Kategoria: Sieci i komunikacja »
Cerberus P6331-4A Problem
Od 1 do 15 z 15
FoX
Member
Utworzony: 2010.09.24 22:03
Witam. Mam problem z w/w ruterem nie wyświetla mi się strona w przeglądarce z konfiguracją. Robię wszystko jak w instrukcji i nic. Proszę o pomoc.
FellAngel
Member
Utworzony: 2010.09.25 15:38
Łączysz router z komputerem przez kabel? Jeśli nie to podłącz się do niego kablowo. Ewentualnie spróbuj na innej przeglądarce. Ostatecznie (chociaż pewnie router jest nowy) przywróć ustawienia fabryczne i spróbuj ponownie się podłączyć do routera kablowo.
FoX
Member
Utworzony: 2010.09.26 14:13
Dostałem się do konfiguracji przez laptopa z wifi ustawiłem i internet działa na laptopie(sieć wifi) ale po podłączeni kablem do komputera stacjonarnego internetu nie ma wyświetla że ograniczony dostęp i nic z tego pomóżcie. Ustawiałem według tego filmu na youtube(http://www.youtube.com/watch?v=Ir4qNrbVE9I).
FoX
Member
Utworzony: 2010.09.26 20:17
Pomoże ktoś bo nie wiem co robić odsyłać go z powrotem? Na gwarancję? W żaden sposób nie mogę wejść na stronę konfiguracji przez kabel sieciowy. Sieć WiFi działa normalnie tam mogę konfigurować i jest internet. Przez kabel nie mam możliwości konfiguracji ani internetu. Pomóżcie.
FellAngel
Member
Utworzony: 2010.09.26 22:39 Zmieniony: 2010.09.26 22:49
Sprawdź czy jak podłączysz laptop kablowo to będzie działał internet (rozłącz połączenie bezprzewodowe uprzednio). Jak w laptopie działa to na stacjonarnym będzie coś nie tak i to na nim musisz się skupić.Zaktualizuj sterowniki do karty sieciowej Twojego komputera stacjonarnego, ewentualnie do płyty głównej jeśli nie posiadasz takowej karty. Spróbuj wtedy jeszcze raz podłączyć się do routera przez kabel
FoX
Member
Utworzony: 2010.09.27 15:01
Właśnie na laptopie jest to samo nie wyświetla tej strony i niema internetu (po podłączeniu kablowym). Jeszcze jakieś pomysły z góry dzięki. Czyli co wada sprzętu?
KG23
Member
Utworzony: 2010.09.27 16:06
Dobra a adres dostaje twoja karta sieciowa i czy jest zgodna z adresacją ustawioną na routerze.
FellAngel
Member
Utworzony: 2010.09.27 16:27
Spróbuj podłączyć się do routera przez każde wejście ethernet przy routerze. Prawdopodobnie to nie pomoże ale warto spróbować. Obstawiałbym uszkodzony router
KG23
Member
Utworzony: 2010.09.27 17:07
Wejdź w stan połączenia - jak klikniesz na tych dwóch komputerach na pasku. Inna opcja to wchodzisz w uruchom -> wpisujesz cmd -> enter i tu wpisujesz ipconfig /all i szukasz swojej karty sieciowej a pod nią masz dane. Możesz też wejść w panel sterownia i tam w połączenia sieciowe (2000/XP) lub centrum sieci i udostępnianie (nowsze) i jak już tam się dostaniesz to wybierasz bodajże zarządzaj połączeniami. W środku są zainstalowane karty na twoim komputerze i po wejściu we właściwości z tego co pamiętam powinien tam być stan. Życzę szczęścia.
FoX
Member
Utworzony: 2010.09.27 19:39
System xp. Podłączałem pod każde wejście i to samo. Robiłem z tym cmd i o takie coś mam(załącznik) i ja nie wiem gdzie to ma się zgadzać i z czym. A w opcjach mam tam automatyczne przydzielanie itp.
KG23
Member
Utworzony: 2010.09.28 09:32
Nie podoba mi się mac address dla tej twojej karty kablowej teraz masz FF-FF-FF-FF-FF-FF co normalnie nie powinno mieć miejsca. Kombinowałeś coś z maciem wpisywałeś go ręcznie w kartę. Jeszcze raz instaluj od niej stery, jak to nic nie da to pożycz inną kartę kablową zainstaluje na niej i powinno działać.
FellAngel
Member
Utworzony: 2010.09.28 13:23 Zmieniony: 2010.09.28 13:24
Wątpię by zmiana Mac'a pomogła. Net kablowo nie działa zarówno na kompie jak i na lapku - 2x na nie. Chyba, że w lapku też było grzebane. No ale ja już nie mam pomysłu więc pozostawiam Tobie pole do manewru :)
KG23
Member
Utworzony: 2010.09.28 13:52
Z takim maciem raczej się nie podłączy, poza tym karta nie dostaje adresu IP na automacie i to nawet błędnego. Jak bym sprawdził jeszcze czy nie masz ustawionej przypadkiem w WAN (chodzi o ustawienia router, jego stronę konfiguracyjną - WAN/Internet) takiego ustrojstwa jak bridge lub half bridge.
A na tym laptopie podpiętym tylko kablowo - wifi wyłączone też nie było adresu IP w cmd?
Router też może być uszkodzony.
A na tym laptopie podpiętym tylko kablowo - wifi wyłączone też nie było adresu IP w cmd?
Router też może być uszkodzony.
Od 1 do 15 z 15