Kategoria: Nawigacja GPS »

Kiedy w sprzedaży będzie Nomad Evo 5.0 ??

Utworzony: 2011.06.14 14:32 Zmieniony: 2011.06.14 14:33

jak na razie dostepny tylko w emartket.pl :( reszta dystrybutorów chyba śpi, albo udaje, że mają ale produkt chwilowo niedostępny...

Utworzony: 2011.06.14 16:30

Chyba ciężko będzie się doczekać jakiś opinii, jak jeszcze normalnie w sklepach nie ma.

Utworzony: 2011.06.14 18:18

http://allegro.pl/nawigacja-gps-pentagram-nomad-evo-p-9450-5-0-mapa-i1667713829.html

Proszę bardzo. Najlepsza oferta na allegro. Dopiero się rozkręcają. Może warto jeszcze troszkę poczekać to ktoś da jeszcze niższą cenę.

Utworzony: 2011.06.15 10:42

Ja już czekam na kuriera, wziąłem navi w emarkecie za 354 PLN. Mam tylko nadzieję, że nie powtórzą się awarie znane z modelu evo 4.3

Utworzony: 2011.06.16 00:23

JA ZNALAZŁEM JESZCZE LEPSZĄ OFERTĘ W SWOIM MIEŚCIE KALISZ ZA 336 ZŁ JUTRO PO NIA PĘDZE, OTO LINK http://www.softon.pl/product_info.php?info=p47766_PENTAGRAM-Nomad-EVO-5-0---Navigo9i-Polska-z-turyst-.html
Z PRZESYŁKĄ WYJDZIE TYLE ILE DAŁ BBK22470 BEZ PRZESYŁKI POZDRAWIAM
NIE MA CO ALLEDROGO ZNOWU PRZEGRAŁO
PS. POCZYTAJCIE MOŻE MAJĄ SKLEP W TWOIM MIEŚCIE POSIADAJA KILKA PUNKTÓW W POLSCE

Utworzony: 2011.06.16 09:23

Proszę ograniczyć działalność komercyjną.

Utworzony: 2011.06.16 10:25

<blockquote><cite>Wysłany przez: BBK22470</cite>Ja już czekam na kuriera, wziąłem navi w emarkecie za 354 PLN. Mam tylko nadzieję, że nie powtórzą się awarie znane z modelu evo 4.3</blockquote>

Jak już dostaniesz i pobawisz się to zdaj relacje ;)

Utworzony: 2011.06.17 15:03

Odebrałem navi i po 1 dniu odesłałem :(
Pierwsze wrażenia - ogólnie urządzenie jest spoko, ALE:
- sprawdzajcie dokładnie ekran, pod folią - bo mój miał wybrzuszenie w dolnej części i coś jakby słabo reagował na dotyk - tak jakby go jakaś zabłąkana śrubka wypychała od wewnątrz (to główny powód wymiany sprzętu),
- po uruchomieniu Windowsa nie mogłem go wyłączyć, być może to brak doświadczenia, bo tylko 2 godziny miałem navi w ręku,
- długo trwało (prawie 10 minut) pierwsze znalezienie satelity,
- uchwyt na szybę wygląda na 3+, gorzej z mocowaniem urządzenia do uchwytu - mam wrażenie, że po kilku włożeniach i wyjęciach się coś złamie (twardy plastik).
Poza tym urządzenie dobrze się prezentuje tylko żeby się tak nie błyszczało jak laptopy Toshiby.
Jak dostanę navi po wymianie to dopiszę więcej wrażeń.

Utworzony: 2011.06.20 11:19

Witam!
Mam to urządzenie parę dni, ogólne wrażenia ok.Tylko jeżeli chodzi o mapę Navigo dość mocno przyciemnia wyświetlacz, na razie nie znalazłem rozwiązania na ten problem. Na innych mapach nie ma tego problemu.Uchwyt ma dość ograniczone pole manewru, bardziej odpowiadał mi w NOMAD 5210 była większa opcja regulacji.Bluetooth działa prawidłowo nie ma problemów z połączeniem, transmitera FM nie próbowałem.Wyświetlacz 5 calowy jest wystarczający - jak dla mnie nie trzeba używać rysika.W porównaniu do NOMAD 5210 wyznaczanie tras jest dużo szybsze.W słoneczne dni ekran trochę błyszczy, ale z tego co zauważyłem u innych producentów jest tak samo. Sprzęt wart jest swojej ceny, ale jest to moja opinia.

Utworzony: 2011.06.23 14:24

Na ciemny ekran jest sposób:
1. Ustawienia\Opcje mapy > "Automatyczne podświetlenie" [wyłaczyć]
2. Po włączeniu navigo "na czysto" należy uśpić urządzenie i je obudzić aby jasność ekranu wróciła.

Tymczasem czekamy na patch.

Na stronie głównej nadal jest jako "Soon" :wink:
No i brakuje tej nawigacji w opcjach forum "Dodaj produkt Pentagram".