Kategoria: Sieci i komunikacja »
Pentagram Cebrus P6331-4A problem z synchronizacją
Od 1 do 8 z 8
Quatro7
Member
Utworzony: 2010.10.07 15:39
przedwczoraj zakupiłem Pentagrama Cebrus P 6331-4A, podłączyłem, wpisałem login, hasło i działało wszystko super...
na noc wyłączyłem router i wczoraj rano uruchomiłem ponownie i.. klops.. brak synchronizacji :(
wykonywałem już hard reset urządzenia, wprowadzałem wszystkie ustawienia od nowa, nawet nowy kabel dawałem od gniazdka do routera i nic nie pomaga, ciągle brak synchronizacji :[
moje łączenie z netem to freedom na linii TP, i jak podłączam modem usb który dostałem w zestawie synchro jest i net śmiga a na routerze złapać nie może się ciągle zsynchronizować :(
dziś postanowiłem rozebrać router i okazało się ze jeden kondensator jest napuchnięty (zaraz za złączem zasilania są dwa takie same kondensatory i to jeden z nich) wylutowałem wiec go, podjechałem do elektronicznego i zakupiłem taki sam, wlutowałem ale nadal problem z synchronizacją istnieje...
w czym jeszcze może tkwić problem??
jak go rozwiązać, co sprawdzić??
na noc wyłączyłem router i wczoraj rano uruchomiłem ponownie i.. klops.. brak synchronizacji :(
wykonywałem już hard reset urządzenia, wprowadzałem wszystkie ustawienia od nowa, nawet nowy kabel dawałem od gniazdka do routera i nic nie pomaga, ciągle brak synchronizacji :[
moje łączenie z netem to freedom na linii TP, i jak podłączam modem usb który dostałem w zestawie synchro jest i net śmiga a na routerze złapać nie może się ciągle zsynchronizować :(
dziś postanowiłem rozebrać router i okazało się ze jeden kondensator jest napuchnięty (zaraz za złączem zasilania są dwa takie same kondensatory i to jeden z nich) wylutowałem wiec go, podjechałem do elektronicznego i zakupiłem taki sam, wlutowałem ale nadal problem z synchronizacją istnieje...
w czym jeszcze może tkwić problem??
jak go rozwiązać, co sprawdzić??
kosami
Member
Utworzony: 2010.10.07 16:00
Napisz jakie masz ustawienia ADSLa, jaka szybkość tego netu.
Quatro7
Member
Utworzony: 2010.10.07 16:28 Zmieniony: 2010.10.11 09:58
próbowałem wszelkich chyba możliwych ustawień..
aktualnie mam takie:

a połączenie to 1Mbit
[Acmon] Poprawione wyświetlanie grafiki.
aktualnie mam takie:

a połączenie to 1Mbit
[Acmon] Poprawione wyświetlanie grafiki.
kosami
Member
Utworzony: 2010.10.07 16:49
Dziwne ustaw na sztywno tylko Annex A i zmień kapsułkowanie PPPoE LLC. Jak będziesz testował to odłącz na chwilę telefony od linii i zobacz czy złapie synchronizację w 2-3 min.
Popatrz na tej stronie może ktoś miał coś podobnego http://www.forumorange.net/index.php?PHPSESSID=4f551b80d4ca280eb8226b6a7a2c9843&board=23.0
Popatrz na tej stronie może ktoś miał coś podobnego http://www.forumorange.net/index.php?PHPSESSID=4f551b80d4ca280eb8226b6a7a2c9843&board=23.0
FellAngel
Member
Utworzony: 2010.10.09 11:03
Ustaw
Dynamic route: RIP2-B
Direction: Both
Dalej:
ADSL mode: ADSL2
ADSL type: ANNEX A (ewentualnie to co masz jak bardziej sztywno nie można
Powinno hulać
Dynamic route: RIP2-B
Direction: Both
Dalej:
ADSL mode: ADSL2
ADSL type: ANNEX A (ewentualnie to co masz jak bardziej sztywno nie można
Powinno hulać
Quatro7
Member
Utworzony: 2010.10.09 11:34
niestety nie działa :(
to chyba jednak jakieś uszkodzenie sprzętowe :(
to chyba jednak jakieś uszkodzenie sprzętowe :(
MMMkoko
Member
Utworzony: 2010.10.11 09:34
Wysłany przez: Quatro7dziś postanowiłem rozebrać router i okazało się ze jeden kondensator jest napuchnięty
Może to przez to, coś go trafiło i sama wymiana kondensatora nie pomogła. Spróbuj jak masz możliwość na innej linii czy jest synchro. Chyba będzie grany serwis.
Od 1 do 8 z 8