Kategoria: Sieci i komunikacja »
Cerberus P6331-42 problem z logowaniem
Od 1 do 5 z 5
Tusiu
Member
Utworzony: 2010.09.01 19:44
Witam
Kilka dni temu zakupiłem router Cerberus P6331-42, przy próbie ustawienia modemu po kilkukrotnym logowaniu się do modemu przez adres 192.168.1.100 nagle przestał on działać, próbowałem logować się także przez inne adresy znalezione w necie lecz niestety żaden nie działa, proszę o pomoc w jaki sposób mogę teraz zalogować się do niego?
Proszę o pilną pomoc!
Kilka dni temu zakupiłem router Cerberus P6331-42, przy próbie ustawienia modemu po kilkukrotnym logowaniu się do modemu przez adres 192.168.1.100 nagle przestał on działać, próbowałem logować się także przez inne adresy znalezione w necie lecz niestety żaden nie działa, proszę o pomoc w jaki sposób mogę teraz zalogować się do niego?
Proszę o pilną pomoc!
kolorowyniesmak
Member
Utworzony: 2010.09.02 00:48
Witam. mam podobny problem i mam ten sam router. również nie mogę się zalogować na stronkę konfiguracyjną. w instrukcji pisze żeby wpisać adres do logowania 192.168.1.100 , u mnie muszę wpisywać 192.168.1.254 i dopiero wtedy wyskakuje mi okienko loginu z hasłem. wpisuje więc admin/pentagram i nic, powinien wejść na stronkę a nie chce. Resetowałem go i dalej to samo. Kiedyś wgrywałem mu jakiegoś firewalla, ale działał mi z pół roku i teraz tak nagle nie chce. Proszę o pomoc
kolorowyniesmak
Member
Utworzony: 2010.09.02 00:53
jeśli chodzi o twój problem Tysiu to spróbuj wejść w połączenia sieciowe, kliknij na połączenie z pentagramem i zobacz jaką masz brame domyślną a następnie wpisz ten numer w przeglądarkę. Pozdro
kolorowyniesmak
Member
Utworzony: 2010.09.03 19:28
Okazało się ze gdy wgrałem nowe oprogramowanie (billion) to zmienił się adres na stronke konfiguracyjną własnie na ten 192.168.1.254. no i równocześnie hasło się zmieniło z "pentagram" na "admin" i teraz po resecie login to admin i hasło też admin. W serwisie powiedzieli ze teki numer jest nie możliwy, a wspomniałem o wgraniu innego oprogramowania. Nie można ufać dziadom i szukać na forach:) Mam nadzieje że kiedyś komuś przyda się to info. Pozdro
balibali
Member
Utworzony: 2010.09.06 15:28
Hehe a coś ty myślał wgrałeś soft innego producenta i się dziwisz że pomoc innego nie może lub nie chce ci pomóc.
Od 1 do 5 z 5