Kategoria: Sieci i komunikacja »
CERBERUS P 6331-4A podział łącza
Od 1 do 3 z 3
kares
Member
Utworzony: 2010.07.28 14:32
Witam!
To mój pierwszy post na tym forum i pierwsze doświadczenie z pentagramem więc proszę o wyrozumiałość.
Mam internet w netii i router jak w temacie. Dzielę go z sąsiadem przez wifi. Problem w tym, że jak ściąga z torrentów to chce mnie krew zalać, google ładuje się z pół minuty. Czy jest jakiś sposób aby podzielić po równo to łącze? Czytałem kilka tematów na tym forum ale nic z tego nie rozumiem, ten cały qos to dla mnie czarna magia. Najlepiej gdyby ktoś życzliwy łopatologicznie wytłumaczył jak, co i gdzie:) Czekam na odzew. Pozdrawiam forumowiczów.
To mój pierwszy post na tym forum i pierwsze doświadczenie z pentagramem więc proszę o wyrozumiałość.
Mam internet w netii i router jak w temacie. Dzielę go z sąsiadem przez wifi. Problem w tym, że jak ściąga z torrentów to chce mnie krew zalać, google ładuje się z pół minuty. Czy jest jakiś sposób aby podzielić po równo to łącze? Czytałem kilka tematów na tym forum ale nic z tego nie rozumiem, ten cały qos to dla mnie czarna magia. Najlepiej gdyby ktoś życzliwy łopatologicznie wytłumaczył jak, co i gdzie:) Czekam na odzew. Pozdrawiam forumowiczów.
kares
Member
Utworzony: 2010.07.29 18:02
Nikt nie pomoże? Wyczytałem jeszcze, że można przydzielić priorytety ale też nie wiem jak to zrobić. Ktoś tutaj musi się na tym znać przecież
sobki
Member
Utworzony: 2010.07.30 11:08 Zmieniony: 2010.07.30 11:09
Tu masz objaśnienia co i jak robić a reszta to już zabawa i to ci zapewni ustawianie kolejki w twoje sieci bo na zewnątrz będzie to ignorowane http://forum.pentagram.pl/discussion/424/konfiguracja-qos-na-cerberus-p-631107a/#Item_0
Od 1 do 3 z 3