko. Czy to normalna sytuacja? A jeśli nie, czy to może być wina rysika? (jeszcze go nie wymieniałem ale nie ma widocznych śladów zużycia) jakie mogą być inne przyczyny? Można jakoś zabezpieczyć tablet przed rysami?
Posiadam tablet Pentagram Thin Type. Niedawno zauważyłem, że powierzchnia tabletu jest zarysowana, zwłaszcza w miejscach najczęściej używanych. Nie zauważyłem, żeby to miało jakikolwiek wpływ na pracę urządzenia, jednak mnie zaniepokoiło bo używam go dość rzadko. Czy to normalna sytuacja? A jeśli nie, czy to może być wina rysika? (jeszcze go nie wymieniałem ale nie ma widocznych śladów zużycia) jakie mogą być inne przyczyny? Można jakoś zabezpieczyć tablet przed rysami?
soyo
Member
Utworzony: 2010.07.08 13:09
Powierzchnia jest stosunkowo podatna na rysowanie, ale tak jak pisałeś nie przekłada się na utrudnienia, tylko estetyka cierpi. Jest to wina moim zdaniem i rysika (starty z jednej strony) i powierzchni kalki. Tak to normalne, w droższych modelach nie ma tego efektu, nie ma jak się zabezpieczyć taki urok ;)
Od 1 do 2 z 2