Kategoria: Sieci i komunikacja »
Hornet P 6132-08 --słaby zasięg w pokoju obok
Od 1 do 4 z 4
makeairim
Member
Utworzony: 2010.08.20 16:04 Zmieniony: 2010.08.20 16:06
Witam !
Niedawno zakupiłem router Pentagram model Cerberus P 6331-4A oraz odbiornik Wifi Pentagram Hornet P 6132-08 .
Mój problem dotyczy odbiornika WiFi, który zamontowałem w komputerze w pokoju obok. Odbiera słabo internet i traci zasięg.
Zwracam się do was z prośbą o rozwiązanie problemu.
Niedawno zakupiłem router Pentagram model Cerberus P 6331-4A oraz odbiornik Wifi Pentagram Hornet P 6132-08 .
Mój problem dotyczy odbiornika WiFi, który zamontowałem w komputerze w pokoju obok. Odbiera słabo internet i traci zasięg.
Zwracam się do was z prośbą o rozwiązanie problemu.
golik
Member
Utworzony: 2010.08.23 16:27
jak są w tym samym to jak działa? ustawiałeś wyżej router? zmieniałeś kanały albo ustawiałeś na auto?
makeairim
Member
Utworzony: 2010.08.26 10:13
Gdy mam router postawiony na drukarce lub na książkach wtedy internet łapie spoko pod warunkiem, że wystawie odbiornik WiFi z przedłużką USB na półkę. Kanały zmieniłem z auto na 1.
faragorn5
Member
Utworzony: 2010.10.18 10:13
Ogólnie router powinien być umieszczony w takim miejscu żeby nic nie zakłócało pracy nadajnika - tak jak z anteną TV czy Radiem - po to są montowane na wysokich masztach a nie 1m nad ziemią.
Możesz kombinować zmieniać anteny jeśli się da, ale jak będzie to szło po ziemi to raczej efekt będzie tak samo marny jak teraz.
Możesz kombinować zmieniać anteny jeśli się da, ale jak będzie to szło po ziemi to raczej efekt będzie tak samo marny jak teraz.
Od 1 do 4 z 4