Kategoria: Sieci i komunikacja »
P 6361 - problem z pakietami
Od 1 do 2 z 2
timpa
Member
Utworzony: 2010.10.25 20:20 Zmieniony: 2010.10.26 09:34
Witam, od kilku dni mam ruter P 6361 ale niestety posiadam dość spory problem. Co pewien, nieokreślony czas następuje utrata przesyłanych pakietów. Po kliknięci na jakikolwiek odnośnik w sieci przez kilka sekund nic się nie dzieje. Po chwili diody wlan i wan zaczynają migać i następuje wczytanie strony. Po przeprowadzeniu komendy ping z hostem oneta mam 3% straty czyli na 635 zapytań w 22 przypadkach upłynął limit czasu połączenia.
Łącze się oczywiście przez wi-fi. Po odpięciu rutera wszytko jest ok.
Co mogę sprawdzić ? Zmienić ? Przestawić ponieważ jest to mocno irytujące.
Pozdrawiam wszystkich
Tomek
Łącze się oczywiście przez wi-fi. Po odpięciu rutera wszytko jest ok.
Co mogę sprawdzić ? Zmienić ? Przestawić ponieważ jest to mocno irytujące.
Pozdrawiam wszystkich
Tomek
bambosz7
Member
Utworzony: 2010.10.29 09:19
Zaciągnij coś z netu większego z dobrego serwera i zobacz czy będzie zrywał. Co do zmiany parametrów to zależy od specyfiki miejsca pracy urządzenia, zmień kanał transmisji w routerze, przestaw pasmo z 40 na 20 Mhz, ustaw w innym miejscu router, na próbę możesz też dać bliżej, nie wymuszaj prędkości połączenia na routerze, zmień sterownik od karty sieciowej. Ja u siebie bawiłem się kupę czasu żeby ustawić tak żeby mi działało ok., szczególnie jak jest tak jak u mnie w bloku masa sieci i innego badziewia zakłócającego się na stale, do gier i ściągania nadal używam kabla bo to najlepsza opcja a wifi gł. pod laptopy.
Od 1 do 2 z 2