Kategoria: Sieci i komunikacja »
Router Pentagram P 6381-3 zawieszenie/zrywanie połączenia.
Od 1 do 1 z 1
Kopik
Member
Utworzony: 2010.07.24 10:30
Od jakiegoś czasu zauważyłem następujący problem, mianowicie gdy coś ściągam, słucham radia internetowego, oglądam filmiki w sieci następuje zerwanie połączenia lub jego zwieszenie. Muszę wstrzymać na chwilę np. pobieranie i wznowić je ponownie. Wersja firmware, który jest wgrany na router to 1.0.2.1. Z tego co zauważyłem problem występuje tylko po Ethernecie, WiFi działa bez zarzutu. Po resecie routera problem nie ustąpił, zmiana portów Ethernetowych w urządzeniu również nie przyniosła pożądanego efektu. Z początku myślałem, że wina może leżeć po stronie systemu, wiec zainstalowałem od nowa XP - problem występował, po zmianie na Viste i 7 - to samo. Próbowałem również zmienić kabel Ethernetowy, który był dołączony do routera, ponieważ on również mógł generować tego typu problemy, niestety to również nie pomogło. W poniedziałek skontaktuję się również z dostawcą internetu i poproszę o zmianę MAC, sprawdzając tym, czy jeśli router nie będzie podłączony to problem również będzie występował. Wszystkie diody na routerze świecą się poprawnie. Dodam również, że sprawdzałem na kilku przeglądarkach internetowych, a program, którego kiedyś używałem do pobierania plików, tj. FlashGet (który kiedyś działał bez zarzutu) teraz w ogóle praktycznie nie pobiera danych, a komunikaty, które przedstawia świadczą o zrywaniu połączenia. Proszę o pomoc w ustaleniu przyczyny, informacje czy ktoś również ma/miał takie problemy i ewentualny namiar na pomoc techniczną lub informację, gzie mógłbym uzyskać informacje odnośnie wysyłki reklamacyjnej routera.
Od 1 do 1 z 1