Kategoria: Sieci i komunikacja »
Pentagram Cerberus P6331-4A aktualizacja softu
Od 1 do 9 z 9
Prowik
Member
Utworzony: 2010.11.01 11:01
Witam! Mam problem z aktualizacją softu w Pentagramie P6331-4A. Pobrałem soft z forum, ale nie mogę wykonać upgrade... Nie wiem po prostu jak to zrobić. W archiwum ściągniętym mam tylko 1 plik o nazwie "ras" i co z nim zrobić ? Jak to wgrać? Proszę o pomoc.
Kris_Dourel
Member
Utworzony: 2010.11.01 11:18
instrukcja w reke mistrzu.
wejdz w przegladarce na taki adres - 192.168.1.100, login - admin, haslo - pentagram. ostatniej zakladce lub przedostatniej znajdziesz podzakladke firmare, tam wskazujesz mu sciezke do tego ras
wejdz w przegladarce na taki adres - 192.168.1.100, login - admin, haslo - pentagram. ostatniej zakladce lub przedostatniej znajdziesz podzakladke firmare, tam wskazujesz mu sciezke do tego ras
Prowik
Member
Utworzony: 2010.11.01 11:29
Ok aktualizaja przeprowadzona dobrze. Tylko jest jeden problem... Nie moge sie połączyć z internetem... Ikona ADSL caly czas miga... Co teraz? P.s pisze tego posta z telefonu ...
Kris_Dourel
Member
Utworzony: 2010.11.01 17:07
w takim razie masz soft niekompatybilny z twoim routerem. Ja zainstalowalem nowy soft ponieważ mi migała lampka. Po różnych zabawach przestała i o dziwo działa dobrze, ale nie mam zakladki wireless :/
Na forum widziałem conajmniej 3 wersje tego firmware. Jedna z nich może pozwoli ci przywrócić poprzedni stan routera. Jeśli nie... niestety gwarancja :(
Na forum widziałem conajmniej 3 wersje tego firmware. Jedna z nich może pozwoli ci przywrócić poprzedni stan routera. Jeśli nie... niestety gwarancja :(
Prowik
Member
Utworzony: 2010.11.01 21:30
A Moglbys mi podac tematy lub posty z tymi softami? Nie mam za bardzo jak ich szukac poprzez telefon a nie mam w tej chwili gdzie skorzystać z internetu. Pisałes ze nie masz zakładki od sieci bezprzewodowej , ale takto ona dziala? Nie ma z nia problemu? Tylko jest standardowa nazwa i nie da sie ustawic hasła? Prosiłbym rowniez jakiegos specjalistę z forum aby pomógł mi z tym problemem, ponieważ ściągałem z tego forum soft. Byl on zamieszczony przez moderatora razem z jakimś innym, do innego routera, pisało tam cos o poprawie stabilności łącz powyżej 10 Mbit czy jakos tak.
KG23
Member
Utworzony: 2010.11.03 10:14
Wysłany przez: ProwikIkona ADSL caly czas miga...
Soft jak soft na synchronizację nie ma wpływu. Zmieniałeś ustawienia ADSL - tam gdzie masz G.DMT, ADSL2+ itd, tam spróbuj zmienić
Wysłany przez: Kris_Dourelo dziwo działa dobrze, ale nie mam zakladki wireless
Albo masz soft od modelu bez wireless, albo niekompatybilny (tu najczęściej nie daje się w grać lub udu...łbyś router od razu) albo najprościej zwaloną lub wysuniętą karta sieciową o ile jest wsuwana.
Wysłany przez: ProwikTylko jest standardowa nazwa i nie da sie ustawic hasła?
Czemu się nie da? Jak to wygląda, nie da się włączyć, wybrać pozycji. Inna przeglądarka.
Firmware - różne (musisz się upewnić co do tych nr seryjnych bo jest inny układ ADSL i jak wgrasz zły to układ nie będzie obsługiwany, jedyny problem to konieczność ponownej aktualizacji)
http://forum.pentagram.pl/discussion/1157/cerberus-p-63314a-rozlacza-wifi-szukam-firmware/#Item_4%20Cerberus%206331-4a
http://forum.pentagram.pl/discussion/2347/pentagram-p63314-nowy-firmware/
http://forum.pentagram.pl/discussion/2065/p631107a-i-p63314a-adsl-tc3085-problem-z-synchronizacja-i-dzialaniem-na-szybszych-laczach/
Od 1 do 9 z 9