Kategoria: Sieci i komunikacja »
Problem z ruterem wifi 802.11g Lite P6381-0
Od 1 do 7 z 7
JARASS
Member
Utworzony: 2010.09.16 16:25
Witam wszystkich forumowiczów,mam problem z w/w ruterem.Działał poprawnie przez ostatnie 3 lata, a teraz.... no właśnie.Problem w tym że zrywa mi połączenie co kilka sekund.Nie bardzo wiem co robić,gwarancja już minęła ,nie wiem kto w Toruniu naprawia taki sprzęt,nawet gdybym go oddał do naprawy to jak żyć bez neta.
Co radzicie,kupić nowy czy tego da się jakoś wskrzesić.
Co radzicie,kupić nowy czy tego da się jakoś wskrzesić.
skok_z_mostu
Member
Utworzony: 2010.09.16 16:42
:) ja mam zawsze dwa routery na chodzie i zapas sieciówek a od bólu zawsze zostaje bezpośrednie połączenie z kablówką tak na czarną godzinę. Przy obecnych cenach sprzętu nie warto tracić nerwów na usterki.
A z routerem zrób po staremu, wyłącz/włącz prąd na nim, zresetuj go jak dalej nie działa to masz trzy wyjścia - kosz i kupujesz nowy, - serwis jeśli gwarancja była dłuższa nić 24m, - naprawa pogwarancyjna czy w serwisie producenta czy w prywatnym (patrz wyżej) czyli się nie opłaca (koszt przesłania, wyceny, naprawy - ja bym wtedy odpuścił). Chyba że masz znajomka biegłego w temacie i sam ci sprawdzi elektronicznie co i jak.
A z routerem zrób po staremu, wyłącz/włącz prąd na nim, zresetuj go jak dalej nie działa to masz trzy wyjścia - kosz i kupujesz nowy, - serwis jeśli gwarancja była dłuższa nić 24m, - naprawa pogwarancyjna czy w serwisie producenta czy w prywatnym (patrz wyżej) czyli się nie opłaca (koszt przesłania, wyceny, naprawy - ja bym wtedy odpuścił). Chyba że masz znajomka biegłego w temacie i sam ci sprawdzi elektronicznie co i jak.
JARASS
Member
Utworzony: 2010.09.16 17:26
Dzięki,chyba kupię drugi,zastanawiam się jeszcze jakiego producenta?
JARASS
Member
Utworzony: 2010.09.20 15:10
Kupiłem Asmax,a BR 704G na razie bangla,ale jego poprzednik (pentagram) też chodził 3 lata aż w końcu zaniemógł.Najgorsze w tym wszystkim to to że jego ewentualna naprawa jest podobno nieopłacalna .
(i nawet nie znalazłem fachowca od naprawy,pewnie musiałbym pojechać do Chin)
(i nawet nie znalazłem fachowca od naprawy,pewnie musiałbym pojechać do Chin)
sitov
Member
Utworzony: 2010.09.20 15:45
ja miałem poprzednio dlinka dir-300 chyba, na początku bylo wszystko ok, korzystałem z WIFI. Gdzieś po połowie roku użytkowania zaczął gubić sygnał, więc zainwestowałem w 15metrów kabla, następnie siadł 1 z 4 portów, a po nastepnej połowie roku cały router. Podsumowując: co nie kupisz to padnie :)
skok_z_mostu
Member
Utworzony: 2010.09.21 10:33
@sirov To i tak jesteś wygrany bo jesteś tego świadomy, wiesz ile osób myśli zupełni inaczej w końcu taki sprzęt jest za małe pieniądze a przy ADSLach podatny jeszcze na nasze linie ciągnące się na zewnątrz. W mieście tego nie widać ale jak nie raz zakładałem coś poza miastem to linie do końcówek czasem wyglądają tragedia.
Przy tej cenie nikomu się nie opłaci, jak policzysz marnie 20-30 zł naprawa (szukanie i gmeranie w czymś czego się nie zna), do tego części, transport to wyjdzie prawie cena nowego router, ja bym na to nie poszedł po gwarancji i pewnie kilka innych osób szczególnie że klient może się rozmyślić a ty zamówiłeś już części. Takie kółeczko.
Wysłany przez: JARASSAsmax,a BR 704G
Przy tej cenie nikomu się nie opłaci, jak policzysz marnie 20-30 zł naprawa (szukanie i gmeranie w czymś czego się nie zna), do tego części, transport to wyjdzie prawie cena nowego router, ja bym na to nie poszedł po gwarancji i pewnie kilka innych osób szczególnie że klient może się rozmyślić a ty zamówiłeś już części. Takie kółeczko.
Od 1 do 7 z 7