Kategoria: Sieci i komunikacja »

Problem z ruterem wifi 802.11g Lite P6381-0

Utworzony: 2010.09.16 16:25

Witam wszystkich forumowiczów,mam problem z w/w ruterem.Działał poprawnie przez ostatnie 3 lata, a teraz.... no właśnie.Problem w tym że zrywa mi połączenie co kilka sekund.Nie bardzo wiem co robić,gwarancja już minęła ,nie wiem kto w Toruniu naprawia taki sprzęt,nawet gdybym go oddał do naprawy to jak żyć bez neta.
Co radzicie,kupić nowy czy tego da się jakoś wskrzesić.

Utworzony: 2010.09.16 16:42

:) ja mam zawsze dwa routery na chodzie i zapas sieciówek a od bólu zawsze zostaje bezpośrednie połączenie z kablówką tak na czarną godzinę. Przy obecnych cenach sprzętu nie warto tracić nerwów na usterki.

A z routerem zrób po staremu, wyłącz/włącz prąd na nim, zresetuj go jak dalej nie działa to masz trzy wyjścia - kosz i kupujesz nowy, - serwis jeśli gwarancja była dłuższa nić 24m, - naprawa pogwarancyjna czy w serwisie producenta czy w prywatnym (patrz wyżej) czyli się nie opłaca (koszt przesłania, wyceny, naprawy - ja bym wtedy odpuścił). Chyba że masz znajomka biegłego w temacie i sam ci sprawdzi elektronicznie co i jak.

Utworzony: 2010.09.16 17:26

Dzięki,chyba kupię drugi,zastanawiam się jeszcze jakiego producenta?

Utworzony: 2010.09.20 11:28

Ja używam P6341.

Utworzony: 2010.09.20 15:10

Kupiłem Asmax,a BR 704G na razie bangla,ale jego poprzednik (pentagram) też chodził 3 lata aż w końcu zaniemógł.Najgorsze w tym wszystkim to to że jego ewentualna naprawa jest podobno nieopłacalna .
(i nawet nie znalazłem fachowca od naprawy,pewnie musiałbym pojechać do Chin)

Utworzony: 2010.09.20 15:45

ja miałem poprzednio dlinka dir-300 chyba, na początku bylo wszystko ok, korzystałem z WIFI. Gdzieś po połowie roku użytkowania zaczął gubić sygnał, więc zainwestowałem w 15metrów kabla, następnie siadł 1 z 4 portów, a po nastepnej połowie roku cały router. Podsumowując: co nie kupisz to padnie :)

Utworzony: 2010.09.21 10:33

@sirov To i tak jesteś wygrany bo jesteś tego świadomy, wiesz ile osób myśli zupełni inaczej w końcu taki sprzęt jest za małe pieniądze a przy ADSLach podatny jeszcze na nasze linie ciągnące się na zewnątrz. W mieście tego nie widać ale jak nie raz zakładałem coś poza miastem to linie do końcówek czasem wyglądają tragedia.

Wysłany przez: JARASSAsmax,a BR 704G

Przy tej cenie nikomu się nie opłaci, jak policzysz marnie 20-30 zł naprawa (szukanie i gmeranie w czymś czego się nie zna), do tego części, transport to wyjdzie prawie cena nowego router, ja bym na to nie poszedł po gwarancji i pewnie kilka innych osób szczególnie że klient może się rozmyślić a ty zamówiłeś już części. Takie kółeczko.