Kategoria: Sieci i komunikacja »
Problem z migającą diodą ADSL w Cerberus Lite
Od 1 do 2 z 2
ctl6
Member
Utworzony: 2010.08.04 13:37
Witam
Problem pojawił się nagle. Pewnego dnia zauważyłem, że karta sieciowa nie działa i dioda adsl na routerze cały czas miga, jak również dioda Lan1. Wymieniłem kartę sieciową. Dioda Lan1 juz nie miga. Komputer połączył się z routerem. Ustawienia routera były ustawione w taki sposób, że wcześniej wszystko chodziło. Teraz dioda adsl cały czas miga. Bawię się cały czas konfiguracją, ale to nic nie daje. Hasło wpisuje na pewno dobrze. Dodam, że na modemie speedtouch od netii wszystko śmiga. Mam Net24 z netii na linii tp. W routerze mam ustawione tak:
ADSL Mode G.DMT
ADSL Type ANNEX.A
ISP: PPPoA/PPPoE
Encapsulation: PPPoA VC-Mux
Czy to uszkodzenie routera? Czekam na pomoc.
Problem pojawił się nagle. Pewnego dnia zauważyłem, że karta sieciowa nie działa i dioda adsl na routerze cały czas miga, jak również dioda Lan1. Wymieniłem kartę sieciową. Dioda Lan1 juz nie miga. Komputer połączył się z routerem. Ustawienia routera były ustawione w taki sposób, że wcześniej wszystko chodziło. Teraz dioda adsl cały czas miga. Bawię się cały czas konfiguracją, ale to nic nie daje. Hasło wpisuje na pewno dobrze. Dodam, że na modemie speedtouch od netii wszystko śmiga. Mam Net24 z netii na linii tp. W routerze mam ustawione tak:
ADSL Mode G.DMT
ADSL Type ANNEX.A
ISP: PPPoA/PPPoE
Encapsulation: PPPoA VC-Mux
Czy to uszkodzenie routera? Czekam na pomoc.
KG23
Member
Utworzony: 2010.08.06 12:27
Napisz jeszcze jakie VCI VPI, spróbuj na PPPoE LLC i na innych wartościach tego ADSL Mode. Hasło nie ma znaczenia na migającą diodę ADSL. Odłącz telefon od linii, zresetuj router i podłącz kabel tel.
Od 1 do 2 z 2