Kategoria: Nawigacja GPS »

Nomad Evo 4.3

Utworzony: 2010.08.13 09:09

Kiedy nowy Nomad - Evo 4.3 ?
Będzie z Automapą ?

Utworzony: 2010.08.13 09:27

Na chwile obecną nie przewidujemy zestawu Evo 4.3 + AutoMapa.

Utworzony: 2010.08.14 01:38

a kiedy bedzie dostepne w przedarzy to urzadzenie , juz czekam jakies 2 tygodnie od momentu zapowiedzi i nie wiem czy jeszcze chwile czekac czy sobie odpuscic bo termin jest jakis dalszy ??

Utworzony: 2010.08.16 15:36

Do końca tego miesiąca model ten powinien być już w sprzedaży.

Utworzony: 2010.08.20 00:47

Ładna nazwa, prawie jak Prime...:wink:

Utworzony: 2010.08.20 14:21

Prime ostatecznie okazał się za drogi jak na polskie realia (mimo testów i optymalizacji pod AutoMapę).

Utworzony: 2010.08.20 14:47 Zmieniony: 2010.08.20 15:05

Mam tylko nadzieję, że nowy model Evo będzie dobrze skorelowany w kategorii: cena - jakość. Jeżeli cena będzie oscylować powyżej 400 zł za egzemplarz, to oceniając subiektywnie może on nie powtórzyć sukcesu poprzednich modeli. Zwłaszcza, że mam podejrzenia, że Evo nie będzie odblokowany ( tzn. odblokowanie takie samo jak w 5220 GT, czyli dostęp za pomocą ścieżek ) i będzie posiadał program nawigacyjny, który nie zdobył jeszcze zbyt wielu entuzjastów GPS.

Czy jest szansa na zdjęcia uchwytu nowego Nomada ?

Utworzony: 2010.08.20 16:43

Co do ceny to jeszcze tajemnica.

System otwarty z ikoną przejścia do WinCE (bez utrudnień).

Dystrybucja z aplikacją do nawigacji Navigo 9i.

Wysłany przez: marekamcCzy jest szansa na zdjęcia uchwytu nowego Nomada ?

Jak tylko wejdzie produkt do dystrybucji.

Utworzony: 2010.09.01 07:59 Zmieniony: 2010.10.17 04:31

i dalej lipa mial byc przed koncem wrzesnia jak nie bylo tak nie ma , pewnie wydadza go dopiero za miesiac lub wiecej , ja rezygnuje z zakupu , i biore navrouda ile mozna czekac ,

i jeszcze go nie ma masakra

Utworzony: 2010.10.20 14:31

minęły dwa miesiące...

Utworzony: 2010.10.20 17:05

Opóźnienia były spowodowane koniecznością dostosowania mapy pod urządzenie. Z informacji jakie dzisiaj otrzymałem od Product Managera nawigacja ma wejść do sprzedaży w przyszłym tygodniu.

Utworzony: 2010.10.21 21:47

Dość enigmatyczne tłumaczenie ze strony firmy Pentagram. W Nomad 5220 GT, czy 5210, wrzucam do testów każdą jedną mapę i nie ma żadnej potrzeby dostosowania tejże do urządzenia. Co jest takiego wyjątkowego i innego w Navigo, że wymaga aż tylu miesięcy pracy ? Jeżeli faktycznie urządzenie jest odblokowane całkowicie to szkoda, że nie pojawią się na rynku egzemplarze EVO bez żadnej mapy. Mapa Navigo na tą chwilę to jeszcze ciągle jedynie ciekawostka.

Utworzony: 2010.10.22 10:28 Zmieniony: 2010.10.22 10:39

Wysłany przez: marekamcwrzucam do testów każdą jedną mapę i nie ma żadnej potrzeby dostosowania tejże do urządzenia.

