Kategoria: Sieci i komunikacja »

Reklamacje

Utworzony: 2010.09.08 12:47 Zmieniony: 2010.09.10 10:00

Ludzie, pentagram jedzie totalnie po bandzie ... próbowałem zareklamować u nich router ... nie dość że musiałem się przebić przez jakiegoś "fachowca"( który ma wyłączone obwody myślowe )drogą mejlową to na dodatek odsyłają mi router po 3 tygodniach biorą pieniądze za przesyłkę a router nie naprawiony ... i panowie z serwisu twierdzą że dla nich wszystko jest ok.
Nie polecam nikomu tej marki serwis tandetny brak obsługi klienta...

Utworzony: 2010.09.08 14:28

Rozumiem, że kontaktowałeś się z serwisem w tej sprawie i usterka zgłaszana przez ciebie nadal występuje.

Utworzony: 2010.09.09 12:02

Tak oczywiście usterka była zgłaszana, sprzęt wysłany i wrócił nie sprawny.

Zainteresowanych zapraszam do lektury.
http://plik24.pl/site/komputery.php?go=serwis&art=38

Utworzony: 2010.09.09 12:07 Zmieniony: 2010.09.10 16:15

Poinformowałem kierownika serwisu.

Edycja: Informacja otrzymana z serwisu MMV.
Sprzęt przebywał w serwisie MMV - 13dni, a usterka spowodowana była przepięciem z linii, co nie stanowi samoistnej usterki urządzenia, tylko jest czytnikiem zewnętrznym mogącym spowodować uszkodzenie urządzeń elektronicznych. Tak też było w twoim przypadku i reklamacja była bezzasadna. Serwis naliczył tylko koszt transportu, ale nie naliczył kosztów związanych z testowaniem i sprawdzeniem urządzenia.

Utworzony: 2010.09.10 09:55

Pracownicy infolinii technicznych czasami muszą wyłączać "obwody myślowe" żeby dostosować się do poziomu rozmówcy;)...
Polecam powrót do szkoły podstawowej, może wtedy przypomnisz sobie zasady ortografii i czytania ze zrozumieniem;) "prubowałem" i "klijęta" piszę się ździebko inaczej...
A ustawa o odpowiedzialności sprzedawcy odnosi się do sprzedawcy i klienta, serwisy domyślnie obsługują zgłoszenia z tytułu gwarancji.