Kategoria: Nawigacja GPS »
Nomad Evo 4.3 nie uruchamia się
grymer
Member
Utworzony: 2011.11.21 14:50
Wysłany przez: piotr1Jakie mogą być przyczyny czy ktoś wie?
Może być ładowarka walnięta jak to nie luz na wtyczce. Zobacz ładowanie z komputera.
max234
Member
Utworzony: 2012.01.07 19:45
Mój Nomad Evo 4.3 ponownie nie chce się uruchomić. 2x ta sama awaria, czyszby co pół roku miało się powtarzać?
b_sob
Member
Utworzony: 2012.01.09 12:20 Zmieniony: 2012.01.09 12:35
Zobacz tu http://forum.pentagram.pl/discussion/3017/10/nomad-evo-43-nie-uruchamia-sie/#Item_20 jak po tam jakimś patchu nie działa to wysyłasz na reklamację.
czcigodny
Member
Utworzony: 2012.02.20 20:52 Zmieniony: 2012.02.20 20:52
U mnie nawigacja zawiesza się po przełączeniu w tryb czuwania (zzzz).... Po wybudzeniu jest totalna zamuła, która prowadzi do restartu urządzenia i w konsekwencji ponownego wyszukiwania satelit, jest to bardzo wkurzające, gdy zależy mi na czasie ..... (soft wgrywałem na nowo zgodnie z instrukcją, nic nie pomogło)
Czy ma ktoś podobny problem ? Czy wysyłać do serwisu ? Czy wysyłka na koszt serwisu ?
Czy ma ktoś podobny problem ? Czy wysyłać do serwisu ? Czy wysyłka na koszt serwisu ?
zbysiaczek
Member
Utworzony: 2012.03.25 10:07
witam ponownie
Jeszcze wczoraj ustalalem trase na swoim nomadzie bo dzisiaj mam ważny wyjazd. A dzisiaj juz kaplica nawigacja się nie uruchamia. Zajedwabiscie, patcha nie wgrałem :( .Pozdrawiam
Jeszcze wczoraj ustalalem trase na swoim nomadzie bo dzisiaj mam ważny wyjazd. A dzisiaj juz kaplica nawigacja się nie uruchamia. Zajedwabiscie, patcha nie wgrałem :( .Pozdrawiam
mila
Member
Utworzony: 2012.03.27 07:53
i zrobiłeś błąd, gdy kupiłem Nomada od razu wgrałem patcha,i nie mam z tą nawigacja żadnych problemów.
pit
Member
Utworzony: 2012.04.13 12:38 Zmieniony: 2012.04.13 12:42
witam,ponownie padł mi nomad
,poprzednia awaria przeszła jakoś w miare łagodnie po prostu po kilku dniach i kilkuset próbach(i informacjach z forum)ożył.Tym razem niestety nie,wiec decyzja serwis.Opis usterki-nie uruchamia sie-nic sie nie dzieje po prostu cisza 
Zakładam że serwis skoro powinien sie na tym znac i być profesjonalny znajdzie przyczynę eliminując kolejno możliwe zdazenia. Jakież było moje zdziwienie kiedy paczka wróciła z opisem aktualizacja oprogramowania
Ok serwis wie lepiej ,no i jak zauważyłem Nomad jest jego czestym gosciem,wiec ok serwis wie lepiej
Biore nawigacje do ręki i co????? G....O!!! nawigacja tak jak nie uruchamiała się tak nie uruchamia sie nadal.Ku...a,co za d...le pomyslałem .Czyli zaczymam zabawe w diagnoze-jakbym nie miał nic lepszego do roboty
Podpinam ładowarke,przypuszczając że może bateria padła po jakimś tam czasie.No i zaczyna się ładowarka pali bezpieczniki po kolei w różnych autach. No to coś juz wiem;ładowarka zepsuta.Ciekawe jak serwis ja sprawdził??czy czasem nie jest przyczyna????i prawdopodobnie uznał ze nie bo ograniczył się do aktualizacji softu.
Czyli kabel usb i do kompa zobaczymy czy działa.Udało sie.nawigacja odpaliła,ok to klikniemy jakas ikonke zobczymy czy działa. Nosz ku.... jasna biały ekrani i buczy.Cholera co z tym??? Dodatkowo dziwna sprawa po uruchonieniu ekranu powitalnego dioda ładowania gaśnie
Wchodze na forum ktos pisze poruszaj kabelkiem przy wtyczce ,działa dioda sie świeci - jest nadzieja .Druga trzecia próba, jest ,poszło dalej wchodze na zarzadzanie energia bateria sie ładuje.Cierpliwie czekam....... mijaja dwie godz ,stan bateri ciagle sie ładuje,myslę sobie odepne na chwilę i zobaczę to co mnie interesuje najbardziej czy działa bez zasilania...-niestety NIE DZIAŁA ! No nic zostawie na dłużej moze musi być na full .
