Kategoria: Nawigacja GPS »
Nomad gt p5220 INTERNET
Od 1 do 9 z 9
kilano
Member
Utworzony: 2010.07.13 21:31
Witam. Ponieważ pokazała się nowa wersja automapy z systemem traffic ;) Chciałbym z niego korzystać na tym urządzeniu, ale nie wiem co zrobić, żeby mieć internet, a bluetooth w urządzeniu jest. Czy da się dzięki temu uzyskać połączenie z internetem przez telefon? Rzecz jasna chodzi mi o funkcje livedrive.
Krytyk_RoHS
Member
Utworzony: 2010.07.14 15:09
Odpada, wbudowany BT służy tylko do połączeń głosowych.
fomicz
Member
Utworzony: 2010.07.16 14:04
Ale mozna by taka funkcjolanosc wprowadzic, wypuscic upgrade softu. BLOW 43 YBT oraz 50 YBT maja taka funkcjolanosc i zastanawiam sie nad zmiana urzadzenia. AMTrafic trai troche sens przy braku polaczenia z netem :(
Krytyk_RoHS
Member
Utworzony: 2010.07.19 10:23
Na dzień dzisiejszy AMTrafic działa średnio więc nie dramatyzowałbym. Polecam poczytań na forum my-navia.pl . System ten nie opiera się niestety na TMC (który też słabo działa na dzień dzisiejszy w Polsce).
fomicz
Member
Utworzony: 2011.02.21 08:47 Zmieniony: 2011.02.21 08:57
Odswieze ten temat. Czy to na prawde taki duzy problem aby w urzadzeniu posiadajacym BT aktywowac funkcje "Internet" aby moc korzystac z AM Trafic? Czy w ogole producent mysli o takiej aktualizacji?
fomicz
Member
Utworzony: 2011.10.04 13:21
Znowu oświeżę temat. Czy to taki wielki problem dodć obsługę wymiany danych AM Trafic?
Krytyk_RoHS
Member
Utworzony: 2011.10.04 13:30
Tak, to jest wielki problem.
Jeżeli układ BT nie obsługuje profilu DUN to nie będzie to działać - musiałbyś zmienić na płycie układ. Nigdy nie spotkałem się z taką praktyką u rzadnego producenta nawigacji.
Ale jest inna możliwość korzystania z AM Traffic. Przed podróżą podłącz nawi do kompa w trybie ActiveSync, uruchom AM i ściągnij sobie aktualne dane Traffic. To samo co przez telefon...
Jeżeli układ BT nie obsługuje profilu DUN to nie będzie to działać - musiałbyś zmienić na płycie układ. Nigdy nie spotkałem się z taką praktyką u rzadnego producenta nawigacji.
Ale jest inna możliwość korzystania z AM Traffic. Przed podróżą podłącz nawi do kompa w trybie ActiveSync, uruchom AM i ściągnij sobie aktualne dane Traffic. To samo co przez telefon...
Od 1 do 9 z 9