Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »
PENTAGRAM Vanquish VOLT [P 5103] Problemy z obudową
Od 1 do 20 z 20
marcin8006
Member
Utworzony: 2010.07.17 16:14
Witam.
Mam ogromny problem z obudową mojego odtwarzacza, w pewnym momencie na łączeniach zaczęła odrywać się powłoka obudowy (ta guma czy co to tam jest) co doprowadziło do wyrobienia szczelinki i pękania zatrzasków.
Czy mogę liczyć na działanie gwarancji (nie jestem pewien), lub czy ktoś się orientuje ile może kosztować wymiana obudowy?
Z góry dzięki, pozdrawiam.
Mam ogromny problem z obudową mojego odtwarzacza, w pewnym momencie na łączeniach zaczęła odrywać się powłoka obudowy (ta guma czy co to tam jest) co doprowadziło do wyrobienia szczelinki i pękania zatrzasków.
Czy mogę liczyć na działanie gwarancji (nie jestem pewien), lub czy ktoś się orientuje ile może kosztować wymiana obudowy?
Z góry dzięki, pozdrawiam.
wanzel_morda
Member
Utworzony: 2010.07.19 09:38
Musisz mieć czarny bo ten jest powlekany, ale to swoją drogą dziwne, rozumiem odprysk lakieru na białym lub odszczypanie gumy, ale żeby zatrzaski popękały, rodzaj powlekania raczej nie ma wpływu na zachowanie obudowy ????
Pokaż jak to wygląda na jakimś zdjęciu. Na odchodzącą powłokę myślę, że spokojnie możesz reklamować bo nie powinno to mieć miejsca, chyba że obudowa jest porysowana i jakoś ta powłoka została zdarta.
Pokaż jak to wygląda na jakimś zdjęciu. Na odchodzącą powłokę myślę, że spokojnie możesz reklamować bo nie powinno to mieć miejsca, chyba że obudowa jest porysowana i jakoś ta powłoka została zdarta.
tirey93
Member
Utworzony: 2010.07.20 17:08 Zmieniony: 2010.07.20 17:10
mam bardzo podobny problem.
Posiadam ten sam model co kolega wyżej.
Po miesiącu używania przycisk po srodku ( OK ) przesunął się znacznie w góre. Przyzwyczaiłem sie juz...
Teraz, po około 3 miesiącach od kupienia odpadł mi kawałek obudowy nowy( mam czarnego Volta ). Co prawda wszystko działa jednak boje sie że będzie gorzej.
Kupiłem na allegro.pl ; dostałem gwarancje tyle że bez podpisu i pieczątki sprzedawcy. Mam za to dowód zakupienia.
Czy mam szanse dostać nowego Volta mając taką własnie gwarancje i taki
problem ?
Posiadam ten sam model co kolega wyżej.
Po miesiącu używania przycisk po srodku ( OK ) przesunął się znacznie w góre. Przyzwyczaiłem sie juz...
Teraz, po około 3 miesiącach od kupienia odpadł mi kawałek obudowy nowy( mam czarnego Volta ). Co prawda wszystko działa jednak boje sie że będzie gorzej.
Kupiłem na allegro.pl ; dostałem gwarancje tyle że bez podpisu i pieczątki sprzedawcy. Mam za to dowód zakupienia.
Czy mam szanse dostać nowego Volta mając taką własnie gwarancje i taki
problem ?
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2010.07.21 15:23
Wszelkie uszkodzenia proszę zgłaszać na serwis Multimedia Vision - http://mmv.pl/serwis_s_o_s .
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2010.07.22 09:40
Na odległość nie jestem w stanie nic stwierdzić, ale oczywiście jeżeli to powstało samoistnie to tak reklamacja będzie to obejmować.
tirey93
Member
Utworzony: 2010.07.22 13:31
a jak jest z moja gwarancja ?
skoro nie ma tam podpisu ani pieczatki bo kupowalem na allegro?
Jesli mam dowód zakupu to taak gwarancja sie liczy ?
skoro nie ma tam podpisu ani pieczatki bo kupowalem na allegro?
