Kategoria: Nawigacja GPS »

Backup p5230

Utworzony: 2010.07.07 17:37

Witam serdecznie.
Mój znajomy posiada pentagrama nawigacje p5230, i jest taki problem ze jak klika na nawigacja to się nic nie dzieje . W /residentflash nie ma nic wydaje mi się ze wykasował mape i dlatego .Szukałem na forum coś aby można był odpalić tą mapę ale niestety nie znalazłem .
Znaczy wiem ze można wgrać na kartę pamięci bo był linki z modyfikacjami ale on wolałby aby mogł sobie klikną w nawigacja i moja prośba jest następująca czy moge prosić Kogoś o kopie tego /residentflash ??

Utworzony: 2010.07.07 17:54

Na /ResidentFlash nie ma niczego, czego by nie było w aktualizacji mapy Navigo. Zatem ściągnij najnowszą wersję Navigo ze strony http://navigo.pl/wsparcie/aktualizacja a następnie zainstaluj przykładowo moim sposobem:

1. Uruchom Navigo9_xxxx_Dane_xx.x.exe na pececie, poczekaj aż instalator się rozpakuje. Jak się uruchomi daj Anuluj.
2. Teraz na pececie wejdź do katalogu do którego rozpakował się instalator c:\NAVIGO\Navigo9_xxxx_Dane_xx.x\NavigoUpdate\ i skopiuj znajdujący się tam katalog NAVIGO na nawigację do \ResidentFlash
3. Z katalogu c:\NAVIGO\Navigo9_xxxx_Dane_xx.x\NavigoUpdate\ i skopiuj znajdujący się tam również katalog MobileNavigator na nawigację do \ResidentFlash
4. Z katalogu c:\NAVIGO\Navigo9_xxxx_Dane_xx.x\NavigoUpdate\Nomad35 skopiuj plik shell.ini wprost do \ResidentFlash
5. Uruchom teraz Navigo w nawigacji, po czym zamknij
6. Uruchom c:\NAVIGO\Navigo9_xxxx_Dane_xx.x\NavigoManager.exe i wybierz drugą opcję "Rejestruj, aby zarejestrować dane" i przeprowadź rejestracje zgodbnie z instrukcją.
7. Gotowe