Kategoria: Sieci i komunikacja »
cerberus p6361 brak internetu
Od 1 do 6 z 6
kubala
Member
Utworzony: 2010.11.01 11:29
po podłączeniu routera do sieci ,karta sieciowa komputera dostaje sygnał i we właściwościach połączenia jest wszystko ok ale niema internetu.Dodam że adres przydzielany od operatora przydzielany mi jest przez DHCP i podłączając obojętnie jaki komputer sygnał jest i internet działa ,a jeżeli podłącze router oczywiście również konfigurując go na przydzielanie DHCP internetu niema,może to wina operatora,ale przed skontaktowaniem się z nim wolałbym być w temacie.
FellAngel
Member
Utworzony: 2010.11.01 12:02
Komputer pokazuje Ci, że jest połączenie z routerem, nie z internetem. Co to za operator?
kubala
Member
Utworzony: 2010.11.01 12:38
to jest zwykła sieć radiowa ,przy kompie mam tylko zasilacz do zasilacza podłączone są dwa przewody jeden POE wychodzi do urządzenia które montował operator,a drugi LAN wychodzi do karty śieciowej,lub poprzez wyjście WAN podłączam do routera ,oczywiście wtedy kartę sieciową kompa podłączam do jednego z 4 wyjść.
golik
Member
Utworzony: 2010.11.03 11:10
DNS dostajesz? Wpisałeś ręcznie inne w ustawienia karty sieciowej lub routera.
kubala
Member
Utworzony: 2010.11.03 14:28
tak wpisywałem wszystko ręcznie ,ale do karty sieciowej w kompie adres jest przypisywany przez DHCP,to dlaczego router ma mieć wpisywane dane ręcznie ,na kartę dostaję wszystko,i jest ok,a na router dostaję tylko DNS i pokazuje że połączenie jest ale nic poza tym,ani IP WAN ,ani MASKI.Dzwoniłem do operatora i twierdzi że niema żadnego zabezpieczenia i że po podłączeniu routera powinienem dostać wszystkie dane przez DHCP.
FellAngel
Member
Utworzony: 2010.11.04 08:36 Zmieniony: 2010.11.04 08:36
Mogę się mylić ale przy radiowym internecie operator bierze pod uwagę adres MAC urządzenia. Skopiuj adres MAC dla routera od komputera / laptopa, który wcześniej był podłączony do neta i działał
Od 1 do 6 z 6