Jesli mam dowód zakupu to taak gwarancja sie liczy ?
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2010.07.22 13:42
Wysłany przez: tirey93Jesli mam dowód zakupu to taak gwarancja sie liczy ?
Tak.
mr.u
Member
Utworzony: 2010.08.13 11:07
Podobny przypadek, kupione na allegro, brak pieczątki na karcie gwarancyjnej. Nie mogę znaleźć dowodu zakupu
. Konto sprzedawcy zawieszone. Volt nie działa. Za 2 tyg. wyjazd na wakacje. Jednym słowem kanał.
Czy jest szansa żeby Pentagram naprawił za free swój wspaniały odtwarzacz ??
pzdr
. Konto sprzedawcy zawieszone. Volt nie działa. Za 2 tyg. wyjazd na wakacje. Jednym słowem kanał.Czy jest szansa żeby Pentagram naprawił za free swój wspaniały odtwarzacz ??
pzdr
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2010.08.13 11:53
Przykro mi, ale wymogiem do uznania gwarancji jest przedstawienie dokumentu zakupu.
marcin8006
Member
Utworzony: 2011.02.01 18:41
Muszę odnowić wątek...
Stwierdzam iż jestem pełen podziwu dla pracy serwisu :) Uszkodzenia na obudowie były straszne, bałem się że będę musiał płacić, że mi gwarancji nie uznają, a tutaj dziś przychodzi paczka, otwieram i widzę nówkę sztukę pentagrama :)
Chciałbym żeby każdy serwis był tak otwarty na klienta :)
Stwierdzam iż jestem pełen podziwu dla pracy serwisu :) Uszkodzenia na obudowie były straszne, bałem się że będę musiał płacić, że mi gwarancji nie uznają, a tutaj dziś przychodzi paczka, otwieram i widzę nówkę sztukę pentagrama :)
Chciałbym żeby każdy serwis był tak otwarty na klienta :)
KUBUTECH911
Member
Utworzony: 2011.10.30 20:27 Zmieniony: 2011.10.30 20:38
Witam ja także musze odkopać temat ponież z moim voltem stało się to samo co w pierwszym wypadku i trochę mnie to irytuję. Na zdjęciach widać wyraźne uszkodzenia i zejścia lakieru. Dziwne jest to że stało się tak tylko na przednim panelu a tylny jest nie naruszony. Odtwarzacz ma pół roku. Czy jesłi kupiłem go na allegro i mam gwarancje łacznie z pudełkiem to jest możliwość wymiany??
marcin8006
Member
Utworzony: 2011.10.31 18:30
Wyślij na gwarancję, mi wymienili więc sądzę że nie będzie problemów z wymianą dla Ciebie.
KUBUTECH911
Member
Utworzony: 2011.11.01 19:41
A jaki powód podać i czy musze mieć dowód zakupu bno go znaleźć nie umię a musze date podać
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2011.11.02 12:40
Dokonaj zgłoszenia reklamacji (może być na adres pomoc@mmv.pl ) tylko podaj opis co się stało i dołącz lepsze zdjęcia bo na tych nie widać czy są to odpryski obudowy czy też obudowa została zgnieciona.
Proces reklamacji wymaga podania daty zakupu urządzenia i dołączenia do karty gwarancyjnej oryginału lub kopi paragonu/faktury.
Proces reklamacji wymaga podania daty zakupu urządzenia i dołączenia do karty gwarancyjnej oryginału lub kopi paragonu/faktury.
KUBUTECH911
Member
Utworzony: 2011.11.05 14:16
Mam jeszcze pytanie. Ile trzeba czekać na wymianę MP3?
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2011.11.07 12:15
Informacje na temat czasu rozpatrywania reklamacji podane są na karcie gwarancyjnej, szczegółowych informacji udziela także serwis Pentagram Polska (e-mail serwis@mmv.pl, tel. 22 338 90 20 lub TYMCZASOWY 22 250 2828).
Od 1 do 20 z 20