Kategoria: Nawigacja GPS »

HASŁO na Nomad Evo 4.3

Utworzony: 2010.12.08 17:46

PARANOJA...

Nie ustawiajcie sobie hasła bo okazuje sie ze jest błąd windows CE i nie wlaczycie juz nawigacji
(nie da sie wpisac hasła).

Na infolinii dowiedzialem sie Ze sa 2 wyjscia:
1-Na własny koszt trzeba wyslac do PENTAGRAMU zeby przeinstalowali windowsa i oni odesla (znow na nasz koszt)

2-czekac az PENTAGRAM udostepni obraz instalacji (miły Pan powiedzial mi ze nie ma informacji na ten temat za bardzo wiec to moze trwac kilka tygodni a moze nawet kilka miechów - nie wiadomo)

SUUUUUUUPER! :(

Utworzony: 2010.12.08 17:55

nie wiem jak dokładnie śledzisz forum ale już jeden kolega tutaj miał ten problem i opisał go więc ameryki nie odkryłeś;)

Utworzony: 2010.12.08 20:08

Serwis do dnia dzisiejszego nie ma wieści od PM pentagram co z tym problemem. A rozwiązania szukaj w Microsoft to ich wina!!... Doświadczyłem tego heh

Utworzony: 2010.12.09 01:13

Faktycznie - nie sprawdziłem, po prostu jak skonczyłem rozmowę z infolinia to byłem lekko wkurzony i nawet nie pomyslalem, żeby sprawdzić...
Sorry, emocje mnie poniosły :D

jak spotkacie Gatesa, to możecie mu ode mnie pocisnąć,
thx :)

Utworzony: 2010.12.09 20:52

Jasne, może wina windowsa, miałem zamiar kupić ten sprzęt ale ilość problemów o jakich tu się mówi, dowodzi, że jest to sprzęt surowy wprowadzony na rynek "na żywca". wyjdzie na to, że trzeba będzie kupić jakiegoś chińczyka bo niektórym producentom wydaje się, że znana marka upoważnia ich do lekceważenia klientów.

Utworzony: 2010.12.09 21:34

niezgodze się z tą opinią. Nawigacja naprawde duzo oferuje. Niektóre komentarze przesadzone. Idealnie prowadzi do celu działa z każda mapa nawigacyjna. szybko wczytuje i przelicza trase. Za ta kase masz tylko badziewnego Larka!!!

Utworzony: 2010.12.10 02:52 Zmieniony: 2010.12.10 02:54

PEWNIE ŻE TAK!!!
Żeby była jasność - pomimo ze musze tak szybko na jakis czas odeslac nawigacje do serwisu
to jestem z niej bardzo zadowolony,

PENTAGRAM Nomad Evo jest kozakiem :D,

WSZYSTKO szybko hula, trasy wybiera mi czasami tak, ze w centrum Wawy w godz. szczytu potrafie zaoszczedzic nawet kilkadziesiąt minut, naprawdę POLECAM...

P.S. :D
...multimedialnie tez SUPER! (transmiter -V. GOOD -radio na full a szumy niesłyszalne prawie, itd, itp...) =====Pozdro

Utworzony: 2010.12.10 10:28

ja także nie zgodzę się z Twoją opinią piotrzeb.
Dlatego że za te pieniądze sprzęt jest naprawdę DOBRY w kwestii cena/jakość na 5 daję mu 4.
A że wady jakie ma takie ma...No cóż nie ma sprzętu bez wad;)
Ja używam go tylko do nawigacji, mam wpakowane w niego 3 programy (tak in dżast kejs;)) i wszystkie po odpowiednim skonfigurowaniu hulają aż miło bez zająknięcia więc oprócz dyndającego uchwytu(ale i z tym sobie metodą kombinatorską idzie poradzić) nie mam zastrzeżeń bo na resztę przymykam oko:)

Utworzony: 2010.12.10 15:21 Zmieniony: 2010.12.10 16:10

Dzięki informacją umieszczonym przez @Tempaka, @Daro, @Acmonowi, który podrzucił mi dodatkowo kilka trafnych linków (m.in. http://forum.pentagram.pl/discussion/1053/nomad-p5210-potrzebna-pomoc-haslo-do-windowsa-ce/#Item_0 ) udało mi się znaleźć rozwiązanie męczącego problemu - hasło w WinCE bez konieczności odsyłania sprzętu do serwisu i zabawy z jakimiś tam obrazkami.

