Kategoria: Nawigacja GPS »
Nomad Evo 4.3
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2011.07.08 09:43
@522 najlepiej jak założysz oddzielny temat dotyczący obsługi twojej mapy i nawigacji (wpisz w temacie o jakie urządzenie i jaką mapę chodzi).
dyziogoran
Member
Utworzony: 2011.07.17 11:31
Witam wszystkich.Od niedawna jestem posiadaczem evo 4.3.Ogolnie ze sprzetu jestem zadowolony(pomomo, ze ma jakas malutka czarna kropke w dolnej srodkowej czesci ekranu). Problem polega na tym, ze jak wlacze orginalna Navigo to po wlaczeniu po kilku sekundach ekran robi sie ciemniejszy(w skali podswietlenia o jakies 2-3 punkty w skali 5).Przy dziennym swietle niewiele widac.Po wyjsciu z nawigacji do panelu glownego ekran dalej jest przyciemniony. Po wejsciu w ustawienia podswietlenia, jest ono ustawione w takim stanie jak bylo tj. max.Dopiero gdy zmniejsze podswietlenie o jedna kreske wszystko wraca do normy i podswietlenie jest jak wczesniej. To samo dzieje sie po calkowitym wylaczeniu i wlaczeniu urzadzenia. Przy AM i Igo taki problem w ogole nie wystepuje tylko w Navigo.Probowalem uruchamiac ta navi po wyjeciu kart pamieci, resetu urzadzenia i nic nie pomaga. Czy ktos ma jakies pomysly???
pzdr
pzdr
dyziogoran
Member
Utworzony: 2011.07.17 13:27
Problem sie rozwiazal, zrobilem reset ustawien w Navigo, nastepnie reset urzadzenia i jest ok.
vice
Member
Utworzony: 2011.10.13 17:03 Zmieniony: 2011.10.13 17:47
Panowie, pomóżcie... kupiłem wczoraj Nomada Evo 4.3 i dzisiaj gdy włączyłem nawigację wcięło mi dźwięk i od tego czasu nie mam w urządzeniu dźwięku :/ Mam ustawioną max głośność, robiłem reset urządzenia i nie pomogło ;x
Problem rozwiązany - miałem włączony transmiter FM :P
Problem rozwiązany - miałem włączony transmiter FM :P
irenicus88
Member
Utworzony: 2011.11.15 18:38
Witam. Planuję zakup Pentagram Nomad Evo 4.3 z wbudowaną mapą Navigo 9i . Czy ta nawigacja ma asystenta trasy ? Chodzi mi o to czy powie mi jakiego pasa mam sie trzymac itp.
pentagramik
Member
Utworzony: 2011.11.19 17:28
Kupiłem tę nawigacje. Ogólnie menu mam po polsku, lecz gdy przejdę do nawigacji menu jest już po angielsku oraz komunikaty głosowe również są po angielsku, w opcjach nie ma możliwości zmiany języka.
Jak podłącze nawigację to w folderze SOUNDS foldery DE, EN, PL, User. Jak ustawić aby nawigacja korzystała z dźwięków PL i aby menu było po polsku?
Pozdrawiam
Jak podłącze nawigację to w folderze SOUNDS foldery DE, EN, PL, User. Jak ustawić aby nawigacja korzystała z dźwięków PL i aby menu było po polsku?
Pozdrawiam
grymer
Member
Utworzony: 2011.11.21 14:53
Wysłany przez: pentagramiklecz gdy przejdę do nawigacji menu jest już po angielsku oraz komunikaty głosowe również są po angielsku, w opcjach nie ma możliwości zmiany języka.
Piszesz o menu nawigacji czy menu programu do nawigacji?
pentagramik
Member
Utworzony: 2011.11.21 23:57
O programie nawigacji - Navigo Copernicus.
Nie ma opcji zmiany języka, menu navigo zmieniłem poprzez zmiane nazw folderów z PL na EN i na odwrót. I mam teraz menu po polsku, z dźwiękami próbowałem tak samo zrobić lecz dalej głos jest angielski. Wiesz może jak zmienić?
Nie ma opcji zmiany języka, menu navigo zmieniłem poprzez zmiane nazw folderów z PL na EN i na odwrót. I mam teraz menu po polsku, z dźwiękami próbowałem tak samo zrobić lecz dalej głos jest angielski. Wiesz może jak zmienić?
pentagramik
Member
Utworzony: 2011.11.22 00:09
Cholera już wiem :) Ustawienia i strzałka >
Nie widziałem wcześniej tych opcji :)
Nie widziałem wcześniej tych opcji :)