Nie do końca tak jest. Chcieliśmy zminimalizować obsługę ze strony użytkownika i przygotować mapę gotową do użytku bezpośrednio po wyjęciu z pudełka, żeby klient nie musiał jej już dodatkowo aktywować. To niestety wymaga wielu modyfikacji i zabezpieczeń.

Wysłany przez: marekamcJeżeli faktycznie urządzenie jest odblokowane całkowicie to szkoda, że nie pojawią się na rynku egzemplarze EVO bez żadnej mapy.

Taka została przyjęta wstępna konfiguracja zestawu, być może ulegnie to zmianie, ale na razie nie posiadam takich informacji.

Urządzenie jest odblokowane (przepraszam od razu za jakość zdjęć, nie miałem innej możliwości a nie chciałem wrzucać - zrzutów ekranowych).

Urządzenie powinno zostać zaprezentowane m.in. na Targach Elektroniki Użytkowej i Gier Video ON/OFF, w Warszawie, w Centrum EXPO XXI, w najbliższy weekend 22-24 października. Nie otrzymałem jeszcze potwierdzenia, dlatego napisałem powinno.

Utworzony: 2010.10.22 14:14

Dziękuje za wyczerpującą odpowiedź oraz za zdjęcia. Proszę jeszcze o zdjęcia uchwytu.

Utworzony: 2010.10.22 14:52 Zmieniony: 2010.10.22 14:53

Ramię jest dość konserwatywne.

Utworzony: 2010.10.24 11:01

Posiadam Auto Mapę z mapami europy.Zastanawiam się czy nowa nawigacja Pentagram Nomad Evo 4,3 będzie działała z tymi mapami .Jeśli by tak było to ok, bo zastanawiam się nad jej zakupem.

Utworzony: 2010.10.25 09:34

Lista obsługiwanych urządzeń AutoMapa http://www.automapa.pl/?PEI=10241&lng=PL

Utworzony: 2010.11.02 12:44

Kiedy w końcu będzie :angry:ta nowa nawigacja !!!

Utworzony: 2010.11.02 15:39

Od zeszłego piątku jest już w sprzedaży.

Utworzony: 2010.11.02 19:36

Ciekawe gdzie pewnie na monster pc bardzo śliska sprawa i informacja bzdurna kompletnie !!
Zamówiłem ten produkt ani paczki ani kontaktu żadnego ze sprzedawcą , dlaczego na stronie głównego dystrybutora nie widnieje że jest dostępny co dziwne nawet jego ceny niema !!.

Utworzony: 2010.11.03 10:42 Zmieniony: 2010.11.04 12:09

Wysłany przez: nabiinformacja bzdurna kompletnie !!

Jeśli tak by było to bym nie pisał, że jest dostępny.

Lista dystrybutorów http://pentagram.pl/pentagram/pl/siec_sprzedazy/dystrybutorzy

Jeśli potrzebujesz dodatkowego zapewnienia ma temat dostępności produktu możesz oczywiście skontaktować się z dystrybutorem PENTAGRAM Polska (dawniej MMV) nr. tel. (022) 338 90 00.

Wysłany przez: nabiZamówiłem ten produkt ani paczki ani kontaktu żadnego ze sprzedawcą

Nie ma kontroli nad sprzedawcami, dystrybutorami.

Wysłany przez: nabidlaczego na stronie głównego dystrybutora nie widnieje że jest dostępny co dziwne nawet jego ceny niema !!.

Było to przeoczenie Produckt Managera i zostało już skorygowane http://pentagram.pl/produkty/nawigacja_gps/nawigacja_samochodowa/pentagram_nomad_evo_4_3_p_9440

Utworzony: 2010.11.05 14:24

Właśnie zakupiłem Evo... i zastanawiam sie jak wgrać AM EU lub TT z mapami Europy Zachodniej. Czy szanowne grono może mi pomóc?

