Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

Pentagram Vanquish VOLT 4GB MP3 - nie włącza się

Utworzony: 2010.12.22 20:06

Witam. Właśnie odebrałem paczkę w której znajdował się odtwwarzacz Pentagram Vanquish VOLT 4GB MP3i mam z nim mały problem. Nie chce się włączyc. Ładowarka, z tego co słyszałem po podłączeniu powinna zaświecic się na czerwono a dioda świeci na zielono przez cały czas. Po podłaczeniu innego odtwarzacza wszystko jest ok. Ładuje bez problemu. Co mam zrobic?

Utworzony: 2010.12.24 23:47

Widzę, że kolega ma identyczny problem co ja.
Co to kur... za dziadostwo...
Kupuję sobie tydzień temu ładnie pięknie odtwarzacz i uruchamiam go o dziwo.
Potem wgrywam pliczki i odłączam od kabla. Słucham słucham i wszystko gra, Następnego dnia próbuje uruchomic i nic. nie reaguje. Dopiero po podłączeniu pod port USB który i tak nie wykrywa żadnego sprzetu i mozna go uważac za uszkodzony pojawia sie ekran i cos sie dzieje. Potem odlaczam i dalej moge smigac.
Ale nieee bo nastepnego dnia to samo.
W koncu nie wytrzymalem i zareklamowalem
Dzisiaj znowu to samo. Litosci. Nawet nie moge zaktualizowac bo pisze ciagle initializating czy jak go kur.. zwał by na koncu pokazalo mi sie device time out a robie tak jak w instrukcji.
Dodajmy do tego ze odtwarzacz nie był na dworzu caly czas był w domu. Nie upadł, nic sie z nim nie działo
Odtwarzacz 4gb z serii PentaGRAMY z logiem i muzyka Radiozet vol. 4

Litosci. Czy jakis Admin, Master czy Inny mógłby łaskawie zajrzec do tego tematu i odpowiedziec?
bo kolega widze od 2 dni czeka i doczekac sie nie moze a mnie tu szlag trafia bo nie moge znalezc odpowiedzi.

Wycofajcie to dziadostwo ze sprzedazy jak macie taki kit ludziom wciskac.

Utworzony: 2010.12.25 13:40

Totalny kanał. Pentagram kupiony jako prezent na gwiazdkę, nie działa! Po podłączeniu do ładowarki było ok. Dioda czerwona, odtwarzacz dał znak że żyje. Po naładowaniu, dioda zielona, pentagram usnął na amen. Nie da się włączyć. Klapa, wielka lipa.
Teraz ja oczami świecę, przed obdarowanym takim wspaniałym prezentem.
Moja babcia powiedziałaby: "żarło, żarło aż zdechło"
A co ja mam do powiedzenia to łatwo się domyślić, lepiej tego nie zamieszczać.
Porażka

Utworzony: 2010.12.26 00:19

Mi padł po 3 miesiacach na amen dalem do serwisu
Jak sie czyta to sie mysli ze ciebie to nie spotka
widac kazdy moze sie doczekac ....

Utworzony: 2010.12.26 13:33

Mam podobny problem...:(
Wiecie jaki kolor lampki powinien być po naładowaniu, jaki w czasie?Bo jak podłączam to jest taki żółtawy, potem dopiero czerwony.W dodatku nie chce włączyć się.Włączyłam, wyłączyłam i jak chciałam pół godziny potem włączyć to nie dało się!:(A mam tą mp3-kę dopiero od Wigilii...
PROSZĘ O POMOC...
Serdecznie pozdrawiam.

Utworzony: 2010.12.26 17:40

W moim przypadku sprawę załatwiło zresetowanie urządzenia. Póki co wszystko jest ok.

Utworzony: 2010.12.28 12:10

Wysłany przez: nota5Nie da się włączyć. Klapa, wielka lipa.

Reset?

Utworzony: 2010.12.29 20:53

Dziura miedzy 'włacznikiem' a przyciskiem dzieki ktoremu wracamy do poprzedniego folderu. Naciskac tzeba ja np. igla ;]

Utworzony: 2011.01.03 15:23

zrobilem reset uruchomil sie wgralem nowy firmware i znowu ciemny ekran a i reset teraz niepomaga???? co mozna jeszcze????

