Kategoria: Nawigacja GPS »

Nomad Evo 4.3

Utworzony: 2010.11.24 10:37

Hejka, Czy komus udało się zainstalować TT? Jeśli tak, to namiary na tą wersję popproszę :)

Utworzony: 2010.11.25 16:14

I jeszcze jrdno pytanko.... jaki polecacie sofcik do mp3. Obecny nie za bardzo mi pasuje...

Utworzony: 2010.12.01 11:17 Zmieniony: 2010.12.01 11:17

Co powiecie o czytelności ekranu evo w w normalnym użytkowaniu ?
Z tego co czytałem, fajna nawigacja i zastanawiam się nad jej kupnem. Cena bardzo atrakcyjna. Zniechęca mnie tylko ten uchwyt. Pomijając aspekt cenowy - fajnie jakby Pentagram następny model opracował w oparciu o wyświetlacz 5" i moduł BT - nie sądzicie ?

Utworzony: 2010.12.02 09:08

jak dla mnie czytelność ekranu w normalnych warunkach jest bardzo dobra.
Jedynie gdy chce się używać automapy to przy dużym zbliżeniu czcionka się trochę rozjeżdża, ale wystarczy wyedytować kilka pliczków i już jest po sprawie:)Dodam że to chyba wina AM bo w żadnym innym testowanym programie nie miałem takich dolegliwości

Utworzony: 2010.12.08 22:13

Myślę o zakupie nomada jednak martwi mnie informacja o uciążliwych szumach z głośnika. Czy przy odtwarzaniu muzyki poprzez transmiter będą one słyszalne?

Utworzony: 2010.12.09 16:18

Czy dodatkowe menu od Tempaka dla modelu 35p będzie działało na evo??

Utworzony: 2010.12.09 21:36

U mnie bylo slychac szumy. navi nie zastapi dobrego radia z mp3 wejsciem na karty i usb i napisem blaupunkt!! To ma nawigowac... Ja po to kupowałem a rozgladalem sie sporo czasu

Utworzony: 2010.12.10 05:33

Ale chociaż naviguje? Bo z tego forum wynika, że z tym sprzętem sa same klopoty. A to hasło do windows, a to szumy, a to beznadziejne oprogramowanie. zainteresowałem się ze względu na jak misie zdaje dobry procesor ale reszta chyba nie nadąża.

Utworzony: 2010.12.10 11:30

A widziałeś na jakiś forum producenta poza narzekaniem jakieś pozytywne oceny i zadowolone dusze - poza IPHONOmiłośnikami bo przecież z tym sprzętem nie ma najmniejszych problemów ;). Fora tego typu są do szukania pomocy i zazwyczaj piszą osoby z problemem, mniej zadowolone skoro cos nie działa lub nie mogą sobie poradzić. Jak działa to nikt się wtedy za bardzo nie przejmuje - zobacz jakby był zamknięty windows to też by było źle, bo byś musiał na chama ściągać nakładkę, kombinować i potem gwarancja poszła się ..... ;). obraz pewnie mogli by wam wrzucić tylko co z tego, obraz to jedno (usunie navigo na 200%) a navigo to druga sprawa (licencja, zabezpieczenia, instaklacja). Ten soft od Navigo - nie jest najgorsze miałem przyjemność używać, jak by była Automapa to cena poszybowała by najmniej o 150 zł górę i potem dlaczego taka droga - a to ma być pomoc a nie ogłupiacz zwalniający z myślenia podczas jazdy. Nie ma złotego środka jak zawsze, ale ogólnie nie jest tak źle jak myślisz za tą cenę i nie bierz tego do siebie bo nie mam i nie miałem nic do ciebie i każdy ma prawo myśleć co chce, takie lekkie przemyślenia.

