Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

PENTAGRAM EON CINEO GOLD 8GB problem z słuchawkami.

Utworzony: 2010.10.01 20:43

Tydzień temu kupiłem w/w odtwarzacz. Po ostatnim odłączeniu od komputera, okazało się że nie gra jedna słuchawka.Testowałem kilka par słuchawek i dalej ta sama przypadłość. Dodam, że przez głośnik jest wszystko ok. Testowałem 8 par słuchawek, i dalej to samo. Nie wiem co mam robić, mp4 miał być prezentem a okazał się niestety klapą. Pentagram został kupiony w Merlinie, karta gwarancyjna jest czysta a mam niby 24 msc. gwarancji, oczywiście zachowałem paragon. Proszę o radę czy oddać do serwisu i jak będzie honorowana rzekoma gwarancja.

Utworzony: 2010.10.11 17:54

Oddaj do serwisu, to bardzo popularny problem z gniazdem słuchawkowym występujący w odtwarzaczu. Poczytaj archiwalne wątki.

Utworzony: 2010.10.11 21:29

Przed oddaniem do serwisu spróbuj zadzwonić (mi się udało dodzwonić dwa razy), bądź skontaktować się drogą elektroniczną i ustalić wszelkie warunki. Miałem podobny problem z Pentagram Vanquish RT Video, jednak mój odtwarzacz był już po gwarancji, a za naprawę życzyli sobie 50- 70 zł + koszta przesyłki, więc rozebrałem go sam i ... okazało się, że był "zimny lut". Lutownica, kapeczka cyny i pięć , albo siedem dyszek zostało w kieszeni. Skoro odtwarzacz jest na gwarancji i jesteś pewien, że nic przy nim nie grzebałeś, to "wal" do serwisu. Wcześniej jednak, jak napisałem wyżej. Poczytaj również odpowiedzi na forum w innych wątkach.

Utworzony: 2010.10.12 17:00

Też tak uważam jak @zwyklygosciu gniazdo do poprawy i powinno działać.