Kategoria: Sieci i komunikacja »
Cerberus 6351 migająca dioda WLAN
Od 1 do 8 z 8
lukaszxx007
Member
Utworzony: 2010.08.24 21:48
Witam
Wie ktoś może czy dioda WLAN w tym routerze powinna ciągle migać ?
U mnie cały czas ona miga i nie wiem czy tak ma być ?
Wie ktoś może czy dioda WLAN w tym routerze powinna ciągle migać ?
U mnie cały czas ona miga i nie wiem czy tak ma być ?
koti
Member
Utworzony: 2010.09.03 14:03
Zazwyczaj we wszystkich sieciowych dioda miga i oznacza aktywność.
Rychu
Member
Utworzony: 2010.12.04 01:02
Właśnie kupiłem ten ruter i dioda WLAN cały czas miga mimo że w instrukcji podają ze powinna tylko w czasie wymiany danych.
Proszę posiadaczy tego modelu o potwierdzenie że jednak wszystkim miga gdy włączone jest WiFi, to mnie uspokoi :)
Proszę posiadaczy tego modelu o potwierdzenie że jednak wszystkim miga gdy włączone jest WiFi, to mnie uspokoi :)
LXVI
Member
Utworzony: 2010.12.04 09:39
Witam.
Uspokajam :-)
-"dioda WLAN cały czas miga mimo że w instrukcji podają ze powinna tylko w czasie wymiany danych. "
no właśnie: wymiany danych czyli zawsze.
Spox, jest OK. Ale na pewno jeszcze nie jedno Cie w tym ruterze zaciekawi.
Pozdrówka.
Uspokajam :-)
-"dioda WLAN cały czas miga mimo że w instrukcji podają ze powinna tylko w czasie wymiany danych. "
no właśnie: wymiany danych czyli zawsze.
Spox, jest OK. Ale na pewno jeszcze nie jedno Cie w tym ruterze zaciekawi.
Pozdrówka.
Rychu
Member
Utworzony: 2010.12.04 15:05
Dzięki czuję się uspokojony.
Ostatnie zdanie mnie intryguje i znowu niepokoi ;)
Jak mi nie spali chaty od tego swojego nagrzewania się (dotykając spodu to się prawie poparzyć można) to będzie spoko...
Ostatnie zdanie mnie intryguje i znowu niepokoi ;)
Jak mi nie spali chaty od tego swojego nagrzewania się (dotykając spodu to się prawie poparzyć można) to będzie spoko...
FellAngel
Member
Utworzony: 2010.12.05 11:28
Raczej bardziej się nie nagrzeje :) Owszem - WLAN miga w trakcie wymiany danych, ale warto nadmienić, że na komputerze mamy różne programy, które łączą się z internetem w poszukiwaniu aktualizacji, bądź po prostu na takiej zasadzie pracują. Obawy, że ktoś zabiera Ci łącze możesz mieć jeśli mieszkasz z różnymi ludźmi i oni posiadają komputery, laptopy z WiFi - wtedy ktoś niekoniecznie chciany zabiera Ci trochę prędkości
marcinbig
Member
Utworzony: 2010.12.05 15:30
a jest w tym routerze możliwość ustawienia na "stałe" 10mb na porcie np. lan3
czyli choćby niewiem co podłączałem do routera to zawsze będzie się łączył z prędkością 10mb
czyli choćby niewiem co podłączałem do routera to zawsze będzie się łączył z prędkością 10mb
balibali
Member
Utworzony: 2010.12.06 10:59
W tych nie widziałem. Pozostaje wymuszenie w ustawieniach karty sieciowej.
Od 1 do 8 z 8