Kategoria: Nawigacja GPS »

Nomad Evo 4.3 Kasują się ustawienia urządzenia(systemu)

Utworzony: 2011.02.03 19:20

Witam,

Nawigację posiadam od kilku dni, denerwuje mnie pewien fakt. Ustawiłem sobie w "Ustawienia systemu -> podświetlenie" opcję "zawsze włączone" - co jest też zresztą opcją domyślną po wybraniu "ustawienia fabryczne". Na drugi dzień jechałem w trasę, uruchomiłem nawigację i po minucie ekran wygasł.. po dotknieciu oczywiscie sie włącza. Sprawdziłem ustawienia, i co sie okazało - ustawienia podswietlenia się zmieniły, na wyłącz po 1 minucie. Zdarzyło mi się to już kilka razy. Miał ktoś z Was podobne problemy? to raczej nie jest zamierzone przez producenta działanie...

Utworzony: 2011.02.03 21:16

a może przejdź do windowsa wejdź w ustawienia->ekran albo zasilanie czy jakoś tak i sprawdź jak tam jest ustawione;) nie gwarantuję że to coś da ale sprawdzić zawsze można;)

Utworzony: 2011.02.04 11:29

Czy była to AutoMapa?

- nie poprawnie wyłączona automapa lub inny program - użyj przyciska koniec, zamknij itd zanim wyłączysz nawigację
- w automapie można jeszcze zaznaczyć opcję żeby to ona zarządzała podświetleniem ekranu - w ustawieniach

Utworzony: 2011.02.04 18:35

Podstawowa sprawa to musi być podłączona w czasie pracy do zasilania bo inaczej wchodzi w stan czuwania i zmień ustawienia tak jak napisał ci (kendzior64) opcje zasilania i podświetlenie !

Utworzony: 2011.02.04 19:43 Zmieniony: 2011.02.04 19:44

Dziekuje za zainteresowanie tematem, faktycznie była to auto mapa. Zastosowałem się do wszystkich wskazówek tzn każdego z Was i pomogło :)