Kategoria: Nawigacja GPS »

Nomad Evo 4.3 Hit czy Kit!?

Utworzony: 2011.12.29 16:37

Wszyscy , czyli kto? nie wydaje mi się że tylko parę osób obecnych na tym forum kupiło Nomada.Są też zadowoleni użytkownicy do których ja się zaliczam .

Utworzony: 2011.12.29 16:40 Zmieniony: 2011.12.29 16:40

Gwarancja jest po to żeby z niej skorzystać jeśli nie działa, jak nie działa to nie ma co się zastanawiać nad tym.

Utworzony: 2011.12.31 10:46

koti tu nie chodzi o to czy działa czy nie, bo nawigacja działa.
Chodzi o sposób w jaki działa.Z poszczególnymi programami i dlaczego np. w programie wywala błędy.
Poczytaj wcześniejsze wypowiedzi odnośnie tego jak się serwis ustosunkowuje to będziesz wiedział o czym rozmawiamy.
Bo niestety ale serwis z jednej strony ma rację bo urządzenie samo w sobie działa.A to że nie współpracuje dobrze z innym programem nad tym serwis nie chce się zająć i tutaj umywa ręce.

Utworzony: 2012.01.11 23:29

NIestety firma PENTARGAM, a wlaściwie mmv nabrała wody w usta, po moim mailu z 14 grudnia 2011. 30 dzień minie za 3 doby i zdaje się, że nie doczekam sie odpowiedzi, co mnie nie martwi.

Treść listu pozwolę sobie opublikować, ku przestrodze innych użytkowników, a wlaściwie potencjalnych nabywców sprzętu firmy Pentagram. Jeśli tak wielka firma nie jest w stanie odnieść sie do stawianych pzreze mnie zarzutów, to nie pozostawiają mi niestety wyboru, a zrobię w zasadzie to, co mam zrobić własnie dla zasady...

Oto mój list do Pentagrama w odpowiedzi na maila, który cytowałem wyzej.

Szanowna Pani,

Proszę zatem o wskazanie mnie jako użytkownikowi, gdzie przed zakupem nawigacji Pentagram jest napisane, iz nie współpracuje ono z innymi systemami.
Takiej informacji nie znalazłem nawet w instrukcji obsługi, która jest dokumentem właśnie dla użytkownika, a z którą zapoznałem sie tuż po zakupieniu urządzenia. Czym innym jest karta gwarancyjna, która stanowi m.in. o warunkach ewentualnej naprawy, bądź odmowy naprawy z różnych przyczyn, a czym innym instrukcja obsługi urządzenia.
Firma Pentagram Polska, jako producent/dystrybutor urządzeń Pentagram nigdzie nie informuje potencjalnych użytkowników oraz użytkownikó, którzy nabyli określone urządzenie o tym, iż dane urządzenie - w tym pzrypadku Pentagram Nomad P9440 współpracuje wyłącznie z systemem Navigo, który nie jest z kolei programem licencyjnym firmy Pentagram, co stoi w sprzeczności z zapisem pkt. 9 h) karty gwarancyjnej.

Zapis pkt 9 h) karty gwarancyjnej nie precyzuje, ani nie wskazuje na to z jakim oprogramowaniem urządzenie działa, a z jakim nie i nie wskazuje na wyłączność firmy Navigo do stosowania w/w oprogramowania ze wspomnianym urządzeniem.
Dostępne na rynku oprogramowania nawigacyjne są stosowane powszechnie w urządeniach innych marek i niejednokrotnie firmy lub twórcy oprogramowania wskazują precyzyjnie z jakimi urządzeniami ich oprogramowanie działa, a z jakimi nie działa. Zwyczajowo wskazany jest system operacyjny ( w tym
przypadku Windows CE) lub platforma na której oparte jest oprogramowanie i dedykacje do danego urządzenia nawigacyjnego. Oprogramwanie nawigacyjne Automapa jest oprogramowaniem działajacym na platformie Windows CE, wobec czego nie może być mowy o winie użytkowników w przypadku stosowania
oprogramowania firmy NAVTEQ ( AutoMapa) do urządzenia Pentagram Nomad P9440.

