Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

Pentagram Volt 8GB zawiesił się

Utworzony: 2010.10.01 14:06

Witam. Od samego początku mam problemy ze swoim modelem odtwarzacza. W ogóle nie chodzi na nim FLAC (nawet po aktualizacji softu). Robiłem FLACKi we wszystkich możliwych "konfiguracjach" i nic. Ale to nie jest najgorsze. Mój model, gdy go zakupiłem, miał koło wyświetlacza delikatną ryskę, która po czasie użytkowania urządzenia przerodziła się w duże pęknięcie przy porcie USB:/ Mało tego - ostatnio urządzenie nie chciało się kompletnie włączyć (nie reagowało na ładowanie, na podpięcie pod kompa, nawet na reset - totalny "brick"). Włączam dziś (tj. po dwóch tygodniach) i chodzi, aż do momentu jak się zawiesiło na "ładowanie". Nie mogę nic zrobić. Na nic nie reaguje. Co poradzicie? Wiem - zapewne serwis, ale boję się, że pękniętej obudowy mi nie uznją, w związku z tym ile kosztowałaby nowa?

Utworzony: 2010.10.01 16:56

Soft jakiś

Utworzony: 2010.10.01 19:14 Zmieniony: 2010.10.01 19:16

Poproszę o jakąś konkretną odpowiedź:) Bo tę powyżej to chyba należy traktować w charakterze żartu, w przeciwnym razie musiałbym uznać, że ktoś nie umie czytać ze zrozumieniem.

Utworzony: 2010.10.01 20:20

Da się jakoś wyłączyć zawieszonego Volta, czy mam czekać aż bateria sama padnie? Żaden z przycisków nie odpowiada:/

Utworzony: 2010.10.04 10:00 Zmieniony: 2010.10.04 10:08

Mój błąd nie doczytałem, ale się poprawiam. Jeśli po podłączeniu jest wykrywany przez komputer to najpierw usuń wszystko z pamięci. Jeśli nie jest wykrywany to odłącz naciśnij reset na obudowie może będzie reakcja. Jak dalej nic to uruchom program do aktualizacji Volta, naciśnij przycisk Back na odtwarzaczu (trzymał cały czas wciśnięty) i podłącz do usb komputera (przycisku nie puszczaj). W oknie statusu tego programu do aktualizacji powinno coś się dziać - podłączanie -> inicjalizacja -> gotowy. Jak będzie właśnie na Ready to możesz spróbować dać Start i wykonać aktualizację, może pomoże. I przep za wcześniejszego babola i brak wyjaśnień, kobita mnie wołała.

A co do tej obudowy to był jakiś czas temu wątek, że chyba to uznają tylko muszą zobaczyć czy nie zgnieciony czy coś.

Znalazłem ten wątek http://forum.pentagram.pl/discussion/2336/vanquish-volt-2gb-problemy-z-obudowa/#Item_5 ale było jeszcze coś. Mam to http://forum.pentagram.pl/discussion/2158/pentagram-vanquish-volt-p-5103-problemy-z-obudowa/#Item_12

Utworzony: 2010.10.04 13:28

Dziękuję za odpowiedź. W trakcie zawieszenie Volt nie reagował absolutnie na nic - próbowałem wszystkiego. Pozostała zatem ostateczność - tj. odczekanie aż bateria się wyczerpie. Gdy tak się stało, wgrałem na nowo soft i jak na razie wszystko działa poprawnie. Mierzi mnie tylko ta obudowa, więc skorzystam z gwarancji i zobaczę co uda się osiągnąć. W dodatku po drugiej stronie wyświetlacza (tej większej, z przyciskami), a w zasadzie koło niego też pojawiło się drobne pęknięcie, analogiczne do tego, jakie miałem na samym początku, gdy zakupiłem odtwarzacz (a z którego to później zrobiło się totalne pęknięcie). Jeśli zatem mam mieć Volt w jednym kawałku (i to dosłownie) trza będzie skorzystać z przysługującej mi gwarancji. Dziękuję raz jeszcze za odpowiedź. Pozdrawiam

Utworzony: 2010.10.05 14:05

Warto spróbować.