Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »
Czy opłaca się wysyłać do gwarancji odtwarzacz?
Od 1 do 5 z 5
MIchu
Member
Utworzony: 2010.09.28 22:51
Witam!
Jestem nowym użytkownikiem forum i mój pierwszy post to niestety pytanie..
Otóż, zakupiłem odtwarzacz Pentagram Eon Cineo Gold, który spisuje się (a raczej spisował) bardzo dobrze, posiadam go od lipca i już zdążyło paść wejście słuchawkowe, nie działa lewa słuchawka. Oryginalne słuchawki Pentagrama sprawdzałem na innych odtwarzaczach i również w moim sprawdziłem na innych słuchawkach, nie jestem zbytnio przekonany co do wysyłania tego do serwisu, kupiłem na allegro ten odtwarzacz a oni mnie kierują do producenta.. Nie wiem co mam robić i czy w ogóle opłaca mi się wysyłanie tego..
Z góry dziękuję za pomoc :)
Jestem nowym użytkownikiem forum i mój pierwszy post to niestety pytanie..
Otóż, zakupiłem odtwarzacz Pentagram Eon Cineo Gold, który spisuje się (a raczej spisował) bardzo dobrze, posiadam go od lipca i już zdążyło paść wejście słuchawkowe, nie działa lewa słuchawka. Oryginalne słuchawki Pentagrama sprawdzałem na innych odtwarzaczach i również w moim sprawdziłem na innych słuchawkach, nie jestem zbytnio przekonany co do wysyłania tego do serwisu, kupiłem na allegro ten odtwarzacz a oni mnie kierują do producenta.. Nie wiem co mam robić i czy w ogóle opłaca mi się wysyłanie tego..
Z góry dziękuję za pomoc :)
Acmon
PentaModerator
Utworzony: 2010.09.29 09:19
Czyli słuchawki w innym odtwarzaczu działają a w tym nie?
Jeżeli urządzenie jest na gwarancji to możesz skorzystać z uprawnień gwarancyjnych (wszystko masz opisane na karcie gwarancyjnej, możesz też skontaktować się z serwisem dystrybutora - firmą MMV aby uzyskać więcej informacji), możesz także skorzystać z uprawnień płynących z tytułu niezgodności towaru z umową i zgłosić ten fakt sprzedawcy, u którego dokonałeś zakupu.
Jeżeli urządzenie jest na gwarancji to możesz skorzystać z uprawnień gwarancyjnych (wszystko masz opisane na karcie gwarancyjnej, możesz też skontaktować się z serwisem dystrybutora - firmą MMV aby uzyskać więcej informacji), możesz także skorzystać z uprawnień płynących z tytułu niezgodności towaru z umową i zgłosić ten fakt sprzedawcy, u którego dokonałeś zakupu.
MIchu
Member
Utworzony: 2010.09.30 15:40
Tak, słuchawki w innym odtwarzaczu działają a w moim nie (działa tylko prawa), jak poruszam wejściem to działają oby dwie, ale wtedy musiałbym ciągle trzymać ten kabelek co nie wyjdzie na zdrowie wyświetlaczu xd wychodzi na to, że muszę wysłać to do pentagramu, ile trwa cała ta "operacja"?
KG23
Member
Utworzony: 2010.09.30 16:01
Czas naprawy to nikt nie poda bo to zależy do serwisu MMV - na gwarancji masz podane max do 21 dni, ale pewnie będzie krócej. zadzwoń do MMV lub napisz jak to do nich wysłać. Tu masz link do serwisu.
Od 1 do 5 z 5