Utworzony: 2011.01.03 15:35

odczekalem kilka minut i jeszcze raz zresetowalem zaczelo dzialac to "magiczne" urzadzenie.... ;/:confused::devil:

Utworzony: 2011.02.24 11:32

Witam! wczoraj przeszła mi paczka z Pentagram Vanquish VOLT taki sam problem miałem że nie mogłam włączyć tego odtwarzacza a mianowicie stało się to tak że podczas gdy leciała muzyka mp3 wyłączyłem go przyciskiem Zasilanie ( Power ) po ponownym włączeniu odtwarzacz nie chciał się włączyć, zrobiłem reset i zaczął śmigać znowu. Zrobiłem powtórkę 2razy wyłączając go podczas odtwarzania i wszystko było super nie zawiesił się. może komuś przyda się ta wiadomość. Pozdrawiam

Utworzony: 2011.03.02 18:47

Mój volt zawiesza się średnio 2 razy na dzień . Wyłączam go i nie mogę włączyć i muszę go resetować , nie mam pojęcia z czego to wynika . Wie ktoś z was , drodzy współużytkownicy forum , jak temu zaradzić tj. jak zrobić aby odtwarzacz normalnie działał ?

Utworzony: 2011.03.14 14:22

Witam jestem tu nowy nie wiem czy to dobry wontek ale posiadam odtwarzacz Pentagram Vanquish VOLT 8GB nie wlacza sie a kokretniej pojawia sie ekran powitalny wiadomo pisze pentagram Volt ladowanie i pochwili gasnie probowalem go podlaczyc pod kompa to tylko wykrywalo go na sekunde i znikal co jest grane mozna to jakos naprawic pomocy !!

Utworzony: 2011.03.14 15:22

Jak się pojawia charging coś tam to odczeka chwilę żeby się naładował, możesz spróbować też reset.

Utworzony: 2011.03.15 09:05

o to chodzi ze czekam ale to widac tylko jak trzymam guzik wlaczania a takto nie ma nic znika i lipa a gdzie wogole jest reset na tym mp3 ??

Utworzony: 2011.03.15 09:43

Między "ON/OFF" a "Powrót"

Utworzony: 2011.03.15 20:49

nic nie dalo ;/ zrobilem reset to wogole nie chcial sie wlaczyc wlaczylem do ladowania odlaczylem i znow to co bylo co jest grane

Utworzony: 2011.03.16 15:05

sluchajcie wgralem innego softa i teraz sie zacina na tym ekranie cholera i jak podlaczam do kompa to pyta czy sformatowac dysk co to za dziadostwo prosze o pomoc ;/ bo juz mnie krew zalewa ;/

Utworzony: 2011.03.21 13:00

dziekuje za wyczerpujaca odp.......

Utworzony: 2011.03.22 12:02

Jak prosi o jakieś formatowanie to coś spaprałeś. Próbuj na innym kablu potem znowu reset i jak nie działa to zrób jeszcze raz aktualizację. Jak dalej nic to odsyłaj na reklamację.

Utworzony: 2011.03.25 12:42

odnoszę "sprzęt" do sklepu z reklamacją. Mam nadzieję, że go nie naprawią i zwrócą mi pieniążki - zainwestuję w porządnego Apple'a. Szkoda pisać ....

Utworzony: 2011.04.01 09:00

Wiatam dostałem niedawno MP3 Pentagram Vanquish R Pocket 2GB natomiast mam z nia taki problem ze po odłaczeniu od zasilania czy jest to USB czy ladowarka MP3 nie daje znaku zycia tak jak by byla rozladowana natomiast jezeli sie ja podlaczy mozna robic wszystko i p[okazuje ze bateria jest w pelni naladowana . Moj wniosek jest taki ze prawdopodobnie akumulatorek znajdujacy sie wewnatrza tego urzadzenia nie trzyma pradu mam pytanie czy mozna cos z tym zrobic
Pozdrawiam

Utworzony: 2011.04.01 10:03

Wątek dotyczy innego modelu - Vanquish VOLT, nie Pocket. Załóż nowy wątek lub poszukaj odpowiedzi w dotychczasowych dotyczących właściwego modelu.

