Kategoria: Sieci i komunikacja »
P6122 12 Win7
Od 1 do 5 z 5
Madmax
Member
Utworzony: 2010.09.10 09:01
Witam
Mam problem z P6122 12. Zmieniłem system na Win7, ściągnołem najnowsze sterowniki. Urządzenie instaluje się poprawnie, jednak nie jestem w stanie wykryć jakichkolwiek sieci bezprzewodowych. W trybie AP urządzenie tworzy sieć widoczną dla innych komputerów jednak nie można z nią nawiązać jakiegokolwiek połączenia (zerowy dostęp).
Proszę o pomoc.
Mam problem z P6122 12. Zmieniłem system na Win7, ściągnołem najnowsze sterowniki. Urządzenie instaluje się poprawnie, jednak nie jestem w stanie wykryć jakichkolwiek sieci bezprzewodowych. W trybie AP urządzenie tworzy sieć widoczną dla innych komputerów jednak nie można z nią nawiązać jakiegokolwiek połączenia (zerowy dostęp).
Proszę o pomoc.
balibali
Member
Utworzony: 2010.09.10 16:25
Jeśli to jest na Ralinku to kliknij sprawdź czy litera R jest w jakimś kolorze. Druga rzecz zobacz czy jak klikniesz na nią to czy odpala się te RaUI i czy opcje są wyszarzane (nieaktywne) czy nie.
Kliknij na ikonie R prawy przycisk myszy i zobacz czy wybrana jest opcja "Use Reconfig as Configuration Utility". Jak możesz to zrób jakiś screen z ustawień tego programu co obsługuje kartę.
Kliknij na ikonie R prawy przycisk myszy i zobacz czy wybrana jest opcja "Use Reconfig as Configuration Utility". Jak możesz to zrób jakiś screen z ustawień tego programu co obsługuje kartę.
Madmax
Member
Utworzony: 2010.09.11 09:09
Ze screenem średnio bo nie mam jak go tu umieścić. Litera R jest w kolorze niebieskim, cała ikona jest przekreślona - brak połączenia.
Wszystkie opce w RaUI są aktywne, karta reaguje zarówno na włączenie w programie (zaczyna migać dioda) jak i na wyłączenie.
Klikając na ikone RaUI dostępne są jedynie opcje "Launch Config Utilites" i " "Switch to AP Mode".
Nie używam żadnego inego programu do obsługi karty. Karta jest wporządku bo na XP działa bez problemu w obu trybach.
Szczegóły sterownika:
Data: - 2009-03-13
Wersja: 4.0.0.15
Pliki:
netr73.sys - wersja 4.00.00.0015 built by:WinDDK - od Ralinka
vwifibus.sys - wersja 6.1.7600.16385 (win7_rtm.090713-1255) - od Microsoftu
Po wsadzeniu karty wyskakują dwa połączenia bezprzewodowe:
1. Połączenie sieci bezprzewodowej - karta R73 USB Wireless
2. Połączenie sieci bezprzewodowej - Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter (czego w XP nie było)
Wyłączanie, odinstalowanie tego 2 połączenia nic nie daje. Po wyjeciu i wsadzeniu ponownie karty ono się pojawia spowrotem.
Wszystkie opce w RaUI są aktywne, karta reaguje zarówno na włączenie w programie (zaczyna migać dioda) jak i na wyłączenie.
Klikając na ikone RaUI dostępne są jedynie opcje "Launch Config Utilites" i " "Switch to AP Mode".
Nie używam żadnego inego programu do obsługi karty. Karta jest wporządku bo na XP działa bez problemu w obu trybach.
Szczegóły sterownika:
Data: - 2009-03-13
Wersja: 4.0.0.15
Pliki:
netr73.sys - wersja 4.00.00.0015 built by:WinDDK - od Ralinka
vwifibus.sys - wersja 6.1.7600.16385 (win7_rtm.090713-1255) - od Microsoftu
Po wsadzeniu karty wyskakują dwa połączenia bezprzewodowe:
1. Połączenie sieci bezprzewodowej - karta R73 USB Wireless
2. Połączenie sieci bezprzewodowej - Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter (czego w XP nie było)
Wyłączanie, odinstalowanie tego 2 połączenia nic nie daje. Po wyjeciu i wsadzeniu ponownie karty ono się pojawia spowrotem.
balibali
Member
Utworzony: 2010.09.13 11:17
Wysłany przez: Madmax2. Połączenie sieci bezprzewodowej - Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter (czego w XP nie było)
To masz od XP Mode pod Windows 7 - to zostaw.
Spróbuj z tym sterownikiem Win7:4.0.3.0
http://www.ralinktech.com/license_us.php?n=1&p=0&t=U0wyRnpjMlYwY3k4eU1EQTVMekE1THpFeEwyUnZkMjVzYjJGa05EZzVORGszTWpZME9DNWxlR1U5UFQxSlUxOUJVRjlUVkVGZlVsUTNlRjlFTFRFdU15NDFMakJmVmtFdE15NHhMamN1TUY5WE55MDBMakF1TXk0d1gxSlZMVE11TVM0eUxqQmZRVlV0TXk0d0xqTXVNRjh3T0RJME1EbGZNUzQxTGpRdU1GOUdjbVZsQw%3D%3D
Madmax
Member
Utworzony: 2010.09.20 22:11
Teraz dopiero miałem czas żeby sprawdzić ten sterownik. Udało się połowicznie.
W normalnym trybie dalej nie potrafie wykryć innych sieci (laptop w tym samym miejscu znajduje 4 na pełnym zakresie). W trybie AP natomiast udało się nawiązać połączenie i sieć pracuje normalnie - to akurat jest w tym momencie dla mnie najważniejsze.
Dziękuje serdecznie za pomoc.
W normalnym trybie dalej nie potrafie wykryć innych sieci (laptop w tym samym miejscu znajduje 4 na pełnym zakresie). W trybie AP natomiast udało się nawiązać połączenie i sieć pracuje normalnie - to akurat jest w tym momencie dla mnie najważniejsze.
Dziękuje serdecznie za pomoc.
Od 1 do 5 z 5