Kategoria: Sieci i komunikacja »
Videostrada + Pentagram P6331-4A
Od 1 do 5 z 5
valesian
Member
Utworzony: 2010.10.28 23:30 Zmieniony: 2010.10.28 23:32
Niedawno kupiłem router Cerberus P6331-4A, z zamiarem zastąpienia nim posiadanego Livebox'a TP. Udało mi się uruchomić na nim Neostradę TP, jednak bezskutecznie zakończyły się wszelkie próby uruchomienia Videostrady TP. Czy istnieje gdzieś DZIAŁAJĄCA konfiguracja routera P6331-4A dla Videostrady TP ? Jak prawidłowo skonfigurować niezbędne parametry ?
Dołączam niezbędne zrzuty ekranów konfiguracyjnych mojego routera Livebox.
Dołączam niezbędne zrzuty ekranów konfiguracyjnych mojego routera Livebox.
FellAngel
Member
Utworzony: 2010.10.30 16:31
USTAW:
Virtual Circuit PVC0
VPI = 0
VCI = 35
ISP PPPoA/PPPoE
Encapsulation = PPPoA VC-Mux
Half-Bridge = Deactivated
Connection = Always On
TCP MSS = domyślnie
Get IP Adress = Dynamic
TCP MTU = domyślnie
Dynamic Route = RIP1
Direction = Both
Multicast = Disabled
ADSL Mode: G.DMT
ADSL Type: ANNEX A
i takie połączenie ustawi jako domyślne.
Virtual Circuit PVC0
VPI = 0
VCI = 35
ISP PPPoA/PPPoE
Encapsulation = PPPoA VC-Mux
Half-Bridge = Deactivated
Connection = Always On
TCP MSS = domyślnie
Get IP Adress = Dynamic
TCP MTU = domyślnie
Dynamic Route = RIP1
Direction = Both
Multicast = Disabled
ADSL Mode: G.DMT
ADSL Type: ANNEX A
i takie połączenie ustawi jako domyślne.
valesian
Member
Utworzony: 2010.10.30 19:49 Zmieniony: 2010.10.30 19:53
Dzięki za szybką reakcję. Podana wskazówka obejmuje jednak tylko ustawienia dotyczące Neostrady TP, która jak napisałem działa ! Nie udało mi się natomiast uruchomić na tym routerze Videostrady TP.
W załączeniu podaję zrzuty ekranowe ustawień na moim routerze CERBERUS P6331-4A, których próbowałem dla aktywacji Videostrady TP.
W załączeniu podaję zrzuty ekranowe ustawień na moim routerze CERBERUS P6331-4A, których próbowałem dla aktywacji Videostrady TP.
FellAngel
Member
Utworzony: 2010.10.31 23:41 Zmieniony: 2010.10.31 23:44
http://forum.pentagram.pl/discussion/406/videostrada-przez-pc-63316/
tutaj ponoć coś się udało. Może i Tobie pomoże?
Osobiście nie kombinowałem z videostradą, myślałem że jeśli tylko zostanie nawiązane połączenie internetowe to wystarczy, żeby uruchomić inne usługi przez internet.
tutaj ponoć coś się udało. Może i Tobie pomoże?
Osobiście nie kombinowałem z videostradą, myślałem że jeśli tylko zostanie nawiązane połączenie internetowe to wystarczy, żeby uruchomić inne usługi przez internet.
valesian
Member
Utworzony: 2010.11.01 17:43
@FellAngel
Raz jeszcze dziękuję za wszelkie próby pomocy. Czytałem już różne komentarze, na różnych wątkach - niestety wszystko okazało się bezskuteczne. Podany przez Ciebie link zawiera inforację-obietnicę od autora wpisu (jakub.trzop), że niedługo wszystko uporządkuje i opisze efekty, które powinny być zadowalające. Informację tą zamieścił 20.10.2010. Czekam na dotrzymanie przez niego słowa. Może rzeczywiście problem zostanie rozwiązany
Raz jeszcze dziękuję za wszelkie próby pomocy. Czytałem już różne komentarze, na różnych wątkach - niestety wszystko okazało się bezskuteczne. Podany przez Ciebie link zawiera inforację-obietnicę od autora wpisu (jakub.trzop), że niedługo wszystko uporządkuje i opisze efekty, które powinny być zadowalające. Informację tą zamieścił 20.10.2010. Czekam na dotrzymanie przez niego słowa. Może rzeczywiście problem zostanie rozwiązany

Od 1 do 5 z 5