Potrzebne są:
1. komputer z XP (taki miałem komputer pod ręką) i zainstalowanym ActivSync'em (u mnie jest to wersja 4.5.0)
2. zablokowana przez hasło nawigacja
3. MyMobiler
---- u mnie działała tylko wersja My_Mobile.0.23.PL.beta1 (ma już zmodyfikowany plik MyMobiler.ini, nie ma potrzeby już w nim grzebać) http://hotfile.com/dl/52162348/51400a3/My_Mobile.0.23.PL.beta1.rar.html
---- są też nowsze wersje 1.23, 1.25 sprawdzałem obie, ale jakoś na tych nie chciało mi zaskoczyć (opcję Reset Password nie chciała mi latać) http://www.mymobiler.com/

Odblokowanie.
1. Trzeba zainstalować AS.
2. Włączasz nawigację i czekasz aż się zatrzyma na oknie z monitem dotyczącym podania hasła.
3. Podłączasz navi do komputera - czekasz chwilę aż zgłosi się AS (czasem ok 1min, zrobi się zielona ikona i będzie ten charakterystyczny dźwięk synchronizacji). Pojawi się okno AS dotyczące podania hasła - podaj te które wpisane zostało w nawigacji (jeśli będzie problem z połączeniem na tym etapie, to przełącz się na inny port usb, spróbuj na innym kablu usb lub zresetuj jeszcze raz nawigację lub komputer)
4. Wejdź do katalogu My_Mobile.0.23.PL.beta1 i z niego uruchom program MyMobiler.exe. Ikona programu pojawi się po prawej stronie, na dole w zasobniku systemowym (lub jak kto woli obszar powiadamiania lub tray). I prawdopodobnie będzie szara a powinna być niebieska (niebieski kolor oznacza połączenie z nawigacją i nie tylko - ogólnie ma byc niebieska).
5. PP myszy na tej ikonie i można od razu spróbować Connect, jak nie zadziała tzn. ikona szara to spod PP myszy (na ikonie) wybieramy "configure Mobile" i tu są dwie opcję do wyboru "Install" i "Uninstall" (przy pierwszym połączeniu Install a potem można próbowac jak coś inaczej).
6. Zazwyczaj jak wszystko idzie ok to pojawi się w windows dymek potwierdzający z sukces instalacji lub deinstalacji (całość zazwyczaj traw jakieś 1-2 min, czyli trzeba trochę cierpliwości).
7. Powinno teraz nastąpić połączenie automatycznie, ikona zmienia się z szarej w niebieską, jeśli nie ma połączenia to znowu PP myszy na tej ikonie i naciskamy Connect - ikona musi się zmienić hehe :)
8. Ikona ma w końcu ten niebieski kolor, znowu PP myszy na ikonie i trzeba wybrać "open Mobiler" na samej górze. Pojawi się duże okno z aktywnym pulpitem urządzenia.
9. Widzimy pulpit z polem hasła - teraz jest już klawiatura - nawet pełna. Teraz trzeba kliknąć myszą na polu z hasłem, wpisać hasło -> nacisnąć OK. Teraz wystarczy przełączyć się na WinCE i zlikwidować hasło.

Zrzuty poniżej, softu nie daję w paczce bo link powyżej działa.

Utworzony: 2010.12.10 15:25 Zmieniony: 2010.12.10 15:30

Zrzuty w kolejności.

Utworzony: 2010.12.10 15:31 Zmieniony: 2010.12.10 15:35

Utworzony: 2010.12.10 15:56

balibali dobre:D choc nie planuje byc takim harkorem to dla spokojnosci zapisze sobie ten poradnik:)

Utworzony: 2010.12.10 16:08

dzięki, dobrze że piątek i szef sobie odpuścił buszowanie w sklepie :)

Utworzony: 2010.12.11 16:00

mnie sie nie udalo... :(

tzn. active sync niby dziala (polaczony - zielona ikona) ale twierdzi ze jakies funkcje komunikacyjne sa wylaczone wiec nie wiem o co cho...

a mymobilerem w zaden sposob nie udalo mi sie polaczyc... :(

Utworzony: 2010.12.11 16:48

miałem ten sam problem mymobiler nie zadziałał. Nawet jak dzwoniłem do znajomego serwisanta powiedział ze mymobiler nie zawsze zadziała jak jest problem z załadowanie systemu. Najpewnij i najlepiej serwis heh. Ja nawet rejestr przywracałem z backup i nic nie dało... Pozdrawiam i życzę sukcesów w odblokowywaniu. Może innym to zdziałało mi nie pomoglo

Utworzony: 2010.12.13 10:44

Polecam ta wersję MyMobile.0.23.PL.beta1

Utworzony: 2011.01.04 16:33

już jest obraz systemu!!!

Utworzony: 2011.01.18 00:46

gdzie?

Utworzony: 2011.01.23 13:53

w dziale download pentagramu oraz po mailu do serwisu. adres na stronie pentagramu

Utworzony: 2011.01.24 11:01

@styr0dur skontaktuj się z pomocą techniczną pod adresem pomoc@mmv.pl dostaniesz wszystkie niezbędne informacje.