Kategoria: Sieci i komunikacja »

Problem z PENTAGRAM Cerberus DSL router 802.11g [P 6381-3]

Utworzony: 2010.09.02 06:35

Witajcie, piszę do was ponieważ mam ogromny problem z routerem a sam niestety nie jestem w stanie sobie poradzić. Router (PENTAGRAM Cerberus DSL router 802.11g [P 6381-3]) na internet ale tylko w jedną stronę, nie działają mi strony internetowe ani gg, ale gra on line typu Lineage 2 działa, odzywa mi się aktualizacja avasta czyli też "niby działa" ale gadu i stronki nie... radosna informacja " Nie można wyświetlić tej strony" Aby wykluczyć usterki podłączyłem kabel z internetu bezpośrednio pod kompa wpisałem ręcznie mac i internet działa więc mam 100% pewność, że to router. Zrestartowałem ustawienia i wgrałem z wcześniej zapisanego ustawienia "Settings.CFG" i dalej nie działa. Tu wielka prośba do was, co mogę zrobić by wszystko działało jak należy ? nie uśmiecha mi się kupowanie nowego routera a jedynym użytkownikiem internetu nie jestem.

Utworzony: 2010.09.04 14:32

Witam,

mam tak samo, nie moge wyslac maile (outlook ekspres) ani uploadowac pliki do innego mojego konta na webmail. Tez prosze o info co mozna zrobic.

Utworzony: 2010.09.06 15:22

Bez routera działa?

Wysłany przez: rosjee1mam tak samo, nie moge wyslac maile (outlook ekspres) ani uploadowac pliki do innego mojego konta na webmail.

wyrzuca jakiś komunikat program pocztowy, zmieniałeś otwierałeś port, usługa pocztowa nie przesiadła się na jakiś inny port lun nie wymaga uwierzytelniania, szyfrowania itd, nie był instalowany jakis program anty jakiś itd