Kategoria: Nawigacja GPS »
Pentagram Nomad i gasnący ekran
Od 1 do 14 z 14
lukas_bzq
Member
Utworzony: 2009.05.01 11:49 Zmieniony: 2010.03.12 14:57
Witam
Czy wie ktos dlaczego tak sie nieraz dzieje ze podczas wlączonej automapy ekran gasnie? Czasami dzieje sie tak kilka razy pod rząd albo zdarza sie nieraz w systemie windows ce ale tutaj jedynie co pomaga to restart
Czy wie ktos dlaczego tak sie nieraz dzieje ze podczas wlączonej automapy ekran gasnie? Czasami dzieje sie tak kilka razy pod rząd albo zdarza sie nieraz w systemie windows ce ale tutaj jedynie co pomaga to restart
balibali
Member
Utworzony: 2009.05.02 09:15
sprawdź jakie masz ustawienia w nakładce systemowej odnośnie podświetlenia i zasilania - musi być cały czas włączone, a i jeszcze jedno jak włączasz jakąś aplikację np. AutoMapę to musisz ją zamknąć - opcja "koniec" zanim wyłączysz urządzenie inaczej zmieni ci ustawienia tych dwóch parametrów na domyślne i będzie ci gasnąć ekran
marekamc
Member
Utworzony: 2009.05.08 13:28
Moim zdaniem jest to dosyć uciązliwe pamiętać za każdym razem i najpierw wyłaczac AM, a później urządzenie. Panowie z pentagrama mogliby to poprawić.
Krytyk_RoHS
Member
Utworzony: 2009.05.08 14:21
Wiesz co, gadałem sobie z AutoMapą na ten temat swego czasu. Tak naprawdę to nie ma na to idealnego rozwiązania. Nomad działa na windowsie, natomiast automapa przejmuje cześć ustawień. Częściowym rozwiązaniem jest nie wyłączanie nomada tylko usypianie.
marekamc
Member
Utworzony: 2009.05.08 14:37
Mozna usypiać ale ten pomysł nie wydaje się do końca dobry. Jeżeli często używasz urządzenia to ok, jeśli sporadycznie to juz problem bo kilkanascie dni bateria raczej nie trzyma. Z drugiej strony skoro używasz sporadycznie to mozna te pięc sekund poświęcic na wylogowanie z AM i wyłączenie. Osobiście uważam, że trochę to jest irytujące. Ponadto kiedy używa się dwóch map to wolę nie usypiać urządzenia bo nie wiem, której mapy będę chciał później uzywać.
Michał Rochalski
Product Manager
Utworzony: 2009.05.08 14:41
Ten problem jest nam znany. Mam nadzieję, iż najnowsza aktualizacja zlikwiduje ten problem.
Alojzy
Member
Utworzony: 2009.06.20 17:13 Zmieniony: 2009.06.20 17:20
problem nie leży w przycisku włącz/wyłącz ... tez tak mam i zaczaiłem dokładnie o co chodzi ...
w momencie włączania AM tak jak już ktoś wyżej napisał przejmuje kontrole nad zarządzaniem energia i takie tam ... wiec wyłączenie AM , ustawienie opcji na "zawsze włączone" tez nie pomoże bo jak włączysz AM to znowu AM ustawi to po swojemu ...
ja zrobiłem tak ,,, upewniłem się żeby w windowsie wszystkie opcje od zarządzania energią były wyłączone ... następnie wlazłem w ustawienia AM .... KTÓRE NIE WIEDZIEĆ CZEMU DZIAŁAJĄ U MNIE ODWROTNIE NIŻ POWINNY ... "INNE" 3 ZAKŁADKA ... I TAM JEST OPCJA KTÓRA JEST ZRYPANA PRZEZ PRODUCENTA AM "ZARZĄDZAJ ENERGIA I EKRANEM" - !!!!TA OPCJA MA BYĆ NIE ZAZNACZONA!!!! (TO WŁAŚNIE TA OPCJA SPRAWIA ZE W MOMENCIE WŁĄCZANIA AM SZLAK TRAFIA USTAWIENIA PODŚWIETLANIA W PANELU STARTOWYM NOMADA)
MILO BY BYŁO GDYBY KTOŚ ZDRADZIŁ GDZIE W WINDOWSIE SIEDZI PLIK KONFIGURACJI PANELU STARTOWEGO NOMADA ... CO BY UŻYTKOWNIK MÓGŁ MU ZAZNACZYĆ OPCJE "TYLKO DO ODCZYTU"
pozdrawiam
w momencie włączania AM tak jak już ktoś wyżej napisał przejmuje kontrole nad zarządzaniem energia i takie tam ... wiec wyłączenie AM , ustawienie opcji na "zawsze włączone" tez nie pomoże bo jak włączysz AM to znowu AM ustawi to po swojemu ...