Wobec powyższego oczekuję niezwłocznie odpowiedzi od Państwa w formie mailowej lub na piśmie tak, abym zgodnie z obowiązującym prawem mógł podjąć właściwą decyzję.

/ mój czytelny podpis z imieniem i nazwiskiem /

Utworzony: 2012.01.12 17:05

Przekazałem treść posta na serwis i PM owi zajmującemu się linią urządzeń do nawigacji GPS.

Utworzony: 2012.01.12 19:08

szatniarz ja z niecierpliwością czekam aż opublikujesz odpowiedź na Twojego maila (jeśli takową otrzymasz)

Utworzony: 2012.01.13 00:09

Ja po prostu czekam już na jakakolwiek odpowiedź. Dziwi mnie jednak fakt, ze firma mmv nie podjeła tematu w porę. Moje urządzenie dzięki bardzo długiej zwłoce w załatwianiu tej sparwy jest już po gwaranacji, ale i to mnie nie martwi, ponieważ zrobię to, co mam zrobić, jeśli traktuje się klientów jak idiotów i intruzów po zakupie sprzętu. Pamiętam swego czasu w latach 80-tych, jak jeden z szefów firmy AMSTRAD wypowiedział w mediach, ze jego interesuja potencjalni nabywcy sprzętu firmy AMSTRAD, a nie ci, którzy go kupili. Firma po 2 latach zbankrutowała...
Ja nie żądam krwi, tylko profesjonalizmu i nie znoszę jak się podchodzi do klientów, jak do masy baranów ze ślinotokiem.
Urządzenie P9440 ma po prostu ma wadę projektowo-konstrukcyjną, ale wycofanie wszystkich tych urządzeń z rynku lub "modernizacja" prawdopodonie jest nazbyt kosztowna, o czym PENTAGRAM bardzo dobrze wie. Zobaczymy czy PENTAGRAM zaryzykuje... ?
Pozdrawiam

Utworzony: 2012.01.13 10:27

Informacja została przekazana jeszcze raz do kierownika serwisu.

Utworzony: 2012.01.18 23:19

Drodzy Panowie,
Wydaje mi się, że wykazałem już nazbyt wiele cierpliwości.
Kpicie sobie z klientów, wiec nie mamy raczej o czym dyskutować.
Formalnie dowiecie się Państwo niebawem o skutkach swojej polityki myślę, że drogą administracyjną, ale postaram się również uczynić wystarcząjaco dużo, a by potencjalnych nabywców sprzętu firmy PENTAGRAM ostrzec przed zakupami .

Pozdrawiam

Utworzony: 2012.01.27 12:17

Witam wszystkich,
Mam Nomada Evo 4.3, pękło mi mocowanie uchwytu (zatrzask trzymający Navi), da się gdzieś osobno dokupić uchwyt. Allegro, przeszukałem, nic nie trafiłem. Chodzi mi o oryginalny uchwyt Pentagrama. Uniwersalnych jest od groma, ale z ich jakością raczej średnio..

Utworzony: 2012.01.31 10:06

Szatniarz i co?Jakieś wieści czy dalej cisza?

Utworzony: 2012.02.04 18:51 Zmieniony: 2012.02.04 19:00

Pozwolę sobie zacytować kolegę parovuz który ma evo 5.0 i ma ten sam problem co i ja
"Wracam do tematu... czy to waszym zdaniem normalne zachowanie ekranu przy wykonywaniu czynności rysikiem lub palcem? zwróćcie uwagę na górny prawy narożnik...
film

Czy ktoś ma podobny problem bo u mnie to pojawia się w lewym dolnym rogu a na ciemnym tle jeszcze bardziej jest widoczne.

Utworzony: 2012.02.06 15:11

Olej ten problem i się nie stresuj.
Plastikowa powłoka ekranu ugina się pod wpływem nacisku. Efekt występuje mocniej lub słabiej na każdym urządzeniu z plastikiem na ekranie.