Kategoria: Nawigacja GPS »

automapa gdzie łapka do przesuwania mapy?

Utworzony: 2010.07.20 20:50 Zmieniony: 2010.07.21 15:16

Witam, moje pytanie moze trywalne ale szlak mnie trafia, zmieniałem ustawienia automapy i teraz nie mam łapki do przesuwania mapy tylko kwadracik do powiekszenia danego obszaru, gdzie to sie zmienia? idealnie by było gdybym zresetował ustawienia automapy do fabrycznych.

Utworzony: 2010.07.21 10:56

Nie chodzi ci przypadkiem o Menu - Ustawienia - Przyciski - i na dole po lewej Domyślne.

Utworzony: 2010.07.21 11:12

nie pomogło, nadal na mapie obok przyciski menu mam mapka z pionowymi czterema kwadracikami i obok nich łapka z kwadratem, o ile pamietam wczesniej łapka była bez kwadratu i mogłem przesuwac mape teraz tylko zaznaczm łapka kwadrat na mapie i powieksza mi zaznaczone pole. Moze kojarzysz jak wrócic do ustawień fabrycznych automapy moze najszybciej by było

Utworzony: 2010.07.21 15:43

Zrób zdjęcie o co chodzi, można jak usuniesz pliki konfiguracyjne z karty wtedy przywróci do ustawień fabrycznych - AutoMapa EU\Settings Files --- i te przekopiuj na dysk na wszelki wypadek tak żeby w tym katalogu nic nie było i wtedy sprawdź.

Utworzony: 2010.07.21 21:45 Zmieniony: 2010.07.21 21:48

Domyślnie funkcja Przełącz na tryb przesuwania/powiększania mapy przypisana jest do przycisku ekranowego ukrywającego przyciski ekranowe i suwak, aby przełączyć się pomiędzy trybem przesuwania, a trybem powiększania mapy należy owy przycisk nacisnąć i przytrzymać, nastąpi zmiana trybu oraz zmiana ikony przycisku.
źródło: www.automapa.pl

Utworzony: 2010.07.22 09:37

Dzięki @Daro teraz i ja jestem mądrzejszy, nigdy mi się do tej pory nie przełączyło.