Kategoria: Nawigacja GPS »

Nomad Evo 4.3 nie uruchamia się

Utworzony: 2011.04.05 19:39

Cholera wie już ktoś jak to naprawić, te całe procedury są g.wno warte. Navi jest mi pilnie potrzebne na jutro.

Utworzony: 2011.04.05 20:14 Zmieniony: 2011.04.05 20:19

Nooo ja pierdziu ,dosłownie jakiś cud :bigsmile: kompletnie nie wierząc w te procedury zacząłem ją wczoraj katować guzikiem reset i guzikiem włącz/wyłącz , molestowałem ją tak ze 2 godziny oczywiście cały czas była podpięta pod ładowanie sieciowe ,aż w końcu wkurzony na maxa palnąłem ją do szafki i tak sobie leżała 23 godziny.
Dziś wziąłem cholere z zamiarem następnego wyrzywania się na niej guziorem reset :devil: , podłączam pod ładoware sieciową iiiii ....... cud się stał :shocked: po załaczeniu ładowania navi odżyła ,sama się włączyła i póki co działa tak jak wcześniej i mam nadzieję że tak zostanie :smile:
Obecnie leży podłączona do ładowarki sieciowej ,bo jak ja odłączam to drze się że bateria słaba :smile: więc niech się naładuję i później sprawdzę jak bateria trzyma ,czy tak samo jak z przed awarii.

Utworzony: 2011.04.06 09:23 Zmieniony: 2011.04.06 09:26

Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak odzyskać pieniądze za kupioną navi wysłaną do serwisu, serwis podjął decyzję, że sprzętu nie udało się naprawić i nadaję się do wymiany, otrzymałem maila 8 dni temu, że wysyłamy navi jutro kurierem. Już mi się tam dzwonić nie chce, bo dostanę odpowiedź że albo nie ma takiego zgłoszenia serwisowego, albo coś znowu innego - dlatego chciałbym odzyskać pieniądze. Nie chcę sprzętu, który nie dość że jest awaryjny to nierzetelny serwis w dodatku.

Utworzony: 2011.04.08 11:11

Witam w klubie miłośnikow tego nomada. Kupiłem swoje urządzenie na początku marca. 27 marca po kilkunastu godzinach pracy dał się wyłączyć. 28 marca już kaplica. W środku obcego państwa bez cudownych rad w instrukcji, bo przecież takiego problemu nie ma. Jak więc widać, nie tylko 13 marca wywala ją w kosmos. Procedura resetowania zadziałała, ale mam w trasie czekać, aż się aku rozładuje???? Ten sprzęt ma jakąś wadę i to wadę dyskwalifikującą go jako urządzenie godne zaufania. Resety to nie rozwiązanie. I tak teraz dziwnie chodzi i wiesza się. Poczekam kilka ładowań i jak nie to daję go do naprawy. I tak do skutku,czyli do zwrotu kasy. Z pentagrama wyleczyłem się. Na ich własne życzenie.

Utworzony: 2011.04.08 16:22 Zmieniony: 2011.04.08 16:22

A ja jestem mile zaskoczony :wink: ,po cudownym ożywieniu navi przetestowałem ją i działa tak jak wcześniej ,nie wiesza się ,bateria trzyma mniej więcej tyle samo ,jednym słwoem nie zauważyłem jakichś błedów w jej pracy ,tylko po tej awari to aż strach ją wyłączać i zostawiać na dłużej żeby znów historia się nie powtórzyła :wink:

Utworzony: 2011.04.12 18:00

Witam Zrobiłem zgodnie z instrukcją. Zobaczymy jak to będzie.
Aha. Gdzie wrzucić film? Na kartę czy....?

Utworzony: 2011.04.14 11:45

Patch należy wgrac na karte - instrukcja jest w paczce

Czy po jego wgraniu Navia działa już bez problemów ?

Utworzony: 2011.04.14 13:25

Proszę o opnie po wgraniu patcha, ja osobiście nie zauważyłem poprawy w prędkości działania interfejsu jak było napisane w opisie patcha, ale chodzi głównie o to żeby znów nie popadła w śmierć kliniczną...oby:wink:

Utworzony: 2011.04.14 15:33

Witam
Na razie nie było problemów z uruchomieniem. Co do szybkości to nie zauważyłem różnicy.
Ponawiam pytanie. Gdzie wrzucić film żeby go obejrzeć na nawigacji ?

Utworzony: 2011.04.14 16:52

co do filmu to obojętne gdzie wrzucisz jeśli jest w obsługiwanym formacie to navi sama powinna wykryć.Ja zawsze wrzucam na kartę.

