Kategoria: Sieci i komunikacja »
CERBERUS brak guzika reset
Od 1 do 4 z 4
proserwis
Member
Utworzony: 2010.07.28 13:20
Witam, mam pytanko odziedziczyłem router, nie wiem jaki model bo nie jest nigdzie napisane wygląda z obudowy jak 6331 ale jest to DSL i nie ma Wifi, a przedewszystkim nie ma guzika RESET, a ma hasło którego nie znam. Rozkręciłem go i na płytce jest jakiś guzik ale wciskanie go nic nie daje. Czy wiecie jak go zrestartowac? Wielkie dzięki.
KG23
Member
Utworzony: 2010.07.29 11:29
O rany hehe starszego nie było, kiedyś takie coś miałem użyje tego programu http://download.pentagram.eu/index.php?dir=pl%2Fsterowniki%2Froutery%2Fcerberus%2F&download=RouterFinder.exe wyszukaj ten router (wcześniej podłącz, będziesz miał podany adres IP na którym siedzi), on ma z tego co pamiętam wyłączone domyślnie DHCP a siedział na adresacji 192.168.0.1 lub 0.100 lub 0.254 chyba te trzecie ale nie pamiętam na 100%. Jak znajdzie to użyj kombinacji ALT+F (ale tez nie daje głowy, bo to było bardzo bardzo dawno temu, w każdym razie któryś z ALT) i pojawi się opcja Restore (zresetuje do ustawień fabrycznych i wtedy nie masz ani hasła, ani loginu - pola puste zostawiasz).
proserwis
Member
Utworzony: 2010.07.29 12:54
Taki stary a tak dobrze działa
Wielkie dzięki KG23, wszystko pięknie się udało. IP 2.254 Alt+F też działa. SUPER jeszcze raz wielkie dzięki.
Wielkie dzięki KG23, wszystko pięknie się udało. IP 2.254 Alt+F też działa. SUPER jeszcze raz wielkie dzięki.
Od 1 do 4 z 4