Wysłany przez: Owczar663Moj wniosek jest taki ze prawdopodobnie akumulatorek znajdujacy sie wewnatrza tego urzadzenia nie trzyma pradu mam pytanie czy mozna cos z tym zrobic

Serwis.

Utworzony: 2011.06.13 13:21

Witam
Mój Vanquish VOLT nie włącza się i nie komunikuje z komputerem. Wcześniej pomogło zamrożenie w lodówce dzięki czemu komputer zaczął wykrywać urządzenie, pozwoliło mi to zrobić format i wgranie nowego softu. Niestety pochodził jeden dzień i znowu to samo. :-(

Utworzony: 2011.06.13 15:29

Zamrażanie urządzeń w lodówce nie stanowi normalnej procedury serwisowej, najlepiej będzie jak skontaktujesz się w pomocą techniczną.

Utworzony: 2011.06.20 14:40

Swój kupiłam dwa dni temu i ten sam problem. Włączyłam go i słuchałam radia, a potem zostawiłam z 1 kreską baterii, żeby go całkiem rozładować. Teraz po podłączeniu do ładowarki brak na nim reakcji, a dioda od ładowarki świeci się na zielono. Komputer nie znajduje sprzętu. Przycisk reset nie działa.

Utworzony: 2011.06.20 15:29

Zostaw go na ładowarce na 30 min i wtedy zobacz.

Utworzony: 2011.06.20 16:00 Zmieniony: 2011.06.20 16:03

Miałem ten sam problem. Volt wyłączał się i aby go włączyć należało go zresetować. Teraz podejrzewam, że było to wina baterii i złego firmware... tylko, że nic na to nie wskazywało, bo pokazywało mi stan baterii ~89%, a ładowarka po podłączeniu świeciła na zielono (oznaka naładowanej MP3) i odrzucałem kwestię rozładowania. Próbowałem wgrać nowy firmware, ze strony pentagramu, jednak "za chiny" nie chciało go wgrać. Otóż to oprogramowanie na stronie jest stare. Zadzwoniłem na Pomoc Techniczną. Po rozmowie z Panią otrzymałem na meila nową wersję firmware, kt. dało się wgrać. Po wgraniu dobrego Firmware, bateria pokazuje prawidłowy stan baterii i wszystko jest tak jak należy. Mam nadzieję, że VOLT będzie mi służył przez dłuższy okres czasu :wink: Oto link do Firmware:
http://www.megaupload.com/?d=UCAG4B1N

Utworzony: 2011.06.24 21:04

Hej, jakiś czas temu kupiłam Volt-a 2 gb, był spoko do czasu gry nie popękała obudowa. Oddałam do serwisu, po miesiącu dostałam nowego nowego 4gb,którego nei mogłam włączyć. Dzięki opisom powyżej - rada reset - w końcu zaskoczył, bo tak to "ciemna masa", zero reakcji na przyciski, ładowarkę sieciową czy port USB. Szczerze powiem, że jestem przerażona tym co przeczytałam. Za co zapłaciłam jeżeli sprzęt sprawia takie problemy?

Utworzony: 2011.06.25 10:05

No to witaj w klubie zawiedzionych klientów : ) . Niestety jesteśmy w stanie tylko czekać aż udostępnią nam firmware , który wyeliminuje owe problemy . Ponoć nad takim firmware pracują , ale ile w tym prawdy to pewnie każdy wie ;]

Póki co pozostaje Ci sprawdzić czy masz obecnie najnowszą wersję firmware ( de facto i tak zkaszanioną )
, zacisnąć zęby i czekać ;]

A niska cena tego odtwarzacza jest swoistą przynętą na ten model bo oprogramowanie ssie na całej lini : )

A obsługa zamiast poczynić jakieś konkretne kroki , udzielić nam , klientom jakichś konkretniejszych informacji na temat nowych softów , cały czas zasłania się kontaktem z obsługą techniczną , która i tak nic nie wskóra bo oprogramowanie jakie tam Ci dadzą nie rozwiąże problemów.

Amen.