Kategoria: Odtwarzacze MP3 / PMP »

Vanquish Volt nie czyta karty.

Utworzony: 2011.03.01 16:54

Witam.

Jakiś czas temu w moim odtwarzaczu MP3 (Vanquish Volt 4GB) pojawił się problem. Mianowicie po włączeniu odtwarzacza zauważyłem, że w górnym prawym rogu pojawia się ikona przekreślonego prostokąta. Jak później się okazało, oznacza to, iż odtwarzacz nie czyta karty pamięci. Zaznaczam, że wcześniej nie było takiego problemu i prawidłowo czytał kartę, bez problemów. Teraz nie czyta żadnej. Co z tym zrobić? Problem jest raczej w odtwarzaczu, nie w karcie, bo oprócz wspomnianej karty sprawdzałem w nim trzy inne.

Utworzony: 2011.03.02 09:53

Formatowałeś kartę pamięci? Pewnie jest na niej błąd zrobiony przy odłączaniu od komputera.

Utworzony: 2011.03.03 08:59

Nie formatowałem, bo:
1. Odtwarzacz nie czytał jeszcze 3 innych kart.
2. Kiedy karta jest w odtwarzaczu, komputer ją wykrywa po podłączeniu odtwarzacza. Sam odtwarzacz jednak karty nie czyta. Wyświetla się przekreślony kwadrat.

Utworzony: 2011.03.03 09:15

No i co że trzy inne, ja bym spróbował, ale to twój odtwarzacz.

Utworzony: 2011.03.03 10:05

Nie podziałało. Jakieś skuteczne rady?

Utworzony: 2011.03.03 11:18

Jak walnięty jest czytnik to tylko jedna serwis.

Utworzony: 2011.03.03 18:30

No a najprawdopodobniej jest... ciekawe tylko dlaczego. :/

Utworzony: 2011.12.01 04:16

Cudi ja też mam taki problem, odebrałem z reklamacji MP3 4GB, i co się okazuje w sklepie sprawdziłem (polecam sprawdzanie w sklepie raz dostałem z pękniętą obudową, a drugi raz bez smyczy) MP3 było z wszystkimi funkcjami sprawne, czytało kartę miałem jeden utwór , a gdy dorzuciłem muzy trochei włożyłem kartę 2 GB do MP3 okazało się że ikona to kwadrat przekreślony, a później włożyłem kartę 256MB i ikona karty się pokazała, ale to coś z MP3 jest bo sprawdziłem w sklepie na kilku MP3kach , jedne od razu nie czytają a drugie czytają, a po jakimś czasie nie, pierwszy mój PENTAGRAM Vanquish VOLT 2GB działał idealnie lecz oddałem po prawie roku bo bateria się skurczyła i latała w środku , i odkąd oddałem do reklamacji to PENTAGRAMy Vanquish VOLT 4GB oddawałem 5 razy do reklamacji w tym 4 z powodu karty i raz radia nie wyszukiwał stacji.
Jestem zwiedziony oprogramowaniem do MP3 i serwisem czasem czekałem ponad miesiąc czasu, bo sklep oddawał od ręki a serwis wciąż czekał na dostawę i nie wiedziałem kiedy dostane z powrotem, pół roku miałem w reklamacji w sumie minęło już 1,5 roku zaraz gwarancja minie :-(
Sumując PENTAGRAM Vanquish VOLT 4GB ma chyba wadliwe oprogramowanie bo ta sama karta na początku działa w MP3 a później po wyciągnięciu MP3 nie wykrywa karty Micro...