ja zrobiłem tak ,,, upewniłem się żeby w windowsie wszystkie opcje od zarządzania energią były wyłączone ... następnie wlazłem w ustawienia AM .... KTÓRE NIE WIEDZIEĆ CZEMU DZIAŁAJĄ U MNIE ODWROTNIE NIŻ POWINNY ... "INNE" 3 ZAKŁADKA ... I TAM JEST OPCJA KTÓRA JEST ZRYPANA PRZEZ PRODUCENTA AM "ZARZĄDZAJ ENERGIA I EKRANEM" - !!!!TA OPCJA MA BYĆ NIE ZAZNACZONA!!!! (TO WŁAŚNIE TA OPCJA SPRAWIA ZE W MOMENCIE WŁĄCZANIA AM SZLAK TRAFIA USTAWIENIA PODŚWIETLANIA W PANELU STARTOWYM NOMADA)
MILO BY BYŁO GDYBY KTOŚ ZDRADZIŁ GDZIE W WINDOWSIE SIEDZI PLIK KONFIGURACJI PANELU STARTOWEGO NOMADA ... CO BY UŻYTKOWNIK MÓGŁ MU ZAZNACZYĆ OPCJE "TYLKO DO ODCZYTU"
pozdrawiam
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2009.06.21 16:12 Zmieniony: 2009.06.22 08:54
Unikaj pisania całych zdań wielkimi literami - może to być źle odebrane przez użytkowników.
civil
Member
Utworzony: 2009.08.28 20:49
a ja mam taki problem gdy idzie na baterii włączam windowsa i po chwili gaśnie jak przycisnę przycisk włączenia zapala się dioda ale nic pozatym jak przycisnę jeszcze raz troszkę dłużej włącza się ekran ale dosłownie na 2sek. i gaśnie muszę wyłączyć zupełnie i włączyć nomada by działał próbowałem w różnych zakładkach w panelu sterowania ale to nic nie daje i...... b.... szybko muszę przełączać bo się wyłącza na zasilaniu się to nie dzieje.
aha i czy jest jakieś spolszczenie do tego windowsa bo mam problem z wyjście z niego a jak wyjdę to nie wiem czy go wyłączyłęm czy też gdzieś się szwęda w tle
aha i czy jest jakieś spolszczenie do tego windowsa bo mam problem z wyjście z niego a jak wyjdę to nie wiem czy go wyłączyłęm czy też gdzieś się szwęda w tle
wojtek79
Member
Utworzony: 2010.04.06 13:12
Witam wszystkich. Chciałbym trochę odświeżyć temat bo stałem się właśnie posiadaczem Pentagrama P5210 i mam ten sam problem. Ekran gaśnie mi co 1 minutę. Troszkę do denerwujące.
Czy ten problem jest już rozwiązany przez aktualizację lub czy ktoś znalazł jakieś inne rozwiązanie bo generalnie te wszystkie pomysły które są na forum nie są trwałe i co któreś wyłączenie jednak ustawienia są kasowane i znowu wygaszacz pojawia się po 1 minucie.
Proszę o jakieś info :)
Pozdrawiam
Czy ten problem jest już rozwiązany przez aktualizację lub czy ktoś znalazł jakieś inne rozwiązanie bo generalnie te wszystkie pomysły które są na forum nie są trwałe i co któreś wyłączenie jednak ustawienia są kasowane i znowu wygaszacz pojawia się po 1 minucie.
Proszę o jakieś info :)
Pozdrawiam
Alojzy
Member
Utworzony: 2010.04.06 14:10
wejdź w AM w menu/ustawienia/inne/trzecia zakładka ... i tu masz "zarządzaj energią i ekranem"
TA OPCJA MA BYĆ NIE ZAZNACZONA
jak to zrobisz upewnij się czy w panelu startowym wygaszacz jest wyłączony, ... jak nie to go wyłącz i po problemie
TA OPCJA MA BYĆ NIE ZAZNACZONA
jak to zrobisz upewnij się czy w panelu startowym wygaszacz jest wyłączony, ... jak nie to go wyłącz i po problemie
Krytyk_RoHS
Member
Utworzony: 2010.04.06 14:14
... i nie wyłączaj urządzenia dopóki automapa się nie zamknie do końca.
Od 1 do 14 z 14