Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »
VOLT P 5103 nie może złapać połaczenia z komputerem ?
Od 1 do 5 z 5
missfree
Member
Utworzony: 2010.10.03 18:47 Zmieniony: 2010.10.04 09:22
Witam. Otóż mam taki problem kilka dni temu zakupiłam mp3 volt p 5103 i byłam bardzo zadowolona aż do momentu podłączenia do komputera. Nie wiem co się dzieje ale mp3 łączy mi się z komputerem i rozłącza i to w takim tempie że nawet nic nie mogę zrobić, a jak zdążę kliknąć w jakiś folder wyświetla mi się coś takiego.

Myślałam że być może jest to spowodowane awarią kabla, ale przy instalowaniu aktualizacji mp3 się połączyło bez żadnego problemu i bez rozłączania. Wgrałam sobie "Vanquish _VOLT_firmware_v385_loud" i po ponownym odłączeniu mp3 i podłączeniu nadal nie wykrywa mi mp3. Ale wchodząc w panel sterowania/Dodaj sprzęt i klikając dalej na kreatorze wyszukiwania sprzętu, owszem znajduje mp3 ale za chwile rozłącza i nie mogę, nawet nie zdążam nic kliknąć i znowu rozłącza. Nie wiem co się dzieje. Pomóżcie.
[Acmon] Poprawione wyświetlanie grafiki.

Myślałam że być może jest to spowodowane awarią kabla, ale przy instalowaniu aktualizacji mp3 się połączyło bez żadnego problemu i bez rozłączania. Wgrałam sobie "Vanquish _VOLT_firmware_v385_loud" i po ponownym odłączeniu mp3 i podłączeniu nadal nie wykrywa mi mp3. Ale wchodząc w panel sterowania/Dodaj sprzęt i klikając dalej na kreatorze wyszukiwania sprzętu, owszem znajduje mp3 ale za chwile rozłącza i nie mogę, nawet nie zdążam nic kliknąć i znowu rozłącza. Nie wiem co się dzieje. Pomóżcie.
[Acmon] Poprawione wyświetlanie grafiki.
roko
Member
Utworzony: 2010.10.03 22:24
Miałem podobnie.Za małe napięcie w złączu usb na płycie.
Załatw sobie kabelek z dwoma końcówkami usb wkładanymi do komputera i jednym wyjściem na mp3.
Po podłączeniu dwóch końcówek działa normalnie.
Pozdrawiam
Załatw sobie kabelek z dwoma końcówkami usb wkładanymi do komputera i jednym wyjściem na mp3.
Po podłączeniu dwóch końcówek działa normalnie.
Pozdrawiam
missfree
Member
Utworzony: 2010.10.03 22:50
W sumie pokombinowałam i już wiem co było nie tak, żeby nie schylać się ciągle za komputer mam rozdzielacz do usb na 4 wejścia i w każdym z nich był ten problem, ale gdy podłączyłam mp3 bezpośrednio do komputera działa bez zarzutu :D
mark
Member
Utworzony: 2010.10.30 22:59
Mam to samo, również z 5103 (4GB), co dziwne, na wielu komputerach, w tym na dwóch na których działał już wcześniej. Trudno jest wyżej wymieniony kabel dostać i nie wiem, czy lepiej szukać takiego kabla, czy wysłać z gwarancją. I tu pojawia się problem, bo odtwarzacz jest zakupiony na merlin.pl i na karcie gwarancyjnej znajduje się tylko numer seryjny. Mam za to paragon a4 - dowód zakupu. Czy to gwarantuje mi naprawę/wymianę?
wanzel_morda
Member
Utworzony: 2010.11.03 11:48
Kabel jest typowy dla większości aparatów, komórek i innego sprzętu. Jak nie chcesz to prościej wysłać, ale gorzej jak będzie działać. Jak możesz to lepiej sprawdź na innym komputerze i porcie usb - może być rożne zasilanie na wyjściach. Podłącz bezpośrednio do wyjścia z płyt głównej a nie przez rozdzielacz lub jakiegoś śledzia.
To plus gwarancja wystarczą do reklamacji.
Wysłany przez: markMam za to paragon a4 - dowód zakupu
To plus gwarancja wystarczą do reklamacji.
Od 1 do 5 z 5