<strong>Rodza się pytania</strong>
-co robi serwis skoro nie naprawia?
-czy ładowarka podlega wymianie?
-na co mi nawigacja która nie działa na bateri?
Jest jeszcze wiele kwestii których ze względu na obszerność raczej nie bede poruszał,cho c jedna jest ciekawa - po kiego wała w opisie wysyłki do serwisu sugerujecie owijanie kartonika w folie bąbelkowa skoro zwrotnie od serwisu wraca w samym kartoniku?
Ogólnie podsumowując to wstyd sie z tym pokazac- niestety,org mapy służa chyba do zabawy,z auto mapą są problemy,urządzenie sie zawiesza na dłuzszych trasach,transmiter to porazka a dżwiek po kablu to juz wogóle kpina.W moim egzemplarzu prawy skraj ekranu nie reaguje na rysik(jest jakby przesunięcie ekranu wzgledem nakładki dotykowej)-trzeba klepać literke obok zeby wskoczyła ta którą chcemy np q-trzeba wbić -w w układzie qwerty itd.
żałuje ze pozbyłem sie mojej starej manty,owszem na multinedia była za słaba ale gps działał i się nie zacinał.No i była o 1/3 tansza.
Narazie mam tylko te trzy pytania zobaczymy czy sie naładuje ???
Pozdrawiam wszystkich Posiadaczy -nie mylić z użytkownikami(żeby być użytkownikiem urzadzenie musi działać
)
,poprzednia awaria przeszła jakoś w miare łagodnie po prostu po kilku dniach i kilkuset próbach(i informacjach z forum)ożył.Tym razem niestety nie,wiec decyzja serwis.Opis usterki-nie uruchamia sie-nic sie nie dzieje po prostu cisza 
Zakładam że serwis skoro powinien sie na tym znac i być profesjonalny znajdzie przyczynę eliminując kolejno możliwe zdazenia. Jakież było moje zdziwienie kiedy paczka wróciła z opisem aktualizacja oprogramowania
Ok serwis wie lepiej ,no i jak zauważyłem Nomad jest jego czestym gosciem,wiec ok serwis wie lepiej
Biore nawigacje do ręki i co????? G....O!!! nawigacja tak jak nie uruchamiała się tak nie uruchamia sie nadal.Ku...a,co za d...le pomyslałem .Czyli zaczymam zabawe w diagnoze-jakbym nie miał nic lepszego do roboty
Podpinam ładowarke,przypuszczając że może bateria padła po jakimś tam czasie.No i zaczyna się ładowarka pali bezpieczniki po kolei w różnych autach. No to coś juz wiem;ładowarka zepsuta.Ciekawe jak serwis ja sprawdził??czy czasem nie jest przyczyna????i prawdopodobnie uznał ze nie bo ograniczył się do aktualizacji softu.Czyli kabel usb i do kompa zobaczymy czy działa.Udało sie.nawigacja odpaliła,ok to klikniemy jakas ikonke zobczymy czy działa. Nosz ku.... jasna biały ekrani i buczy.Cholera co z tym??? Dodatkowo dziwna sprawa po uruchonieniu ekranu powitalnego dioda ładowania gaśnie
Wchodze na forum ktos pisze poruszaj kabelkiem przy wtyczce ,działa dioda sie świeci - jest nadzieja .Druga trzecia próba, jest ,poszło dalej wchodze na zarzadzanie energia bateria sie ładuje.Cierpliwie czekam....... mijaja dwie godz ,stan bateri ciagle sie ładuje,myslę sobie odepne na chwilę i zobaczę to co mnie interesuje najbardziej czy działa bez zasilania...-niestety NIE DZIAŁA ! No nic zostawie na dłużej moze musi być na full .<strong>Rodza się pytania</strong>
-co robi serwis skoro nie naprawia?
-czy ładowarka podlega wymianie?
-na co mi nawigacja która nie działa na bateri?
Jest jeszcze wiele kwestii których ze względu na obszerność raczej nie bede poruszał,cho c jedna jest ciekawa - po kiego wała w opisie wysyłki do serwisu sugerujecie owijanie kartonika w folie bąbelkowa skoro zwrotnie od serwisu wraca w samym kartoniku?
Ogólnie podsumowując to wstyd sie z tym pokazac- niestety,org mapy służa chyba do zabawy,z auto mapą są problemy,urządzenie sie zawiesza na dłuzszych trasach,transmiter to porazka a dżwiek po kablu to juz wogóle kpina.W moim egzemplarzu prawy skraj ekranu nie reaguje na rysik(jest jakby przesunięcie ekranu wzgledem nakładki dotykowej)-trzeba klepać literke obok zeby wskoczyła ta którą chcemy np q-trzeba wbić -w w układzie qwerty itd.