Utworzony: 2010.12.10 12:41 Zmieniony: 2010.12.10 12:47

Pytasz czy naviguje...urządzenie samo w sobie nie nawiguje tylko soft w nim:P
I wszystkie wymienione tutaj wady nie dyskfalifikują go jako pełnowartościowego sprzętu do nawigacji.
Kolego bambosz7 zapomniałeś też dodać że fora są po to aby wymieniać się opiniami tymi złymi jak i tymi dobrymi (bo takie też można o wymienić;)) ajak nie widziałeś pozytywnych ocen to teraz widzisz ja jestem w pełni usatysfakcjonowany:P

Utworzony: 2010.12.11 13:26

Cześć panowie dawno tu nie zaglądałem , a parę komentów przybyło ,sprzęt spisuje się super jako nawigacja jak napisał bambosz7 bo głównie do tego służy szumu przy odtwarzaniu muzy przez transmiter nie słychać ale jakość tego odtwarzania jest mizerna i tu zgadzam się ponownie z bambosz7 , nawigo pracuje ok. trochę wolno przelicza ale jako legal soft morze być .Ja korzystam z AM pl ten sofcik śmiga już super ale faktycznie nie zwalnia to od myślenia w czasie jazdy to fakt ! sprzęt jako nawigacja dla mnie na 5+ tylko faktycznie obraz systemu by się przydał tak na wszelki wypadek !.:cool:

Utworzony: 2010.12.11 17:25 Zmieniony: 2010.12.11 17:57

Panowie a powiedzcie mi prosze jak dziala po sformatowaniu wam dlugo nawigacja na akumulatorze, wiem ze pojemnosc to 1000mah :- ) 2h ? 3h ? a moze wiecej
Czy wyswietlacz jest matowy czy blyszczacy?
Piszcie prosze ...
Pozdrawiam serdecznie

Utworzony: 2010.12.11 19:25

roznie to roznym ludziom dziala mi dziala kolo 2h a wyswietlacz jest blyszczacy

Utworzony: 2010.12.11 19:36 Zmieniony: 2010.12.11 20:48

serio tylko 2h ? malo troche:confused: a jak masz ustawione podswietlanie?
a ramka wokol wyswietlacza jaka jest? mozesz podeslac zdjecia zapodac linka ?

Utworzony: 2010.12.12 10:37

tak jak mowie to MI TRZYMA ok2godzin roznie to jest.
Podswietlenie ustawiam roznie na noc oczywiscie najmniejsze.W dzien roznie zalezy od tego jakie warunki czy slonce czy pochmurno.

Utworzony: 2010.12.12 18:43

Dzięki koledzy, zaufałem pozytywnym komentarzom i zamówiłem nomada. Czy o samym navigo da się powiedzieć coś pozytywnego czy jest to badziew użyteczny tylko ze względu na licencję? zaznaczam, że nie jeżdżę jak głąb bezmyślnie według wskazań ale weryfikuje wskazania przy użyciu szarych komórek.

Utworzony: 2010.12.12 21:58 Zmieniony: 2010.12.13 13:39

Fajnie daj znac jak dlugo ci wytrzymuje akumulator :-)
Jak spisuje sie na sloncu ten wyswietlacz?
Czy jestes zadowolony ogolnie z tego urzadzonka jak je trochu potestujesz ...

Utworzony: 2010.12.13 17:17

<blockquote><cite>Wysłany przez: hacker22</cite>Fajnie daj znac jak dlugo ci wytrzymuje akumulator :-)
Jak spisuje sie na sloncu ten wyswietlacz?
Czy jestes zadowolony ogolnie z tego urzadzonka jak je trochu potestujesz ...</blockquote>

Odpowiem tak. co do słońca nie wiem narazie nie mam możliwosci sprawdzenia. Bateria na zabawach trzyma mi 2h. Spisuje się niźle jako nawigacja. bezblednie wytyczylo trase z Gniezno- CH Malta Poznań.
Polecam każdemu kto szuka nawigacje za niewielką kasę.

Utworzony: 2010.12.14 00:21 Zmieniony: 2010.12.15 08:47

za niewielka kase dodaj i z takimi parametrami :-)
2h z zabawami moze jest tu ktos co wytrzymuje mu ta navi 2,5 h do 3 h?
Zastanawiam sie ten transmiter fm czy to potrzebna funkcja?

