Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »
Pentagram Volt 4 GB zwiecha.
Od 1 do 20 z 20
szmelc...
Member
Utworzony: 2010.12.14 17:44
Witam. Dzisiaj przyszedł kurier z tym odtwarzaczem, kupionym na allegro. Podłączyłem go do PC, elegancko wykryło, wgrałem płytę z MP3. Gdy chciałem posłuchać po włączeniu odtwarzacz nie odtwarzał muzyki, po kliknięciu play, zawiesił się i tak trwa, nie reaguje na nic. Wyłączyć się nie da, na żaden przycisk nie reaguje. Przy podłączeniu do komputera nie wykrywa go. Miał ktoś podobny problem? Na razie czekam aż się bateria rozładuje.
Eh i oczywiście karta gwarancyjna jest niepodbita przez sprzedawcę, więc lipton z reklamacją na razie.
Eh i oczywiście karta gwarancyjna jest niepodbita przez sprzedawcę, więc lipton z reklamacją na razie.
Scoobany
Member
Utworzony: 2010.12.22 19:08
Miałem ten sam problem. Zrobiłem reset i już się cieszyłem że zareagował do czasu gdy chciałem posłuchać muzyki... Kiedy go włączam tak jak zawsze pokazuje się PENTAGRAM VOLT po czym znika i na sekundę pojawia się ładowanie plików i odtwarzacz się wyłącza. Nie wiem co zrobić. reset nie pomaga, kiedy podłączam go do kompa wykrywa mi dwa nowe dyski (K: J:) ale gdy chcę w któryś wejść to wyskakuje komunikat by umieścić dysk w stacji np. (K: , J:)... Jestem w kropce. Sprzęt mam już prawie rok ale nie był używany bardzo dużo. Wszystko działało bez zarzutu do czasu gdy kliknełem guzik stop/play... Pomoże ktoś?
kanwar
Member
Utworzony: 2010.12.28 11:27
Może jest za słabo naładowany? Zawsze możesz spróbować wgrać soft, ponoć jest.
keni
Member
Utworzony: 2010.12.28 11:29
Zmieniałeś kabel usb, port w kompie, czasem coś nie chce działać na jednym.
Scoobany
Member
Utworzony: 2010.12.28 17:53 Zmieniony: 2010.12.28 17:53
Chodzi o to że nie mogę włączyć odtwarzacza, tylko jak klikam guzik żeby się włączył to pokazuje się tylko pierwszy ekran startowy i znika i odtwarzacz się wylącza. Jak podłączam do kompa to pisze że jest połączenie usb (na odtwarzaczu) a w komputerze wykrywa 2 dyski które nie dają sie włączyć. Mam nadzieję że wyraziłem się dość jasno :)
PS> JEST NAŁADOWANY
PS> JEST NAŁADOWANY
archimedius
Member
Utworzony: 2010.12.28 19:04
Próbowałeś wgrać nowe firmware?
http://pentagram.pl/pentagram/pl/wsparcie_techniczne/odtwarzacze_mp3_pmp/seria_vanquish
http://pentagram.pl/pentagram/pl/wsparcie_techniczne/odtwarzacze_mp3_pmp/seria_vanquish
Scoobany
Member
Utworzony: 2010.12.29 10:23
Nie wiem jak ty ale ja to nie potrafię wgrać nowego firmware na odtwarzacz którego nie da się włączyć, a jak sie pod USB podpina TO DYSKI NIE DZIAŁAJĄ!
Madri
Member
Utworzony: 2010.12.29 19:58
Jak wgrywasz nowy firmware to i tak nie włączasz go normalnie tylko w innym trybie...zresztą do firmware Pentagram dołącza coś takiego jak: instrukcja instalacji.
Scoobany
Member
Utworzony: 2010.12.29 21:23
Dobra zatrybiłem :) Wielkie dzięki Wam wszystkim, nie sądziłem że obędzie się bez serwisu a tu proszę:) Działa jak należy :>
fenz
Member
Utworzony: 2011.01.08 14:29
no dobra, a co jeżeli nie reaguje nawet z przyciskiem back wciśniętym?
balibali
Member
Utworzony: 2011.10.19 09:37
Chyba sam sobie odpowiedziałeś - nie reaguje nic nie zrobisz. Na niektórych układach przez zwarcie na odpowiednich nóżkach można skasować całkowicie flash i potem programem do flashowania do układu ponownie spróbować do załadować (musiałbyś szukać coś pod tym kątek do tego chipa), ale prościej będzie reklamować jak już.
grzewkins
Member
Utworzony: 2011.10.26 14:08
witam
mam PENTAGRAM Vanquish R Wave 4 Gb
moje pytanie czy w jakiś sposób można do niego podłączyć mikrofon zewnętrzny z pominięciem tego wbudowanego?
mam PENTAGRAM Vanquish R Wave 4 Gb
moje pytanie czy w jakiś sposób można do niego podłączyć mikrofon zewnętrzny z pominięciem tego wbudowanego?
CoToMaByc
Member
Utworzony: 2011.10.27 14:54
Mam taki problem już 2x oddawałem tą mp3 do naprawy i dostawałem nowy model, ale znowu się psuje niestety. Problem polega na tym, że nie moge włączyć MP3, Ladowarka nie chce ladowac mp3, do komputera tez nie chce sie podlaczaczyc
tzn na nic nie reaguje ta mp3
tzn na nic nie reaguje ta mp3
wanzel_morda
Member
Utworzony: 2011.10.27 15:21
Zawsze ten sam kabel usb zmień na inny, a i podłącz na chwilę do ładowarki i po ok 5-10 min naciśnij przycisk reset. Zobacz czy wtedy da się włączyć.
wanzel_morda
Member
Utworzony: 2011.10.27 15:47
Napisz może na tą pomoc techniczną to może coś doradzą pomoc@mmv.pl
Od 1 do 20 z 20