Kategoria: Nawigacja GPS »
Pathfinder 3106 - weryfikacja numeru seryjnego
Od 1 do 5 z 5
harlej
Member
Utworzony: 2010.07.12 19:23 Zmieniony: 2010.07.12 19:25
Witam. Poszukałem co nieco na tym forum w poprzednich tematach i odpowiedziach, ale nie znalazłem wyjaśnienia na swoje wątpliwości.
Nabyłem dzisiaj GPS Logger Pathfinder 3106 i nie do końca potrafię rozszyfrować jego datę produkcji. Właściwie nie powinno to sprawiać problemu, ponieważ w instrukcji jest wyraźnie napisane - pierwsze dwie cyfry (od lewej) to rok a następne dwie, czyli cyfry trzecia i czwarta to miesiąc. Poszukałem kiedy ten model mógł mieć premierę i dopatrzyłem się jakiejś informacji w sieci z marca 2008, że prawdopodobnie w tym czasie wychodził on na rynek. Jednak mój numer seryjny zaczyna się od cyfr 0105, więc to wskazuje na maj 2001. Czy ktoś może mi powiedzieć parę słów na ten temat ? Kupiłem coś bardzo starego, czy to jakaś pomyłka w odczycie, o którą raczej trudno jak już wspomniałem.
Numer od początku to 0105310600...itd
Dodam, iż urządzenie zostało kupione w znanym sklepie, przyszło do nich bezpośrednio od dystrybutora. Wiem i wierzę w to, ponieważ nie raz robiłem w tym miejscu udane zakupy i są dla mnie wiarygodni.
Martwię się też, ponieważ w karcie gwarancyjnej jest napisane, że obowiązują 24 miesiące gwarancji od daty zakupu (dzisiaj), jednak zaczyna się ona nie później jak 3 miesiące od daty produkcji. W tym wypadku coś mi tu nie pasuje, bo jeśli urządzenie jest z 2001 roku, to o gwarancji mogę zapomnieć.
Będę wdzięczny za informacje.
Nabyłem dzisiaj GPS Logger Pathfinder 3106 i nie do końca potrafię rozszyfrować jego datę produkcji. Właściwie nie powinno to sprawiać problemu, ponieważ w instrukcji jest wyraźnie napisane - pierwsze dwie cyfry (od lewej) to rok a następne dwie, czyli cyfry trzecia i czwarta to miesiąc. Poszukałem kiedy ten model mógł mieć premierę i dopatrzyłem się jakiejś informacji w sieci z marca 2008, że prawdopodobnie w tym czasie wychodził on na rynek. Jednak mój numer seryjny zaczyna się od cyfr 0105, więc to wskazuje na maj 2001. Czy ktoś może mi powiedzieć parę słów na ten temat ? Kupiłem coś bardzo starego, czy to jakaś pomyłka w odczycie, o którą raczej trudno jak już wspomniałem.
Numer od początku to 0105310600...itd
Dodam, iż urządzenie zostało kupione w znanym sklepie, przyszło do nich bezpośrednio od dystrybutora. Wiem i wierzę w to, ponieważ nie raz robiłem w tym miejscu udane zakupy i są dla mnie wiarygodni.
Martwię się też, ponieważ w karcie gwarancyjnej jest napisane, że obowiązują 24 miesiące gwarancji od daty zakupu (dzisiaj), jednak zaczyna się ona nie później jak 3 miesiące od daty produkcji. W tym wypadku coś mi tu nie pasuje, bo jeśli urządzenie jest z 2001 roku, to o gwarancji mogę zapomnieć.
Będę wdzięczny za informacje.
adam13
Member
Utworzony: 2010.07.13 00:30
:D jak dla mnie czeski blad z tymi datami zamiast 1005 dali 0105. Mysle ze i tak sie liczy data zakupu i nie masz co sie martwic. Co do gwarancji to stawiam na blad a i tak zawsze jest niezgodnosc towaru z umowa - piekne dwa lata od zakupu niezaleznie od jakichkolwiek warunkow gwarancji.j
harlej
Member
Utworzony: 2010.07.13 09:20
Dzięki adam13. Będę się jednak czuć znacznie pewniej jak dostanę oficjalne potwierdzenie od kogoś z firmy. Fakt, też liczę na błąd w numerze seryjnym z przestawieniem tych cyfr, to by wtedy miało jakiś sens. A może ktoś z forum może potwierdzić podobny przypadek u siebie ?
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2010.07.13 09:46
Tak, doszło do przestawienia cyfr w schemacie zapisu - powinno być 1005 zamiast 0105. Serwis MMV został powiadomiony przy dostawie sprzętu i nie będzie problemu z reklamacją. Przepraszam za kłopot.
Od 1 do 5 z 5