Utworzony: 2011.04.16 14:26 Zmieniony: 2011.04.16 14:27

Patch zainstalowany ,mam nadzieję że dzięki niemu nie będzie już problemu z uruchomieniem navi

Filmik wrzuć sobie na kartę :wink:

Utworzony: 2011.04.17 17:19

ten sam problem. Niestety u mnie path nie wzbudził nawigacji. Od grudnia to już 2 serwis. Badziew a nie sprzęt. Powinni się go wstydzić i wyprzeć a ludziom pieniądze zwrócić bo nawigacja ma prowadzić do celu, a w pierwszej kolejności się włączyć. Od piątku w serwisie cudownie. Co z tym będzie dalej?? Mają wadliwy soft to raz teraz się nie włączają. Z tego co się orientuję Lark miał taką wtopę. Ale jaki finał to nie wiem... napisze jak mi z serwisu badziew wróci.

Utworzony: 2011.04.18 18:35

NIE POLECAM PATCHA.JAK SIĘ GO POZBYĆ ? Produdent zaleca tę aktualizację więc gupi tak zrobiłem.
AM 6.7.0 ,Nawigo
1 Bardzo się nagrzewa
2 Skacze - Brak sygnału - Słaby sygnał - wcześniej było stabilnie - moją pozycje pokazuje trzy ulice dalej
POMOCY

Utworzony: 2011.04.18 19:02

po trzech restartach chyba wróciło do normy

Utworzony: 2011.04.19 11:47 Zmieniony: 2011.04.19 11:48

Wysłany przez: jajek12(...)Co do szybkości to nie zauważyłem różnicy.

A co ma niby przyspieszyć, skoro ten patch podmienia tylko jeden pliczek o nazwie "poweroff.exe" ? :wink:

Utworzony: 2011.04.19 13:19 Zmieniony: 2011.04.19 13:20

sszpila
cytując wpis ze strony producenta "Łatka poprawia prędkość działania głównego interfejsu..."

Utworzony: 2011.04.20 08:21

No właśnie. O ile mi wiadomo, to od pierwszych nomadów główny interfejs to pliczek pvshell.exe i inne pv*.exe odpowiedzialne za poszczególne strony menu. A plik poweroff.exe. Cóż, po nazwie oraz zastosowaniu w przypadku naszych problemów z evo 4.3 można domniemać że tam są tylko procedury do wyłączania/usypiania naszych nawigacji. Producent musiał coś napisać żeby rozładować emocje :wink:

Utworzony: 2011.04.20 20:14

emocje się rozładują jak napiszą że wracają kase za ten badziew!!! największy szmelc wydany przez PENTAGRAM... Sprzedawałem mase ich sprzętu, ale niestety jak kupiłem sobie to jestem zawiedziony... Kaszana na maxa... Chwaliłem jej dokładność ale to zawdzięcza navigo 9i we współpracy z COPERNICUS. nie kupujcie tego sprzętu!!!

Utworzony: 2011.04.20 22:46

<blockquote><cite>Wysłany przez: Crazyyboyy88</cite>emocje się rozładują jak napiszą że wracają kase za ten badziew!!! największy szmelc wydany przez PENTAGRAM... Sprzedawałem mase ich sprzętu, ale niestety jak kupiłem sobie to jestem zawiedziony... Kaszana na maxa... Chwaliłem jej dokładność ale to zawdzięcza navigo 9i we współpracy z COPERNICUS. nie kupujcie tego sprzętu!!!</blockquote>

Mam wrazenie, ze przesadzasz. Rozumiem, ze jestes rozgoryczony bo Twoj sprzet nawalil - od tego jest serwis. U mie po pamietnej niedzieli 13-go chodzi jak dawniej czyli ok. Patch zainstalowany ale akurat nie widze zadnych zmian. Z nomada korzystam normalnie, nie bawie sie nim tylko po prostu jade korzystajac ze wskazowek zainstalowanej na nim mapy. I oprocz tej niedzieli ze swojego zadania wywiazuje się.

Utworzony: 2011.04.23 11:53

Witam ;). Mam problem z dźwiękiem w navi, a dokładniej: po dniu użytkowania z nawigacji zniknął dźwięk >.< nie wiem co sie dzieje... w dodatku co chwile znika mi ścieżka do odczytania nawigacji. Błagam pomóżcie :cry:

