Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

Pentagram Vanquish VOLT 4GB MP3 - nie włącza się

Utworzony: 2011.06.25 16:12

W moim poście dodałem link do dobrego oprogramowania - spróbujcie je wgrać. Jest to najnowsza wersja firmware'u do VOLT'a. Powinno Wam zadziałać. Na stronie są zamieszczone stare oprogramowania... szkoda, że nie dodali tego najnowszego, tylko trzeba zadzwonić i o niego poprosić.

Utworzony: 2011.06.25 23:09

Fakt. Soft którego podałeś jest chyba obecnie najnowszym (nie)dostępnym. Niestety jest wciąż mocno usterkowe - mam tą wersję już fabrycznie zainstalowaną . Urządzenie wciąż ma tendencje do częstego zawieszania się bez możliwości jego włączenia bez resetowania co chyba wkurza najbardziej. A tymczasem na stronie jest dostępny do pobrania soft sprzed roku.... Totalna miazga.... I zamiast zamieścić jego aktualną wersję do pobarania wciąż każą kontakować się z obsługą techniczną.

Utworzony: 2011.06.26 00:01

A próbowałeś wgrać tego softa, którego podałem, czy stwierdziłeś, że masz ten sam i odpuściłeś sobie wgranie tego softa? I jeszcze jedno pytanie - od kiedy masz swojego VOLT'a?

Utworzony: 2011.06.30 15:23

Witam, zauważyłem, że mój volt zawiesza się tylko w przypadku gdy ustawię datę i godzinę. Gdy pozostaje nie ruszona odtwarzacz działa normalnie, nie zawiesza się.

Utworzony: 2011.07.16 10:13

Witam...
Od wczoraj jestem posiadaczem VOLTa 4GB. I od razu problem.
Po włączeniu pojawia się ekran powitalny, później "ładowanie" i po odczekaniu chwili pojawia się ekran odtwarzania w którym już za nic świecie nie mogę nic zrobić. W górnym wierszu pojawiają się jakieś trzy pytajniki ??? w dolnym wierszu same zera. Odtwarzacz nie reaguje na żadne przyciski.
Dodam jeszcze że pomiędzy komunikatem o ładowaniu a przejściu na ekran odtwarzanie, pojawia się może na pół sekundy jakiś komunikat chyba ze słówkiem "repair" OK/Cancel (z podświetlonym słowkiem "Cancel") ale tak naprawdę nie jestem w stanie przeczytać co tam dokładnie pisze ani zareagować na te komunikaty bo ekran ten pojawia się dosłownie na ułamek sekundy.
Odtwarzacz jest naładowany, reset nic nie pomaga.
CZy ktoś pomoże mi w rozwiązaniu tego problemu? :(

Utworzony: 2011.08.13 17:45

io
Mam ten sam problem co DARENCK
Umnie po włączeniu wyskakuje ramka i jest napisane Fails! Repair and Foremat a pod tym jest OK lub Cancel. Po wciśnięciu wyłącza się.
Pomóżcie

Utworzony: 2011.08.16 12:29

Z firmwarem spróbuj.

Utworzony: 2012.03.24 15:52

Mam Vanquish Volt od lata i dotychczas działał bez zarzutu, bateria długo trzymała i w ogóle - rewelacja. Teraz wyładowałam ją do zera i chcę podłączyć ładowarkę: nic, dioda świeci się na zielono, po włączeniu mp3 widzę komunikat "pusta bateria, wyłączanie". Reset nic nie daje. Dotychczas ładowanie nie sprawiało żadnych problemów. Co jest?

Utworzony: 2012.04.17 22:42

czesc tez mam problem nie moge włączyć, moge zresetować jak jest wyłaczona, skasują sie mi wszystkie nutki??

Utworzony: 2012.04.18 10:56

Reset przyciskiem jeśli jest nie skasuje plików to raczej taki hardware off - podładuj, reset i podłączonym kablu i wtedy zobacz.

Utworzony: 2012.04.27 12:24 Zmieniony: 2012.04.27 12:54

Czytając te wątki na forum ma się jedno nieodparte wrażenie... ta firma ma swoich klientów w dxxxe !
Żadnej konkretnej pomocy.

[Acmon] Słownictwo.

Utworzony: 2012.04.27 12:53 Zmieniony: 2012.04.27 12:55

Forum nie jest prowadzone przez dział Pomocy Technicznej i go nie zastępuje, nie jest to forum serwisowe. O ile mam możliwość staram się pomóc.
Wszelki sprawy związane z reklamacjami oraz wsparcie techniczne w sprawach, które nie znajdują na nim rozwiązania proszę zgłaszać bezpośrednio do pomocy technicznej Pentagram Polska.

Dane kontaktowe.

PENTAGRAM Polska sp. z o.o. (dawniej Multimedia Vision sp. z o.o.)
ul. Grocholicka 2A
05-090 Raszyn

Dział pomocy technicznej.
Infolinia - 0 801 080 221
tel. 022 338 90 30
(TYMCZASOWY 022 250 28 32)
pomoc@pentagram.pl

Dział obsługi klienta.
tel. 022 338 90 20
(TYMCZASOWY 022 250 2828)
serwis@pentagram.pl