Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

Vanquish Volt - kilka pytań i uwag

Utworzony: 2010.09.02 00:40

Witam, wczoraj kupiłem odtwarzacz Vanquish Volt - pierwsze wrażenie całkiem niezłe, odtwarzanie plików muzycznych bezproblemowe, jakość dźwięku również na dobrym poziomie, mnogość ustawień tj. Equalizer / SRS WOW HD też jest fajną sprawą, ale... kilka rzeczy już mnie nurtuje, mianowicie:

1. odtwarzanie stacji radiowych - na wyświetlaczu widnieje "STEREO", a w słuchawkach czuję mono - czyżby Volt nie miał możliwości odpalania radyjka w stereo?
2. poza tym radio startuje mi zawsze przy głośności na 18, powyżej fakt - jest głośniej, ale nie mogę ściszyć mniej niż 18 - co jest grane?
3. nagrywanie audycji radiowych - tworzy mi się tylko plik, który ma 0b - w ogóle nie włącza się nagrywanie - kolejny błąd?
4. kwestia firmware'u - w ustawieniach Volta pokazuje mi, że mam wersję 6.384. Natomiast gdy ściągnę najnowszy soft (5365_normal), to w okienku wyświetla mi, że plik ma wersję 745.005.001, a sam Volt 000.000.000 - o co tu chodzi? Który numer firmware'u mówi o tym faktycznym poprawnym? Czy zakupiony odtwarzacz ma już wgrany najnowszy soft?

Proszę forumowiczów o pomoc odnośnie w/w uwag.

Utworzony: 2010.09.02 16:45 Zmieniony: 2010.09.02 16:47

Wysłany przez: Blaszak4. kwestia firmware'u

Proszę kierować się oznaczenie podanym przy zamieszczanym pliku oraz wersją podaną w ustawieniach urządzenia.

Utworzony: 2010.09.02 18:21

No dobrze, ale czy to oznacza, że firmware ze strony internetowej jest jakiś stary - w odtwarzaczu pokazuje mi, że mam 6.384, a na stronie jest zatem 5.385. Proszę o dodatkowe wyjaśnienia, także do punktów 1-3. Z góry dzięki.

Utworzony: 2010.09.02 20:19

Witam,
mam ten sam odtwarzacz zakupiony 31.08.2010 i dokładnie te same problemy. Najbardziej dokucza mi brak możliwości regulacji głośności w zakresie poniżej 18 przy odtwarzaniu radia.

Utworzony: 2010.09.02 21:01

Kolego a próbowałeś aktualizować soft? Ja szczerze powiedziawszy obawiam się widząc, że na stronie firmware ma niższy numer aniżeli ten w odtwarzaczu. Poza tym po podłączeniu program wykrywa, że mam soft 000.000.000

Utworzony: 2010.09.02 22:32

Nie aktualizowałem, czekam na odpowiedź, radia mało słucham ale to jest duży problem

Utworzony: 2010.09.03 09:02

Wysłany przez: Blaszak1. odtwarzanie stacji radiowych - na wyświetlaczu widnieje "STEREO", a w słuchawkach czuję mono - czyżby Volt nie miał możliwości odpalania radyjka w stereo?

Słowo "czuję" nic nie określa - tak odtwarza stereo.

Wysłany przez: Blaszak2. poza tym radio startuje mi zawsze przy głośności na 18, powyżej fakt - jest głośniej, ale nie mogę ściszyć mniej niż 18 - co jest grane?

Jeżeli urządzenia działa poprawnie to nie ma takiego efektu. Proszę spróbować aktualizacji (dowolna wersja) a jak nie będzie poprawy proszę się skontaktować z serwisem dystrybutora.

Wysłany przez: Blaszak3. nagrywanie audycji radiowych - tworzy mi się tylko plik, który ma 0b - w ogóle nie włącza się nagrywanie - kolejny błąd?

To samo co napisałem powyżej, aktualizacja a przy braku poprawy niestety serwis.

Wysłany przez: BlaszakNo dobrze, ale czy to oznacza, że firmware ze strony internetowej jest jakiś stary - w odtwarzaczu pokazuje mi, że mam 6.384,

Nie wszystkie wersję są umieszczane na stronie, większa ich ilość jest zamieszczana na forum, wersję ostateczne są zamieszczane na stronie www.pentagram.pl

Pracę nad wcześniej zgłaszanymi problemami w wątku "Vanquish VOLT P 5103 - sugestie dotyczące aktualizacji firmware'u" cały czas trwają.