Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

Eon Cineo Gold - Mały problem i zapytanie

Utworzony: 2010.08.30 15:32

Witam!
Jestem szczęśliwym posiadaczem Eon Cineo Gold 8GB jednak mam kilka problemów:

1. Po zakupie odtwarzacza transmiter fm działał zadowalająco. Teraz nie mogę nadać muzyki do radia: ustawiam takie same fale na empeczwórce i na radiu, włączam "Nadaj do radia" jednak dźwięku nie słychać - cisza. Wie może ktoś co z tym zrobić?

2. Gościu który mi sprzedał sprzęt mówił mi, że gwarancja jest od producenta w pudełku jednak mi jej nie podbił. Poprosiłem o wypisanie gwarancji takiej jak on zawsze wystawia(druk na a4 z pieczątką i podpisem). Czy gwarancja jest ważna?

3. W czasie odtwarzania filmów tylna część odtwarzacza (metalowa osłona) robi się dość ciepła. Czy jest to normalna reakcja? Boję się, że coś jest nie tak.

Z góry dziękuję wszystkim za pomoc!

Utworzony: 2010.09.07 17:10

do pkt. 3
Od razu się nagrzewa czy powoli ? Jak oglądasz to zasłaniasz tył ręką ? W moim cineo jak się zasłoni tył czymś (ręka/poduszka) to też się nagrzewa ale jak na stojaczku postawić to już nie. Spróbuj postawić w pionie i sprawdzić czy nadal się nagrzewa.

Utworzony: 2010.09.20 23:13

Ad.1 Spróbuj poszukać na różnych falach(te same na fm i mp4 ) i znajdź czysty kanał ,

Utworzony: 2010.09.21 09:49

Wysłany przez: pentaMANIACKTeraz nie mogę nadać muzyki do radia: ustawiam takie same fale na empeczwórce i na radiu

Może słuchawki masz zwalone, zamień na inne bo pewnie robią za nadajnik.