Utworzony: 2010.12.31 19:46

Rewelacyjny sprzęt. Przyniósł mi Mikołaj i po kilku dniach użytkowania jestem super zadowolony. Wszystkie obawy wcześniejsze, które powstały po zapoznaniu się z opiniami na forum były nieuzasadnione.
Po pierwsze mój nomad nie szumi, po drugie navigo prowadzi bez zarzutu, szybko przelicza trasę - może tylko komunikat "łagodnie skręć w lewo" na każdym łuku jest irytujący, jeśli komuś drży w uchwycie to powinien zmienić samochód- ja używam i w osobówce i ciężarówce i nie zauważyłem żadnego drżenia, bateria trzyma 2,5 godz. i faktycznie dla pieszych wycieczek to za mało ale dla użytkowania w samochodzie bez znaczenia a na dodatek urządzenie i akcesoria sa naprawdę elegancko i solidnie wykonane. Polecam każdemu.

Utworzony: 2011.01.02 18:21

Witam jestem nowy posiadam nomada evo ok tygodnia działa super nawet auto mapa
mam pytanie na licznych zdjęciach w necie widać ze w tej nawigacji jest jakieś złącze COM u mnie tego nie ma do czego to służy i czy tylko jakieś modele to miły ??????

Utworzony: 2011.01.03 11:35

Pierwotnie urządzenie miało być dodatkowo wyposażone w złącze Traffic Message Channel (TMC).

Utworzony: 2011.01.04 16:31

Dla zainteresowanych już jest obraz systemu do samodzielnego wgrania wraz z instrukcją...Od serwisu dostałem link. Jeżeli modelator wyrazi zgodę umieszczę link n moim watku software/hardware nomad evo 4.3. Poczekam na informacje od modelatora Acmon

Utworzony: 2011.01.04 16:45

Wszystkie osoby zainteresowane tym obrazem proszę o kontakt z serwisem - e-mail'owo, nie ma utrudnień w pozyskaniu pliku (obraz jest jak na razie identyczny z tym na urządzeniu). Dlatego celowo nie umieszczałem linków do niego.

Utworzony: 2011.01.06 16:06

dla posiadaczy evo 4.3 bedzie jakis upgrade softu do 5.0??

Utworzony: 2011.01.06 21:49

<blockquote><cite>Wysłany przez: sszpila</cite>A ja mam pytanie z innej beczki. Co jest nie tak z .NET Compact Frameworkiem w tej nawigacji? Programy korzystające z wersji 3.5, np. Kamap, krzyczą, że potrzebują nowszej wersji niż jest zainstalowana. Patrząc po plikach i rejestrze, to są zainstalowane dwie wersje: 2.0 i 3.5. Nawet po ręcznej instalacji wersji 3.5 tak jak to robiłem w pierwszym nomadzie 5210, też nie chcą działać.</blockquote>

Mam identyczny problem :( Bardzo proszę o info, jak to można rozwiązać.

Utworzony: 2011.01.15 18:27

Mam również problem z .NETem CF. Będę wdzięczny za informację które mogłyby pomóc.

Utworzony: 2011.01.22 11:00

Witam! niedawno kupiłem Evo 4.3 ale mam następujący problem: kiedy podłączam nawigację do komputera to mój komp nie widzi nowego sprzętu, nie pojawia się żaden dodatkowy dysk, a przecież Evo 4.3. ma 2Gb do dyspozycji. Nie wiem co jest grane

Utworzony: 2011.01.22 15:48

<blockquote><cite>Wysłany przez: ja jacek</cite>Witam! niedawno kupiłem Evo 4.3 ale mam następujący problem: kiedy podłączam nawigację do komputera to mój komp nie widzi nowego sprzętu, nie pojawia się żaden dodatkowy dysk, a przecież Evo 4.3. ma 2Gb do dyspozycji. Nie wiem co jest grane</blockquote>
jak podłączysz nawigacje do kompa to w nawigacji wyświetla Ci się USB - ODŚWIEŻ - ŁADOWANIE
jak tak to naciśnij USB i musisz mieć włączona nawigacje

Utworzony: 2011.01.23 10:45

Member, po podłączeniu nawigacji do kompa pokazuje mi się po pewnym czasie dymek na monitorze kompa z takim komunikatem: "Jedno z urządzeń USB podlączonych do tego komputera ma awarię, ale system Windows nie może go rozpoznać." Po prostu podlączam nawigację i nic, tak jak by nie była podlączona wcale.