Kategoria: Sieci i komunikacja »
nie chce sie otworzyc konfig. routera przez http://192.168.1.100/
Od 1 do 7 z 7
heniek08
Member
Utworzony: 2010.07.27 21:10
witam posiadam router Cerberus P 6331-4A ale niestety przestał mi działać
połączyłem sie z netem pooprzez moden od neostrady i chciałem skonfigurować router poprzez www
ale wpisując adres http://192.168.1.100/ nic sie nie dzieje wyskakuje mi tylko komunikat
Przekroczono limit czasu połączenia
Serwer 192.168.1.100 zbyt długo nie odpowiada.
* Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut.
* Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.
* Jeśli komputer użytkownika jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Inter....
wie moze ktos jaka moze byc przyczyna tego problemu
pozdrawiam
uzywam antywirusa avg
połączyłem sie z netem pooprzez moden od neostrady i chciałem skonfigurować router poprzez www
ale wpisując adres http://192.168.1.100/ nic sie nie dzieje wyskakuje mi tylko komunikat
Przekroczono limit czasu połączenia
Serwer 192.168.1.100 zbyt długo nie odpowiada.
* Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut.
* Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.
* Jeśli komputer użytkownika jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Inter....
wie moze ktos jaka moze byc przyczyna tego problemu
pozdrawiam
uzywam antywirusa avg
golik
Member
Utworzony: 2010.07.28 10:27
Wyłącz AVG, ale to raczej nie jest przyczyną. Zrób reset routera. Jak dalej nic to pomyśl czy nie było przypadkiem burzy i nie przestał się odzywać po niej.
amator
Member
Utworzony: 2012.01.09 20:49
Mam ten sam problem. Odłączałem go od sieci i nic niepomogło. Boję się, że po zresetowaniu routera, będę musiał ustawiać wszystko od nowa. Jakieś pomysły?
KG23
Member
Utworzony: 2012.01.10 09:37
Robiłeś Ping na adres router żeby sprawdzić czy na tym poziomie odpowiada. Sprawdź czy dostajesz właściwy adres IP z routera. Wcześniej działał?
amator
Member
Utworzony: 2012.01.11 20:59
OK. Udało się wejść. Jestem zielony więc może mi podpowiecie jak zmienić sieć z ukrytej na jawną? Mam Telewizor z wbudowanym routerem wifi i nie widzi mojej sieci mimo wpisania nazwy, a sąsiada widzi. Myślę, że ujawnienie sieci może tu pomóc.
KG23
Member
Utworzony: 2012.01.12 16:43
Poszukaj w podstawowych ustawieniach wifi opcji Hide SSID lub transmituj SSID lub Broadcast SSID.
Jeśli sąsiad widzi i nie był wcześniej podłączony to sieć nie jest ukrywana.
TV raczej ma wbudowaną sieciówkę a nie router, upewnij się że na pewno ją ma, a nie że można dokupić zewnętrzną kartę wifi do niego.
Jeśli sąsiad wykrywa inne sieci to TV też powinien wykryć inne. W niektórych krajach są restrykcje co do wysokości obsługiwanej częstotliwości i wtedy TV może nie widzieć sieci zwyczaj powyżej 9 kanału.
Jeśli sąsiad widzi i nie był wcześniej podłączony to sieć nie jest ukrywana.
TV raczej ma wbudowaną sieciówkę a nie router, upewnij się że na pewno ją ma, a nie że można dokupić zewnętrzną kartę wifi do niego.
Jeśli sąsiad wykrywa inne sieci to TV też powinien wykryć inne. W niektórych krajach są restrykcje co do wysokości obsługiwanej częstotliwości i wtedy TV może nie widzieć sieci zwyczaj powyżej 9 kanału.
amator
Member
Utworzony: 2012.01.12 20:41
Witam ponownie., Wszystko przebiegło pomyślnie. Włączyłem rozsyłanie SSID. Telewizor momentalnie wykrył sieć.
Od 1 do 7 z 7