Utworzony: 2010.11.05 20:32

fremen cześć masz AM jeśli tak to do wgrania np. EU karta większa nisz 2gb do samego PL wystarczy mniejsza i napisz czy masz legalną mapę czy nie , moje evo śmiga jak złoto miałem wcześniej pentagram p5210 też chodził ale ta maszynka naprawdę śmiga sporo lepiej i wydaje mi się że jest stabilniejsza a szybka naprawdę , jeśli chodzi o Auto Mapę mama wersje 6.6.1 gra wszystko na 6 !!!

Utworzony: 2010.11.06 10:58

Nabi, jak długo łapie Ci sygnał satelity? możesz już ocenić długość pracy baterii?

Utworzony: 2010.11.06 11:10

już mam i testowałem Evo - w porównaniu do navroad-a nr 360 to demon szybkości jeśli chodzi o szukanie sygnału. Wadą jest... delikatnie mówiąc, niejasny tryb rejestracji mapy Navigo. Tyle, że to producent mapy jest winien. Macie może jakiś manual?

Utworzony: 2010.11.06 19:48

aligatoryks jeśli chodzi o AM to bardzo szybko sporo szybciej niż w wersji p 5210 i jeśli chodzi o AM bo nawigo jeszcze nie testowałem , nie zapominajmy jedna że szybkość uzyskania sygnału zależy również od innych czynników których nie jesteśmy w stanie wyeliminować . Jak na razie moja ! ocena tego produktu jest w skali 1-10 jakieś 8 jako oczywiście amatora jestem bardzo zadowolony z pracy navi pentagram evo zresztą starsze wersje też są ok. tylko pracują wolniej i nie wiem czemu ale czasami p5210 mi się wieszał .

Utworzony: 2010.11.06 19:59

Jesli chodzi o baterie to według producenta trzeba uformować baterie załadować , rozładować i tak kilka razy .... ja dostałem navi 3 dni temu i jeszcze nie ładowałem pomimo konfiguracji AM a troszkę to trwa , z czego się śmiałem to że celowo zjeżdżałem z trasy nawi od razu wyznaczał nową a chołek nawet nie zareagował pomimo że mam ustawione ostrzeganie o zjechaniu z trasy naprawdę jest szybki sprzęt , stabilny i wart w 200% swej ceny !!.

Utworzony: 2010.11.08 10:48

Wszystko poszło jak należy, AM 6.6.1 śmiga bardzo fajnie. Jedynie co mnie troszkę drażni to uchwyt, który jest dość delikatny a Evo chyba do najlżejszych nie należy - i niestety biorąc pod uwage jakość naszych dróg... dość często drży....
Ja zrezygnowałem z Navigo po pierwszej próbie, gdy najpierw dziwnie mnie chciała prowadzić objazdem by uniknąć drogi płatnej - która w rzeczywistości płatną nie jest i nie będzie a objazd był wytyczony w taki sposób by skręcać w boczna drogę przecinając podwójną ciągłą... a później w innym znowu miejscu wytyczając alternatywną drogę chciał mnie prowadzić ślepą drogą (sic!!!). Jednym zdaniem NAVIGO ma jeszcze długą drogę przed sobą......
Panowie Admini.../marketingowcy.... dobry sprzęt z badziewiastym softem... chyba coś trzeba z tym fantem zrobić!!!!

Utworzony: 2010.11.08 11:27

fremen spróbuj umocować tak żeby dolna część uchwytu opierała się o deskę rozdzielczą ja tak zrobiłem i nie drga chyba że nie znajdziesz dogodnego miejsca .

Utworzony: 2010.11.08 11:42

Jeśli chodzi o soft NAVIGO podpowiem ci jedną rzecz w momencie kontroli przez policje soft nawigo masz legalny jeśli korzystasz z AM nielegalnej wystaczy szybko i sprawnie wyjąć kartę sd i masz z głowy zabranie nawigacji z powodu kradzionego oprogramowania , jak widzisz przyda się legalny soft a że kiepsko chodzi to inna sprawa !