żałuje ze pozbyłem sie mojej starej manty,owszem na multinedia była za słaba ale gps działał i się nie zacinał.No i była o 1/3 tansza.
Narazie mam tylko te trzy pytania zobaczymy czy sie naładuje ???
Pozdrawiam wszystkich Posiadaczy -nie mylić z użytkownikami(żeby być użytkownikiem urzadzenie musi działać
)kendzior64
Member
Utworzony: 2012.04.13 21:13
hehe odnośnie ładowarki.Dziś stwierdziłem że z moją ładowarką też coś jest nie tak,jeśli wsadzę ją delikatnie w gniazdo zapalniczki to ładuje ale lubi przestać bo luźno siedzi.A jeśli ją docisnę to pali bezpiecznik:|Spaliłem tak dziś 5bezpieczników.Inne urządzenia nie powodują spalenia bezpiecznika więc bezsprzecznie jest to wina ładowarki...Eh ja też w przyszłym tygodniu wysyłam swojego Nomada na serwis.
pit
Member
Utworzony: 2012.04.14 08:43
<blockquote><cite>Wysłany przez: mila</cite>... gdy kupiłem Nomada od razu wgrałem patcha,i nie mam z tą nawigacja żadnych problemów.</blockquote>
mila i na prawdę zazdroszczę ci,od kiedy mam nomada znajomi mówia o mnie "on i ten jego gps" raczej z ironicznym uśmieszkiem na twarzy
wracając do mojego opisu powyżej,po całonocnym ładowaniu urzadzenie nie trzyma prądu samodzielnie-bez zasilania
czyli wycieczki rowerowe,piesze można sobie odpuscić.Ironią w tym momencie staje się posiadanie opcji " przewodnika turystycznego"
mila i na prawdę zazdroszczę ci,od kiedy mam nomada znajomi mówia o mnie "on i ten jego gps" raczej z ironicznym uśmieszkiem na twarzy

wracając do mojego opisu powyżej,po całonocnym ładowaniu urzadzenie nie trzyma prądu samodzielnie-bez zasilania
czyli wycieczki rowerowe,piesze można sobie odpuscić.Ironią w tym momencie staje się posiadanie opcji " przewodnika turystycznego"
mila
Member
Utworzony: 2012.04.14 10:09
Cóż,mogę tylko wyrazić ubolewanie z faktu posiadania felernego egzemplarza.
lescobar
Member
Utworzony: 2012.05.11 10:56
Kupilem mojego namada 4.3 i bylem szczęśliwy i.... pierwsza trasa pojechałem do Anglii i ... po całych 3 dniach padł zero reakcji standard z nomad 4.3, złożyłem reklamacje w dn,17.04 i... słuchajcie dzisiaj w końcu się dodzwoniłem a tam zaspany Pan poinformował mnie ze może w przyszłym tygodniu mi naprawia albo sam nie wiedział o co chodzi .... GWARANCJA pentagram to kpina z nas użytkowników moja jest już prawie miesiąc w naprawie i dalej jej nie mam i nie wiem czy będę ja miał .
Jeśli miałbym kupować jeszcze raz na pewno tego bym tego shitu nie kupił chyba w biedronce maja lepsza obsługę gwarancyjna ...kpina ,dodam ze mam klika urządzeń pentagram od wifi ,anteny i wiele innych ale takiego shita jak ta nawigacja nie spodziewałem się po takiej marce a do tego całkowita ignorancja klienta zero odp na maile telefony wiecznie wyłączone a jak się dodzwoniłem to o co mi chodzi ???? a o to ze nie mogę korzystać z urządzenia od miesiąca
Jeśli chcesz kupić nmada 4.3 wiedz ze zostaniesz sam ze swoim problemem a urządzenie prędzej czy później się nie da włączyć , firma PENTAGRAM nie widzi problemu a gwarancja no cóż jest ale czy na pewno???
opisze wam jak to się zakończy........
nomad 4.3 nr zgloszenia 23739 z dn 17.04
Jeśli miałbym kupować jeszcze raz na pewno tego bym tego shitu nie kupił chyba w biedronce maja lepsza obsługę gwarancyjna ...kpina ,dodam ze mam klika urządzeń pentagram od wifi ,anteny i wiele innych ale takiego shita jak ta nawigacja nie spodziewałem się po takiej marce a do tego całkowita ignorancja klienta zero odp na maile telefony wiecznie wyłączone a jak się dodzwoniłem to o co mi chodzi ???? a o to ze nie mogę korzystać z urządzenia od miesiąca
Jeśli chcesz kupić nmada 4.3 wiedz ze zostaniesz sam ze swoim problemem a urządzenie prędzej czy później się nie da włączyć , firma PENTAGRAM nie widzi problemu a gwarancja no cóż jest ale czy na pewno???
opisze wam jak to się zakończy........
nomad 4.3 nr zgloszenia 23739 z dn 17.04