Utworzony: 2011.04.24 16:38 Zmieniony: 2011.04.24 16:40

Zainstalowałem patcha zgodnie z instrukcją (nie podłączyłem tylko do zasilania sieciowego). Po resecie nie uruchomił pliku tak, jak w instrukcji napisano (nie było ekranu z programu patchującego). Dlatego wszedłem do systemu (tzn. Windows CE) i uruchomiłem ten patchowy exe z opcji RUN. Wystartował, wyskoczył ekran informacyjny z napisem "OK!". Wyjąłem kartę, zresetowałem i jak już wróciło do życia ... USTAWIŁEM (w Windozie) TĘ FELERNĄ DATĘ: 12-III-2011, GODZ. 23.59. Zaraz potem navi się jakby zawiesiło, ale tylko na chwilę, włączyło się po kilkukrotnym naciśnięciu przycisku zasilania. I DZIAŁAŁO z ustawioną trefną datą 13-III-2011 (!). Tymczasem użytkownik "Kaczy123" jakiś czas temu (przed patchem) zrobił taki eksperyment z przestawieniem powrotnym daty na 13-III i wtedy navi mu się zawiesiło i "standardowo" nie działało (chwała Kaczemu123 za poświęcenie). Teraz jednak moje navi DZIAŁA (mam AM 6.7, wszystko wygląda OK). Więc jak dla mnie wygląda na to, że patch robi co do niego należy (z dużym prawdopodobieństwem usuwa efekt zawieszania na dacie 13-III).
Pozdrawiam!

Utworzony: 2011.04.25 11:48

co mam wpisać przy aktualizacji AutoMapy 4GB ? Jak wpisuje urzadzenia Pentagram to nie odpala AutoMapa? POmocy

Utworzony: 2011.04.26 09:44

Bartek może napisz jaśniej o co chodzi bo z Twojego postu nic nie wnioskuję.
Wsadź kartę w czytnik i podłącz do kompa ew. podłącz navi do kompa odpal instalkę i powinno iść gładko jak po sznurku.Potem ustaw ścieżkę dostępu w navi do automapy lub odpal przez windowsa.

Utworzony: 2011.04.26 14:05

Aktualizuje mape AutoMapa Europa na Pentagram na karcie 4GB przdtem miałem Polskę na 2GB i mam teraz mam drugą całą Europę w pewnym momemcie jest pytanie wybierz urzadzenie wybieram Pentagram i nie czyta. Pamietam że jak aktualizowałem Auto Mape Polska to kazali mi przez telefon wybrać Nokie 500. Czy teraz tez to samo????????

Utworzony: 2011.04.26 14:11

Oczywiście chodzi o kartę SD 4GB mam czytnik kart na kompie i tak aktualizuję. Wsadzam karte i aktualizuję wybór składników instalacji zaznaczam komponety wybrać dalej zaznaczyc Nokia 500 i nie wybierac dodatków dla innych urządzeń

Utworzony: 2011.04.26 21:56

Bartek1942 załóż oddzielny wątek ten dotyczy zupełnie innego problemu.

Utworzony: 2011.05.01 21:14 Zmieniony: 2011.05.01 21:14

Miałem ten sam problem , kupiony prze zemnie produkt nie włączył się ani razu .Próbowałem wszystkich sposobów z tego wątku , ale nic nie pomogło . Oddałem dzień później do sklepu , zwrócili mi pieniądze. Pojechałem do innego sprzedawcy i poprosiłem przed kupnem żeby mi go włączył . Działa puki co do dziś , wgrałem oficjalnego patcha i na razie śmiga :) Mam nadzieje że ten błąd nie dopadnie mojej już mojej navi .Dziś odkryłem że srebrna ramka w prawym dolnym rogu ma lekkie luzy , przy naciskaniu ekranu palcem w pobliżu tego miejsca . Też tak macie ?

Utworzony: 2011.05.02 11:50

Ja mam luz na calej ramce obojetnie gdzie scisniesz ja palcami slychac zgrzyty ;)
Ps Bartek1942 domniemuje ze chodzi Ci o wybor menu autostartu dla urzadzen roznych.Nomada tam nie ma wiec nie zaznaczasz nic przy pytaniu ze nic nie zostalo wybrane czy kontynuowac dajesz tak-po tym co piszesz wnisokuje ze masz slodzona instalke wiec odznacz "rejestruj"daj dalej i poleci samo.
Aha i wywal stara automape i wszystkie pozostale po niej smieci.

Utworzony: 2011.05.12 16:07

Witam wszystkich. Też miałem awarie 13 marca , lecz tak jak co po niektórym 14 ożyła. Po awarii zauważyłem znacznie dłuższy czas uruchamiania i jak by ogólnie wolniejszą prace całego urządzenia choć głowy bym nie dał, no ale ok działała i była mi potrzebna, nie było czasu na reklamacje.
2011-05-10 zawiodła mnie po raz drugi! Tym razem na szczęście (wracałem z Norwegi) dało się ją włączyć podpinając pod ładowanie, przycisk on/off nie reagował w żadną stronę, nie szło jej włączyć, włączonej wyłączyć ani uśpić. Podczas jazdy słaby, bardzo słaby sygnał GPS choć ani razu go nie straciła. Problem mam już 3 dzień, więc to nie problem felernej daty, no chyba że to felerny tydzień tym razem!? Zauważył ktoś podobne dolegliwości ??